|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ρίσκο είναι για τα σαλιγκάρια, όχι για τα platy. Στο 7 αρχίζει να καταστρέφεται το κέλυφος (προτιμούν 7.8 ).
Λοιπόν, βρήκα νομίζω άκρη και την γράφω για όποιον ενδιαφέρεται. Είναι πράγματι βιογενική απασβεστοποίηση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν οφείλεται σε έλλειψη CO2 και αυτό συμβαδίζει και με το ότι το κάνει μόνο η elodea μου. Παραθέτω απόσπασμα απο onlline σελίδα: Παράθεση:
Παράθεση:
και έχει πολύ πληροφορία. Τελικά συμπεραίνω ότι αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για: elodea + πολύ φώς + αρκετό CaCO3 στο νερό μας εδώ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το CaCO3 ειναι ανθρακικό ασβέστιο και συ μας ανέφερες KH και οχι GH. Και πάλι νομιζω πως κάτι δεν πάει καλά με τα τεστ. Κάνε μια μέτρηση σε απεσταγμένο νερό και πες μας και την τιμή GH |
|
||||
|
||||
![]()
Το GH μου είναι 10 (test tetra 5in1 γιατί δεν έχω πάρει ακόμα υγρό τεστ)
Δυστυχώς το απεσταγμένο τελείωσε και δεν μπορώ να τεστάρω πάλι, αλλά είναι απίθανο να κάνουν 3 διαφορετικές μάρκες τεστ λάθος το PH. Όσο για τα σαλιγκάρια, ίσως έχεις δίκιο για το PH 7, αλλά επειδή είμαι αρχάριος και δεν έχω τη σιγουριά ότι δε θα μου πάει ξαφνικά χαμηλότερα (όταν μπήκε το CO2, πήγε γρήγορα από 7.8 σε 7.2), δεν θα το ρισκάρω ακόμα. Μόλις σιγουρευτώ ότι είναι σταθερά ph kh gh, θα βάλω και ένα μισόλιτρο DIY σε απλή αερόπετρα και θα το βάζω στην είσοδο του φίλτρου όταν το nutrafin είναι στις αρχές ή στο τέλος του (χαμηλή απόδοση) ... καλά τα σκέφτομαι ?? ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τρύπες στα φύλλα | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 20-05-06 18:41 |
Καφέ σημάδια πάνω στα φυτά | Liolios | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 03-01-06 18:05 |
Πράσινες σκούρες κηλίδες στα φύλλα | sea_land | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 03-11-05 23:20 |
Κηλιδες στα φύλλα | sea_land | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 1 | 29-10-05 11:46 |
Τρύπες στα φύλλα | Gourami | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 21-07-05 21:50 |