|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μου είχε ξανατύχει και στο παρελθόν σε κάτι ανουμπίες, μου ξανασυνέβει και τώρα στα Hydrocotyle verticillata. Εμφανίστηκαν σκούρες πράσινες κηλίδες στα φύλλα με τάση να εξαπλωθούν.
Τι μπορεί να είναι; |
|
||||
|
||||
![]()
Τι λίπασμα βάζεις?
Μου φαίνεται σαν έλειψη καλίου και ιχνοστοιχείων. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι μου προτείνεις για κάλιο;; |
|
||||
|
||||
![]()
Πιάσε ένα φύλλο από μια anubia και αν οι κηλίδες αυτές είναι σκληρές-έχουν αγριεμένη επιφάνεια τότε μπορεί να είναι άλγη.
Δοκίμασε το. |
|
||||
|
||||
![]()
Το πιο πιθανό είναι οτί πρόκειται για ένα είδος άλγης,της "green spoted" και θα πρέπει να βρεις την αιτία .
Περιέγραψέ μετρήσεις,αλλαγές νερού,άριθμό ψαριών κλπ |
|
|||
|
|||
![]()
Και φωτισμο , που μαλλον η green spoted απο την ελειψη του προκαλειται .
|
||||
|
||||
![]()
Στην περίπτωση της Ανουμπίας, το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά απο μια έξαρση της άλγης, βέβαια μετά καθάρισα το νερό του ενυδρείου αλλα και την άλγη απο το φυτο και έμεινεν μόνο οι κηλίδες οι σκούρες σαν υπόλειμμα, το περίεργο είναι όμως οτι το φυτό μετά σταμάτησε να αναπτύσσεται με τους ρυθμούς που το έκανε πριν, έχει μείνει όπως ήταν, όσο για τον φωτισμό ήταν αρκετά ικανοποιητκός.
Στην περίπτωση όμως των hydrocotyle το ενυδρείο δεν έχει καθόλου άλγη (άλλο ενυδρείο), ο φωτισμός του όμως ίσως να μην είναι επαρκής. Εγω θέλω να μάθω αν φταίει ο φωτισμός για αυτό ή κάποια έλλειψξ κάποιου στοιχείου. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κηλιδες στα φύλλα | sea_land | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 1 | 29-10-05 11:46 |
Όλα τα απαραίτητα στοιχεία μιας λίπανσης | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 22-06-05 23:11 |
Green spots στα φύλλα των Ανούμπιας | Makis M | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 19-05-04 02:07 |
καφέ κηλίδες και χνούδια | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 49 | 30-01-03 14:58 |
Anubias και νέα φύλλα | fighterfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 03-01-03 15:49 |