|
|
||||
|
||||
![]()
απλα δεν έιμα ι σίγουρη αν γίνεται σωστή κυκλοφορία μεσα στο ενυδρείο
αρχικα ειχα την έξοδο "προσ τα πανω" και η ανατάραξη ήταν αρκετη αλλα οχι τοση οσο του giorgio. μετα σκεφτηκα οτι με τον τροπο αυτο δεν κυκλοφορεί το νερο ωστε να φτάσει το οξυγονο χαμηλα και ετσι έβαλα την εξοδο οπως προτέινει ο κατασκευταστής (Juwel). Σταδιακα ομως έπεσε η αποδοση της αντλίας - λίγο βέβαια- και επι τουτου ανησυχώ. Βεβαια οταν θα μπουν τα ψάρια φανταζομαι θα καταλάβω αν οξυγονώνεται αρκετα το νερο. Προσ το παρόν δεν θα ελεγα οτι υπάρχει ανατάραξη στην επιφάνεια απλα μια ηπια κυκλοφορια στο ενυδρείο. |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπέρα
μετά απο απουσία 2 ημερών, έκανα σήμερα μετρήσεις, και παρατήρησα μια άνοδο στις τιμές. αρχικά, να σας πώ οτι λόγω ελάχιστων ψαριών (9-10 νεογεννητα platies ενος μήνα), ρίχνω flakes σε σκονη για να μπορούν να φάνε, αλλα και λίγη αδιάλυτη για να διμηουργηθεί αμμωνία και να συντηρηθεί το φίλτρο. σήμερα λοιπόν κατέγραψα τα εξής: KH=7(απο ![]() GH=13(απο 14) pH=8(απο 7) NO4NO3=0.5mg/lt NO2-N<0,1mg/lt NO2<0,3mg/lt NO3=0 πριν βάλω τα ψάρια (πριν 3 μέρες) οι μετρήσεις ήταν ιδανικές, τώρα παρατηρώ διαφορά στην σκληρότητα, άνοδο του pH, λίγη αμμωνία,λίγα νιτρώδη αλλά καθόλου νιτρικά.(πριν μπούν τα ψάρια έκανα την περίφημη γενναία, η οποία ήταν όντως γενναία, 80%-90% αλλαγή) Παίζει κάτι? |
|
||||
|
||||
![]()
παιζει αστρωτο φιλτρο νομιζω...η αλλιως ταιζεις ΠΑΡΑ πολυ συντηρηση το ενυδρειο δεν χρειαζεται αμα εχεις ψαρια και λιγα να χει...παιζει να ταιζεις παρα πολυ και τα νιτρικα να τα ρουφανε τα φυτα κανε καμια αλλαγη ταιζε λιγοτερο και ξαναμετρα...αυτο νομιζω ακου τι θα πει και κανας ποιο παλιος...
|
|||
|
|||
![]()
αστρωτο μαλλον απιθανο, μαλλον ειναι πολυ η εξτρα τροφη, αφου βλεπω διαρκως κομματακια στον βυθο.μάλλον πρεπει να την περιορίσω ελαφρώς
|
|
||||
|
||||
![]()
όχι ελαφρώς πολύ κατά το δυνατόν να μην μένει
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
καλημέρα
οι τελευταίες μετρήσεις λένε τα εξής: pH= 8 NH4 σχεδόν μηδέν NO2 σχεδόν μηδέν NO3=10ppm απο ότι καταλαβαίνω ξεπέρασα το πρόβλημα της αμμωνίας(έβγαλα με την απόχη οτι κομματάκια τροφή βρήκα στο βυθό, και πλέον ρίχνω ελάχιστη), και έχει δημιουργηθεί ΝΟ3, το οποίο προφανώς διέλυσε το ΝΟ2.Να κάνω αλλαγή στο νερό, ωστε να φύγει και το ΝΟ3?μέσα έχω και τα φυτά, μήπως θα ήταν σωστό να αφήσω μια μικρή ποσότητα?στο τέστ της A.P διάβασα οτι στα ενυδρεία γλυκού νερού είναι αποδεκτές οι μετρήσεις 0-40ppm πάντως, τα ψαράκια μου ήδη έχουν ξεθαρρέψει και εμφανίζονται μπροστά, όλα είναι δραστήρια, ενώ παρουσιάστηκε και ενα snail (ο μπαμπάς μάλλον είναι ο serifios ![]() η απορία που έχω είναι, πως ανέβηκε το pH?είναι λογικό αυτό? το πως ρίχνω το pH το διάβασα μόλις, το CO2 να είναι καλά (σε λίγο το ενυδρείο θα θυμίζει NFS). πως ανεβαίνει όμως?λόγω των φυτών? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giorgio : 18-02-07 στις 10:47 Αιτία: διορθωση |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GP250381 : 23-02-07 στις 08:58 |
|
|||
|
|||
![]()
καλημέρα
σχετικά με CO2 η λίπανση, πως ξέρω αν χρειάζομαι? τα φυτά (ειδικά οι anubia), εχουν αρχισει τις τελευταιες 10 μερες και αναπτυσσονται με εμφανεις διαφορές, όλες έχουν πετάξει νέα φύλλα τα οποία έχουν ανοίξει |
|
||||
|
||||
![]()
εχεις ευκολα φυτα εκτος τη Eusterallis stellata η οποια εχει καποιες απαιτησεις.απο τη στιγμη που εχεις φυτα μεσα και οσο πιο πολλα βαζεις οι απαιτησεις ανεβαινουν σε λιπασματα και co2.για co2 μπορει να φταξεις μια diy μπουκαλα η μπορεις και να καλυφτεις με excel.η γνωμη μου να σταθεροποιηθει λιγο το ενυδρειο σου και μετα να ξεκινησεις λιπανση.
κανε και ενα τεστ φωσφορικων για να ξερεις που βρισκεσαι. να ξερεις και οτι η hygrophila που εχεις αν αρχισει να κιτρινιζει υπαρχει ελλειψη σιδηρου. υπομονη ![]()
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΒΕΤΑρχάριος.... | Carebean pirate | Bettas | 26 | 30-08-06 18:54 |
Aρχάριος με τα ενυδρεία | celica192tsport | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 15-11-05 12:51 |
Προβληματάκια στο στρώσημο | DJK | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 29-10-05 14:21 |
Προβληματάκια με Dtail Bettas. | soza | Bettas | 8 | 03-05-05 15:59 |
Δύο προβληματάκια | johnny98130 | Δίσκοι | 9 | 19-09-03 18:35 |