Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > Greek Aquarist's Boards

Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-02-07, 23:08
Το avatar του χρήστη parrot
parrot Ο χρήστης parrot δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιάς
Smile

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από accnt Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε παιδιά γιατί το κουράζετε τόσο πολύ με «φιλοσοφικές» σκέψεις κλπ.
Όλοι ξέρουμε τι εστί το ζώο άνθρωπος. Τι δηλαδή τώρα ψάχνεται δικαιολογίες για να συνεχίσετε να ασχολείστε (ή να ξεκινήσετε) με το χόμπι?
Το έχω πει και άλλες φορές, το χόμπι μας δεν είναι και το «ηθικότερο», οπότε αποφασίστε χωρίς δικαιολογίες…. τόσο απλά!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis Εμφάνιση μηνυμάτων
Κατα τη γνωμη μου τα ψαρια ειναι μηχανες επιβιωσης που ψαχνουν να φανε, να μη φαγωθουν, και να αναπαραχθουν - αυτο που ψαχνουν λοιπον, στο ενυδρειο τους παρεχεται μια χαρα. Και πανω σε αυτη τη βαση, υποστηριζω και πως δεν με ενοχλει να πιανονται αγρια ψαρια για να μπαινει νεο αιμα και να κρατιεται και η φυσικη μορφη.
Ok αγαπητοί mods. αφού ο άνθρωπος είναι αυτό που είναι.... και τα ψάρια είναι απλές μηχανές επιβίωσης.... τότε να ξεχάσουμε όσα λέτε καθημερινά και να πειραματιστούμε με την αντοχή των ψαριών στην αμμωνία... στη συγκατοίκηση... στις αρρώστιες... να κάνουμε και μια τηγανιά από μαλάουι να δούμε τι γεύονται οι ντόπιοι στην Αφρική...

Υπάρχει πάντα και η μέση λύση.... και με εξαίρεση αυτό που είπε ο Τόλης για τις μηχανές επιβίωσης με κάλυψε σχετικά η απάντησή του στο ποστ μου. Αλλά μην απλοποιείτε τόσο τα πράγματα όταν σας βολεύει.... και από την άλλη κατεβάζετε από τον γάιδαρο όποιον τολμήσει να βάλει δυο κλόουν σε 80 λίτρα, επειδή σε 5 χρόνια θα φτάσουν τα 12 εκατοστά...και πάνω στην δεκαετία τα 20....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-02-07, 23:32
Το avatar του χρήστη Takis
Takis Ο χρήστης Takis δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Πάτρα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Takis
Προεπιλογή

Κατα την γνωμη σου ποια ειναι η απλοποιηση;
Οτι πολυ ευχαριστως τρως μια τιγανια ψαρια, αλλα θεωρεις απανθρωπο να εχουμε ενα ψαρι σε ενυδρειο οσο γινεται μεγαλυτερο και με καλες συνθηκες;
Τωρα ποιος απλοποιει τι δεν ξερω....
Για μενα παντως το θεμα θεωρειται τελειωμενο αφου ειπαμε ο καθενας τις αποψεις του....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-07, 00:23
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Φίλε parrot, δεν είπε κανείς να πειραματιστούμε στα ψάρια μας! Που το είδες αυτό πάλι? Αλίμονο αν (ξανα)ανακαλύψουμε τον τροχό. Οι πειραματισμοί έγιναν από τους παλιότερους και τώρα έχουμε την έτοιμη γνώση, την οποία και εφαρμόζουμε.

Όσο και να αναλωθούμε στην συζήτηση αυτή, το αποτέλεσμα θα παραμένει το ίδιο. Ή λοιπόν το αποδέχεσαι και κάνεις το παν για να προσφέρεις στα ψάρια σου τις καλύτερες συνθήκες ή όχι και σταματάς εδώ (το χόμπι). Είναι απλά όπως βλέπεις, εμείς τα κάνουμε δυσκολότερα.
Παλιά 07-02-07, 10:24
Το avatar του χρήστη GP250381
GP250381 Ο χρήστης GP250381 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην GP250381
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από parrot Εμφάνιση μηνυμάτων
όσα λέτε καθημερινά και να πειραματιστούμε με την αντοχή των ψαριών στην αμμωνία... στη συγκατοίκηση... στις αρρώστιες... να κάνουμε και μια τηγανιά από μαλάουι να δούμε τι γεύονται οι ντόπιοι στην Αφρική...
συνχομπιστα parrot.θα καταλαβαινα και θα δικαιολογουσα την αγανακτηση σου και τον τοσο φανατισμο στο θεμα αν εσυ ο ιδιος εφαρμοζες κατι και μαχοσουνα για αυτο,μαχοσουνα για τα πιστευω και τις ιδεες σου.αλλα αυτο δεν ευσταθει.ζητας και προσπαθεις νε επιβαλλεις κατι που εσυ ο ιδιος δεν εφαρμοζεις και δεν καταλαβαινω γιατι χαλιεσαι.σταματα να τρως κρεας,σταματα να τρως ψαρι,διωξε αν εχεις τα κατοικιδια σου και αστα ελευθερα,μην ξαναπας σε τσιρκο,εφαρμοσε οτι λες και ασε τους ψευτοιδεολογισμους και μετα παλεψε για αυτο και πες μαγκες εγω το κανω αυτο και το υποστηριζω μεχρι τελος.γιατι δεν κανεις την αρχη...?
Παλιά 07-02-07, 18:49
Το avatar του χρήστη GhostShip
GhostShip Ο χρήστης GhostShip δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην GhostShip
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GP250381 Εμφάνιση μηνυμάτων
σταματα να τρως κρεας,σταματα να τρως ψαρι,διωξε αν εχεις τα κατοικιδια σου και αστα ελευθερα,μην ξαναπας σε τσιρκο,εφαρμοσε οτι λες και ασε τους ψευτοιδεολογισμους και μετα παλεψε για αυτο και πες μαγκες εγω το κανω αυτο και το υποστηριζω μεχρι τελος.
Και αυτό ισχύει για όλους που προσπαθούν να το παίξουν "ζωόφιλοι" ανάμεσα στους ζωόφιλους... Κανείς δε χρειάζεται να κάνει καμία αρχή φίλε μου GP250381 γιατί δε θα καταλήξουμε ποτέ πουθενά. Πάνω σ'αυτό το θέμα ο καθένας δικαιοματικά έχει την άποψή του την οποία και θα προσπαθεί να την διαιωνίσει όσο το συνεχίζουμε. Ζωόφιλος είναι αυτός που κατα κύριο λόγο αγαπάει τα ζώα και φροντίζει να είναι αυτά καλά, άσχετα αν του ανήκουν ή όχι... Και επειδή στο χόμπι μας επιβάλεται η ζωοφιλία κανείς δε μπορεί να πει το αντίθετο ή παράδειγμα να πει εγώ αγαπάω και έχω ψάρια αλλά πχ σιχαίνομαι τις γάτες! Άλλο να έχεις αδυναμία σε κάποιο/α είδος/οι αλλά πέρα απο κει να αγαπάς και τα υπόλοιπα ζώα(ζωόφιλος) και άλλο να θέλεις μερικά λόγω γούστου και να μην ενδιαφέρεσαι για τα υπόλοιπα, πράγμα που μόνο με τη ζωοφιλία δεν έχει να κάνει!!! Και όποιος είναι ζωόφιλος δε το δείχνει με λόγια αλλά με πράξεις! Και πηστεύω πως οι πράξεις που κάνουμε για τα ενυδρεία μας(εκτός απο εξαιρέσεις) είναι πέρα για πέρα ζωοφιλικές και δε προσπαθούμε να "φυλακίσουμε" τα ψαράκια μας. Ας σταματήσουμε λοιπόν εδώ αυτό το θέμα και να κοιτάξουμε τα ψάρια μας!!!

Υ.Γ. Και αφήστε τις τιγανιές στην άκρη

http://www.zoofilia.gr/newsletters/stopviolence.html

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-07, 22:58
Το avatar του χρήστη parrot
parrot Ο χρήστης parrot δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Παράθεση:
συνχομπιστα parrot.θα καταλαβαινα και θα δικαιολογουσα την αγανακτηση σου και τον τοσο φανατισμο στο θεμα αν εσυ ο ιδιος εφαρμοζες κατι και μαχοσουνα για αυτο,μαχοσουνα για τα πιστευω και τις ιδεες σου.αλλα αυτο δεν ευσταθει.ζητας και προσπαθεις νε επιβαλλεις κατι που εσυ ο ιδιος δεν εφαρμοζεις και δεν καταλαβαινω γιατι χαλιεσαι.σταματα να τρως κρεας,σταματα να τρως ψαρι,διωξε αν εχεις τα κατοικιδια σου και αστα ελευθερα,μην ξαναπας σε τσιρκο,εφαρμοσε οτι λες και ασε τους ψευτοιδεολογισμους και μετα παλεψε για αυτο και πες μαγκες εγω το κανω αυτο και το υποστηριζω μεχρι τελος.γιατι δεν κανεις την αρχη...?
Ούτε προσπαθώ να επιβάλλω τίποτα ούτε να το παίξω ζωόφιλος και ηθικολόγος (το λέω και πιο πάνω αυτό), ίσα ίσα μάλλον ανήκω σε αυτούς που θέλουν ακόμη αρκετή προσπάθεια για να καταφέρουν κάτι αξιόλογο, απλώς κάποια από τα λεγόμενα εδώ μου φάνηκαν αντιφατικά και είπα να το τονίσω. και ψάρια τρώω και κρέας τρώω και δεν θα κηρύξω καμία επανάσταση...

αλλά και το ψευτοιδεολόγος δεν το δέχομαι αν μου επιτρέπεις... δεν υπάρχουν μόνο τα δύο άκρα

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από accnt Εμφάνιση μηνυμάτων
Όσο και να αναλωθούμε στην συζήτηση αυτή, το αποτέλεσμα θα παραμένει το ίδιο. Ή λοιπόν το αποδέχεσαι και κάνεις το παν για να προσφέρεις στα ψάρια σου τις καλύτερες συνθήκες ή όχι και σταματάς εδώ (το χόμπι).
συμφωνώ σε αυτό, είπαμε υπάρχει και η μέση και ο καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί... ή η πλειοψηφία τουλάχιστον

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Takis Εμφάνιση μηνυμάτων
Για μενα παντως το θεμα θεωρειται τελειωμενο αφου ειπαμε ο καθενας τις αποψεις του....
και για μένα κυρίως γιατί αλλιώς ξεκίνησε και αλλίως κατέληξε.... αλλά στην τελική σ'ενα φόρουμ σαν και αυτό νομίζω ότι μπορούμε αν μη τι άλλο να συζητάμε....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-07, 23:22
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από parrot
αλλά στην τελική σ'ενα φόρουμ σαν και αυτό νομίζω ότι μπορούμε αν μη τι άλλο να συζητάμε....
Εννοείται!!!
Παλιά 08-02-07, 01:37
Senior Member

Προεπιλογή

Μιας και μπορούμε να συζητάμε δεν αφήνουμε καλύτερα αυτές τις συζητήσεις και να ποιάσουμε τίποτα πιό σημαντικό και αποδοτικό?

Καμιά παραγγελία πχ και θέλω να παραγγείλω και 2 ντουζίνες πράγματα!!!
Άντε να μαζευτούμε πολλοί να παραγγείλουμε... Περιμένω thread για παραγγελία

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GhostShip : 08-02-07 στις 04:18
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-07, 12:54
Senior Member

Προεπιλογή

[quote=parrot;153539]ίσα ίσα μάλλον ανήκω σε αυτούς που θέλουν ακόμη αρκετή προσπάθεια για να καταφέρουν κάτι αξιόλογο, απλώς κάποια από τα λεγόμενα εδώ μου φάνηκαν αντιφατικά και είπα να το τονίσω.

quote]
και εγω σε αυτους ανηκω,ολοι προσπαθουμε να κανουμε οτι ειναι δυνατον καλυτερο,ολοι μαθαινουμε.και ολοι δινουμε καποιο απο το χρονο μας και τα χρηματα μας γιατι αγαπαμε τα ψαρακια μας
Παλιά 08-02-07, 12:43
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GhostShip Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάνω σ'αυτό το θέμα ο καθένας δικαιοματικά έχει την άποψή του την οποία και θα προσπαθεί να την διαιωνίσει όσο το συνεχίζουμε. Ζωόφιλος είναι αυτός που κατα κύριο λόγο αγαπάει τα ζώα και φροντίζει να είναι αυτά καλά, άσχετα αν του ανήκουν ή όχι... Και επειδή στο χόμπι μας επιβάλεται η ζωοφιλία κανείς δε μπορεί να πει το αντίθετο ή παράδειγμα να πει εγώ αγαπάω και έχω ψάρια αλλά πχ σιχαίνομαι τις γάτες! Άλλο να έχεις αδυναμία σε κάποιο/α είδος/οι αλλά πέρα απο κει να αγαπάς και τα υπόλοιπα ζώα(ζωόφιλος) και άλλο να θέλεις μερικά λόγω γούστου και να μην ενδιαφέρεσαι για τα υπόλοιπα, πράγμα που μόνο με τη ζωοφιλία δεν έχει να κάνει!!! Και όποιος είναι ζωόφιλος δε το δείχνει με λόγια αλλά με πράξεις! Και πηστεύω πως οι πράξεις που κάνουμε για τα ενυδρεία μας(εκτός απο εξαιρέσεις) είναι πέρα για πέρα ζωοφιλικές και δε προσπαθούμε να "φυλακίσουμε" τα ψαράκια μας. Ας σταματήσουμε λοιπόν εδώ αυτό το θέμα και να κοιτάξουμε τα ψάρια μας!!!

Υ.Γ. Και αφήστε τις τιγανιές στην άκρη
αποψη εννοειται οτι μπορει να εχει ο καθενας.αλλα οταν εχω μια αποψη για κατι φιλε μου την εφαρμοζω πρωτα,δεν μπορω να λεω δεν ειναι σωστο να κλεβεις και μετα εγω κλεβω.θα συμφωνησω οτι στο χομπυ μας επιβαλεται η ζωοφιλια και θα συμφωνησω οτι οι πραξεις μας ειναι ζωοφιλικες και για αυτο οσο μπορουμε προσπαθουμε.αυτο θελουμε ολοι να πουμε στον φιλο parrot.
Παλιά 08-02-07, 13:04
Το avatar του χρήστη Apostolis
Apostolis Ο χρήστης Apostolis δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Γέρακας Αττικής - Καρδίτσα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Apostolis Send a message via Skype™ to Apostolis
Προεπιλογή

Με τα ανάλογα λίτρα, το σωστό σχεδιασμό και τις κατάλληλες συνθήκες για κάθε ψάρι ειδικά, αλλά ΚΑΙ συνολικά, εγώ αισθάνομαι περισσότερες τύψεις όταν τρώω μπαρμπούνι στη σχάρα με θυμάρι...

Άλλωστε η όοοοοοολη προσπάθεια από τους περισσότερους απο εμάς, εστιάζεται στο ΠΩΣ θα δημιουργήσουμε (if possible) τις ΙΔΑΝΙΚΕΣ συνθήκες για τα ζωντανά μας... ...και η επιβράβευση (και απόδειξη) έρχεται με το αναδεικνύουν τα ψάρια μας τα όμορφα χρώματα και να αναπαράγονται... (...και ΔΕΝ μιλάω για γκάπυ και ξιφοφόρους που γεννάνε ακόμη και με ανεμογγάστρι!)
Παλιά 08-02-07, 13:11
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
αποψη εννοειται οτι μπορει να εχει ο καθενας.αλλα οταν εχω μια αποψη για κατι φιλε μου την εφαρμοζω πρωτα,δεν μπορω να λεω δεν ειναι σωστο να κλεβεις και μετα εγω κλεβω.θα συμφωνησω οτι στο χομπυ μας επιβαλεται η ζωοφιλια και θα συμφωνησω οτι οι πραξεις μας ειναι ζωοφιλικες και για αυτο οσο μπορουμε προσπαθουμε.αυτο θελουμε ολοι να πουμε στον φιλο parrot.
Κανείς δε χρειάζεται να του το δείξει, άστον να το καταλάβει και να το κρίνει μόνος του αυτό, κανείς δεν είναι σε θέση να κρίνει τον άλλο ή να του επιβάλει κάτι με το ζόρι, είναι η γνώμη του και πάει και τελείωσε...

Παράθεση:
και εγω σε αυτους ανηκω,ολοι προσπαθουμε να κανουμε οτι ειναι δυνατον καλυτερο,ολοι μαθαινουμε.και ολοι δινουμε καποιο απο το χρονο μας και τα χρηματα μας γιατι αγαπαμε τα ψαρακια μας
Και όχι μόνο, keep walking...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-07, 15:50
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GhostShip Εμφάνιση μηνυμάτων
Κανείς δε χρειάζεται να του το δείξει, άστον να το καταλάβει και να το κρίνει μόνος του αυτό, κανείς δεν είναι σε θέση να κρίνει τον άλλο ή να του επιβάλει κάτι με το ζόρι, είναι η γνώμη του και πάει και τελείωσε...

απο την στιγμη που κρινει ατομα και καταστασεις βεβαιως ειμαι σε θεση να κρινω και εγω.δεν επιβαλω κατι αλλα δεν ζητω και την αδεια να απαντησω σε καποιον που κρινει συνχομπιστες,κρινει το forum και κρινει αποτελεσματα που εχουν βγει απο την πειρα αλλων χομπιστων στο χωρο
Παλιά 13-02-07, 23:10
Το avatar του χρήστη Lsourtzo
Lsourtzo Ο χρήστης Lsourtzo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περιστέρι- Αθήνα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Lsourtzo
Προεπιλογή

Παρεμπίπτοντος … μίας και το θέμα ξεκίνησε από εκεί …
Από βιολογικής άποψης το να κόψεις τις δαγκάνες από τον αστακό του προκαλεί τρομερό πόνο … ο αστακός εξετάζετε από τους βιολόγους για το εκπληκτικά πολύπλοκο και πλούσιο νευρικό του σύστημα …
Νεύρα ίσον πόνος …
Αυτά από ένα φύλο βιολόγο που τον ρώτησα σχετικά …
Για να μην μείνουμε με την ψευδαίσθηση ότι τελικά μπορεί και να μην πόναγε …

Το ενυδρείο μου ...

1x 250 lt (DIY)- Θάλασσα (REEF)

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-07, 10:35
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

δεν ξέρω αν νεύρα=πόνος αλλά σίγουρα ο πόνος υπάρχει για να προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας. όποιος και ό,τι δεν πονάει (από γεννετικό πρόβλημα) αυτοτραυματίζεται συχνά και μπορεί να χάσει την ζωή του πολύ εύκολα. Σίγουρα ο οργανισμός του αστακού θα τον προειδοποιήσει με πολύ δυσάρεστη αίσθηση ή συναίσθημα όταν ένα μέλος του πάει να αποκοπεί. Αυτός είναι ο πόνος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές