|
|
||||
|
||||
![]()
To mini reef ειναι πλεον ετοιμο !!
![]() Μπηκαν και οι τρεις κυκλοφορητες (2χ1000 λ/ω + 1 χ 700 λ/ω) , γεμισε το φιλτρο με τα υλικα και αναρτηθηκε ο MH προβολεας / ανεμιστηρες. Δειτε το αποτελεσμα στις φωτο και τα ξαναλεμε !!! ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ΤΕΛΕΙΟ το αποτέλεσμα!!!!
Τα συγχαρητήριά μου, για την όλη DIY κατασκευή, ιδιαίτερα του φίλτρου πλάτης, για την επιλογή του φωτιστικού με τα ανεμιστηράκια, το στήσιμο του βράχου...... Με την κυκλοφορία του νερού τι σκέφτεσαι να κάνεις? |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ καλό Βασίλη! Εύγε!
![]() Περιμένουμε τωρα την συνέχεια του project σου. Το πάνω πάνω βραχάκι μόνο, ίσως μπορεί να μπει καπως καλύτερα για να φιλοξενήσει κάποιο Sps κοραλλάκι. Για δωράκι υπάρχουν chaeto (μακροάλγη) και μερικά φραγκάκια, τα οποία είμαι πολύ περίεργος πως θα αντιδράσουν στο φως σου. Αλήθεια πως είναι το φως?
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχην ευχαριστω για τα καλα σας λογια ...
Η κυκλοφορια στο τανκ ειναι τωρα στα 2 χ 1000 + 1 χ 700 = 2700 λιτρα/ωρα που σημαινει 30 φορες περιπου τα λιτρα μου. Ο ενας 1000αρης κυκλοφορητης βγαζει νερο απο τα μπαστουνια που φαινονται στις φωτο (χαμηλα , περι τους 8 ποντους πανω απο την αμμο).Οι αλλοι δυο βγαζουν νερο πιο ψηλα (τα δυο πρασινα λαστιχα που φαινονται στις φωτο). Μολις θα μπουν τα πρωτα κοραλια , θα κοιταξω το θεμα της κατευθυνσης των πανω κυκλοφορητων...εχω και δυο Hydorflow να βαλω... Γιαννη ,ο βραχος μπηκε στα γρηγορα και λιγο στα τυφλα λογω της θολουρας απο την αμμο...μικροδιορθωσεις θα γινουν πριν μπουν οι πρωτοι κατοικοι . Οσο για τα φωτα , τι να πω ....αισθητικα τουλαχιστον εμενα μου φαινονται super .Η θερμοκρασια τους ειναι σωστη και η ενταση πλουσια ... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επειτα απο ερευνα που εκανα σχετικα με τις κινεζικες ΜΗ λαμπες , οσοι ενδεχομενως θελησουν να αγορασουν απο τον Κινεζο ebayer που αναφερω παραπανω , καλο θα ηταν να προτιμησουν τις ΜΗ λαμπες με την μπλε συσκευασια και οχι με την πρασινοκιτρινη .
Δηλαδη λαμπες σαν αυτη : http://cgi.ebay.com.au/HQI-150W-20K-...QQcmdZViewItem Οι λαμπες αυτες ειναι κατασκευασμενες απο την AIHUA και πρεπει να ειναι πιο αξιοπιστες απο τις αλλες που δινω παραπανω , των οποιων ο κατασκευαστης ειναι ολιγον αμφιβολος ![]() Η ΑΙΗUA ειναι ο μεγαλυτερος κατασκευαστης ΜΗ λαμπων στην Κινα .Για περισσοτερες πληροφοριες μπορειτε να επισκεφτειτε : http://www.aihua-lighting.com/ Εχω δει την AIHUA να αναφερεται ως ΟΕΜ κατασκευαστης για τις ΧΜ και τις HAMILTON αλλα δεν διασταυρωνεται επισημα πουθενα... |
|
||||
|
||||
![]()
Το reefακι μου μετραει ενα μηνα ζωης ...
Απο πλευρας εξοπλισμου , η αλλαγη ηταν στα φωτα οπου τοποθετηθηκε μια 150 βατ ΜΗ στα 14Κ , συνδεδεμενη με ηλεκτρονικο Ballast Osram powertronic. Πλεον, το rendition της λαμπας ειναι καλυτερο και αναβει/σβηνει πιο στρωτα.Ο προβολεας πλεον περιεχει μονο την λαμπα και ετσι ανεβαζει λιγοτερη θερμοκρασια ...ειναι και πολυ ελαφρυς πλεον. Με κοντα 2 βατ ανα λιτρο , το φως ειναι πλουσιο και μπορει να υποστηριξει καθε θαλασσινο οργανισμο ...αρα αλλοθι δεν υπαρχουν ... Επιτηδες, δεν εχω βαλει ψαρι ακομα μεσα.Ζωη ομως υπαρχει σε αφθονια: Τα κοπηποδα και οι γαριδουλες κανουν παρτι , διαφορα ζωυφια κυκλοφορουν (μεχρι και τσακωμους μεταξυ τους παρατηρω ![]() ![]() Και φυσικα , εχουμε κοραλια : Τρια sps frags κατοικουν στην κορυφη του βραχου ...δυο αποικιες zoanthids βρηκαν θεση στην αμμο ενω μια ταλαιπωρημενη galaxia βρισκεται υπο αναρρωση σε μια γωνια του ενυδρειου , μακρια απο τα υπολοιπα κοραλια για να μην της μπαινουν ιδεες ![]() ![]() Υπαρχουν κανα δυο κοραλια που δεν θυμαμαι πως λεγονται. Ολα παντως ζουν και -φαινεται- να πηγαινουν μια χαρα. Απο προσθετα (ολα υγρα) χρησιμοποιω : 1) Seachem Reef complete : για ασβεστιο / στροντιο / μαγνησιο 2) Kent pro buffer DKH (υγρο) : για KH/PH 3) Κent Iodine : ιωδιο 5) Seachem reef trace : ιχνοστοιχεια 6) Kent Zoe : βιταμινες 7) CaribSea purple up : ασβεστιο / επιταχυντης κοραλλινης Επισης ταιζω το συστημα με δυο τροφες που μου ειχαν μεινει απο την εποχη του γλυκου νερου ![]() ![]() Σκιμερ δεν εχω βαλει ακομα ...αρκετος ανθρακας και τριπλασια ποσοτητα phosphate removing υλικου φαινεται να κανουν καλη δουλεια ... Μεσα στο ΣΚ , θα εχουμε και νεες φωτο |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Nano Reef 80 λίτρων | accnt | Nano Reef | 11 | 20-01-08 20:58 |
Φτιάχνοντας το τέρας! | cbr929 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 16-07-06 02:12 |
Ψαχνοντας φωτογραφιες | george | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 22-11-05 15:09 |
Log in | Juan | Greek Aquarist's Boards | 1 | 16-12-04 17:49 |
Βασικες ερωτησεις για το nano reef | jimismc | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 17-10-04 20:54 |