|
|
||||
|
||||
![]()
Τα σκαλάρια θα αρχίσουνε να κυνηγάνε ή τα γκουράμι
![]() ![]() ![]() Τα σκαλάρια μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν είναι αρσενικά ή θηλυκά? Έχουν διαφορές?
|
||||
|
||||
![]()
Τα σκαλάρια απο ότι ξέρω δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το φύλο τους.
Εμένα μου την κάνανε την ζημιά τα γκουράμια αλλα φάγανε και αυτά τις "ψιλές" τους... |
|
||||
|
||||
![]()
- Χωρίς να είμαι ειδήμονας στις ασθένειες, δεν φαίνεται και τόσο καλό...
Καλά έκανες και απομόνωσες το εν λόγω γκουράμι και να του ξεκινήσεις τη θεραπεία που θα σου προτείνουν οι περισσότερο γνώστες. Αν δεις παρόμοια συμπτώματα και σε άλλα ψάρια, τότε ίσως να πρέπει να προχωρήσεις σε θεραπεία σε όλη τη δεξαμενή. - Τα σκαλάρια όταν είναι μικρά είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις φύλο. Όταν μεγαλώσουν αρκετά, ξεχωρίζουν από το μέγεθος και το σχήμα του αναπαραγωγικού τους οργάνου και στο αρσενικό συνήθως σχηματίζεται ένα εμφανές "καρούμπαλο" στο κεφάλι του (περίπου στο ύψος των ματιών). |
|
|||
|
|||
![]()
μήπως να μεταφέροταν το θέμα στις ασθένειες?
κοίταξε και αυτό το site. http://www.fishpalace.org/Disease.html#External |
|
||||
|
||||
![]()
Kαι εγώ πιστεύω ότι είναι μόλυνση, όπως και ότι το ψαράκι δυστυχώς θα μας αφήσει χρόνους.
Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Θα πρέπει να είσαι σε επαγρύπνηση και να παρακολουθήσεις και τα άλλα ψάρια μην τύχει και αρχίσουν να παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα. Φρόντισε ώστε οι συνθήκες του νερού να είναι όσο το δυνατόν οι καλύτερες. Μερικές extra αλλαγές νερού θα βοηθήσουν να μένουν χαμηλά οι τιμές των ρύπων. |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά όντος το ψαράκι μας άφησε....
Ήταν σε απομόνωση αλλα παρολο την θεραπευτική αγωγή δεν κατάφερε να επιβιώσει ![]() ![]() Και σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα το πρωί βρήκα ένα θηλυκό και ένα αρσενικό γκουράμι νεκρά ![]() ![]() Οι κοιλιές τους ήταν φουσκωμένες! Διάβασα στο forum και νομίζω οτι είναι αρρώστια στο πεπτικό σύστημα.Δεν τα ταϊσα εχθές. Τα υπόλοιπα δεν έχουν τόσο φουσκωμένη κοιλιά. Τα σκαλάρια και ο ένας αρσενικός (γκουραμι) ενεργούντε κανονικά. Συνθήκες νερού Ph 7,5 (εβαλα Co2) Ammonia 0 NO2 0 NO3 10 Θερμοκρασία 25-26 Χθεσινές μετρήσεις
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1. Πότε είχες κάνει τελευταία φορά αλλαγή νερού ? 2. πόσα ψάρια είχες στο τανκ ? 3. πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο ?? 4. Πόσο καιρό δουλεύει το τανκ ? 5. Τι ποσοστό νερού αλλάζεις ? 6. τι ψάρια έχουν μείνει στο τανκ ? τα νιτρικά σου μου φαίνονται λίγα για ένα τανκ που δουλεύει καιρό ... μήπως κάτι δεν πάει καλά με τις μετρήσεις σου ??? τι τεστ χρησιμοποιείς ?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2) Συνολικά είχα 3 αρσενικά γκούραμι, 4 θηλυκά, 4 gorydoras, 2 αγγελοψαρα και 1 πλέκο 3) 200 λιτ 4) Περιπου 2 μήνες 5) 30-40 % 6) 2 αρσενικά γκουράμι, 2 θηλυκά, 4 corydoras, 2 αγγελοψαρα και ο πλέκο Τα τεστ είναι ολα υγρά. Της tetra εχω για ammonia, ΝΟ2, ΝΟ3,GH,KH και για PH εχω της Sera Εχθές πρόσθεσα και μία συσκευή CO2 της Tetra και σταμάτησα τις μπουρμπουλίθες (σε προϊγούμενο post το είχαμε πει) Μέσα έχω και φυτά απο τα οποία μόνο την ανούμπια ξέρω απο ονομασία. Όλα τα φυτά είναι απο ένα φίλο που λόγω μετακόμισης "χάλασε" το ενυδρείο του.Τα φυτά είναι τουλάχιστον 1 έτους... (απο ότι μου είπαν)
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε άμεσα μια καλή αλλαγή νερού (αφού σου πέθαναν τα δύο ψαράκια) και τα μάτια σου 14, όπως σου λέει και ο Halvas69.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY EC/TDS meter | Fonamstel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 12-02-06 01:40 |
Tridanca Giant Clam | Discos | Μαλάκια (Όστρακα, clams κλπ) | 0 | 21-10-04 11:48 |
ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 16:15 |
Αρρωστο Emperor | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 17:50 |
Corydoras aeneus | newfish | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 0 | 14-12-02 15:04 |