Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Τι είναι αυτο βρε παιδια? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=12687)

Tzo 18-07-06 00:33

Τι είναι αυτο βρε παιδια?

Καλησπέρα παιδιά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο τι είναι αυτό?

Ελπίζω όχι Λεμφωκύστες. Διάβασα ότι οι λεμφωκύστες είναι μικρόβια και αν απελευθερωθούν κολλάνε και σε άλλα ψάρια.
Σημειωτέων ότι είναι το πιο μικρό σε μέγεθος θηλυκό γκουράμι και τις περισσότερες φορές κάθετε κρυμένο.
Αν είναι κάτι τέτοιο πρέπει να το απομακρίνω από το ενυδρείο το ταχύτερων δυνατόν έτσι δεν είναι Plz help
Να πω πώς πρόσεξα και ένα φούσκωμα στις κοιλιές όλων των ψαριών (μήπως τα ταΐζω πολύ?)

Tzo 18-07-06 00:35

2 Συνημμένο(α)
Να και οι φώτος

Tzo 18-07-06 00:36

1 Συνημμένο(α)
Να και μία φώτο ολου του ενυδρείου
Να πώ οτι θα βάλω και άλλα φυτά απλά περιμένω να δώ πως θα πάνε αυτά

giannisg 18-07-06 08:20

Βακτηριακή μόλυνση μου φαίνεται... μετα απο λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό:

"Red PestSymptoms: Bloody streaks on fins or body.

Red Pest is called such because of bloody streaks that appear on the body, fins and/or tail. These streaks could proceed to ulcerations and possibly lead to fin and tail rot with, in severe cases, the tail and/or fins falling off. As the disease is internal, external treatments are usually not effective, except in very slight cases. In slight cases, treat the aquarium with a disinfectant and clean the aquarium as best as possible. Do not feed a lot while the aquarium is being treated. To disinfect, use acriflavine (trypaflavine) or monacrin (monoaminoacridine) using a 0.2% solution at the rate of 1 ml per liter. Both disinfectants will color the water, but the color disappears as the disinfectants dissipates. If the fish do not appear to respond favorably, discontinue disinfections.
Then add an antibiotic to the food. With flake food, use about 1% of antibiotic and carefully mix it in. If you keep the fish hungry they should eagerly eat the mixture before the antibiotic dissipates. Antibiotics usually come in 250 mg capsules. If added to 25 grams of flake food, one capsule should be enough to treat dozens of fish. A good antibiotic is chloromycetin (chloramphenicol). Or use tetracycline. If you feed your fish frozen foods or chopped foods, try to use the same ratio with mixing. As a last resort add at most 10 mg per liter of water.
"

Aν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι παλαιότεροι...

Μια παρατήρηση: 2 αρσενικα Colisa lalia μαζί......φάουλ, και σε συνδυασμό με τα σκαλάρια....έχω την εντύπωση οτι παίζει πολύ στρες στο ενυδρείο σου. Τα παραπάνω στα λέω απο προσωπική εμπειρία, όπου με την σχεδόν την ίδια σύνθεση στο ενυδρείο μου, έγινε της Βοσνίας...

Tzo 18-07-06 08:59

Το μόνο κυνήγι που παίζει μέσα είναι τα αρσενικά με τα θηλυκά γκουράμι. Τα σκαλάρια δεν τα ενοχλεί κανενας και αυτά αντίστοιχα απλά βολτάρουν. Δεν έχω προσέξει απότομες κινήσεις απο τα σκαλάρια, αντιθέτος είναι γενικά "στον κόσμο τους"

Απομάκρινα το άρρωστο θηλυκό εχθές και δέν βλέπω κάποιο συμπτωμα στα υπόλοιπα ψάρια.

giannisg 18-07-06 09:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tzo
Το μόνο κυνήγι που παίζει μέσα είναι τα αρσενικά με τα θηλυκά γκουράμι. Τα σκαλάρια δεν τα ενοχλεί κανενας και αυτά αντίστοιχα απλά βολτάρουν. Δεν έχω προσέξει απότομες κινήσεις απο τα σκαλάρια, αντιθέτος είναι γενικά "στον κόσμο τους"

Φίλε Tzo και εμένα έτσι ήταν στην αρχή... Μετά όμως...:smt066

Tzo 18-07-06 09:21

Τα σκαλάρια θα αρχίσουνε να κυνηγάνε ή τα γκουράμι :confused::confused::confused:

Τα σκαλάρια μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν είναι αρσενικά ή θηλυκά?
Έχουν διαφορές?

giannisg 18-07-06 09:25

Τα σκαλάρια απο ότι ξέρω δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το φύλο τους.
Εμένα μου την κάνανε την ζημιά τα γκουράμια αλλα φάγανε και αυτά τις "ψιλές" τους...

Liolios 18-07-06 09:30

- Χωρίς να είμαι ειδήμονας στις ασθένειες, δεν φαίνεται και τόσο καλό...
Καλά έκανες και απομόνωσες το εν λόγω γκουράμι και να του ξεκινήσεις τη θεραπεία που θα σου προτείνουν οι περισσότερο γνώστες. Αν δεις παρόμοια συμπτώματα και σε άλλα ψάρια, τότε ίσως να πρέπει να προχωρήσεις σε θεραπεία σε όλη τη δεξαμενή.

- Τα σκαλάρια όταν είναι μικρά είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις φύλο. Όταν μεγαλώσουν αρκετά, ξεχωρίζουν από το μέγεθος και το σχήμα του αναπαραγωγικού τους οργάνου και στο αρσενικό συνήθως σχηματίζεται ένα εμφανές "καρούμπαλο" στο κεφάλι του (περίπου στο ύψος των ματιών).

pet 18-07-06 21:46

μήπως να μεταφέροταν το θέμα στις ασθένειες?

κοίταξε και αυτό το site.
http://www.fishpalace.org/Disease.html#External

halvas69 18-07-06 22:34

Kαι εγώ πιστεύω ότι είναι μόλυνση, όπως και ότι το ψαράκι δυστυχώς θα μας αφήσει χρόνους.
Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Θα πρέπει να είσαι σε επαγρύπνηση και να παρακολουθήσεις και τα άλλα ψάρια μην τύχει και αρχίσουν να παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα.
Φρόντισε ώστε οι συνθήκες του νερού να είναι όσο το δυνατόν οι καλύτερες.
Μερικές extra αλλαγές νερού θα βοηθήσουν να μένουν χαμηλά οι τιμές των ρύπων.

Tzo 19-07-06 08:46

Τελικά όντος το ψαράκι μας άφησε....

Ήταν σε απομόνωση αλλα παρολο την θεραπευτική αγωγή δεν κατάφερε να επιβιώσει :(:(

Και σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα το πρωί βρήκα ένα θηλυκό και ένα αρσενικό γκουράμι νεκρά:smt010:smt010

Οι κοιλιές τους ήταν φουσκωμένες! Διάβασα στο forum και νομίζω οτι είναι αρρώστια στο πεπτικό σύστημα.Δεν τα ταϊσα εχθές. Τα υπόλοιπα δεν έχουν τόσο φουσκωμένη κοιλιά. Τα σκαλάρια και ο ένας αρσενικός (γκουραμι) ενεργούντε κανονικά.
Συνθήκες νερού
Ph 7,5 (εβαλα Co2)
Ammonia 0
NO2 0
NO3 10
Θερμοκρασία 25-26
Χθεσινές μετρήσεις

Lsourtzo 19-07-06 08:59

Παράθεση:

NO3 10

καταρχάς συλλυπητήρια !!

1. Πότε είχες κάνει τελευταία φορά αλλαγή νερού ?
2. πόσα ψάρια είχες στο τανκ ?
3. πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο ??
4. Πόσο καιρό δουλεύει το τανκ ?
5. Τι ποσοστό νερού αλλάζεις ?
6. τι ψάρια έχουν μείνει στο τανκ ?

τα νιτρικά σου μου φαίνονται λίγα για ένα τανκ που δουλεύει καιρό ... μήπως κάτι δεν πάει καλά με τις μετρήσεις σου ??? τι τεστ χρησιμοποιείς ??

Liolios 19-07-06 08:59

Κάνε άμεσα μια καλή αλλαγή νερού (αφού σου πέθαναν τα δύο ψαράκια) και τα μάτια σου 14, όπως σου λέει και ο Halvas69.

Tzo 19-07-06 10:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lsourtzo
καταρχάς συλλυπητήρια !!

1. Πότε είχες κάνει τελευταία φορά αλλαγή νερού ?
2. πόσα ψάρια είχες στο τανκ ?
3. πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο ??
4. Πόσο καιρό δουλεύει το τανκ ?
5. Τι ποσοστό νερού αλλάζεις ?
6. τι ψάρια έχουν μείνει στο τανκ ?

τα νιτρικά σου μου φαίνονται λίγα για ένα τανκ που δουλεύει καιρό ... μήπως κάτι δεν πάει καλά με τις μετρήσεις σου ??? τι τεστ χρησιμοποιείς ??

1) Την προϊγούμενη Τετάρτη
2) Συνολικά είχα 3 αρσενικά γκούραμι, 4 θηλυκά, 4 gorydoras, 2 αγγελοψαρα και 1 πλέκο
3) 200 λιτ
4) Περιπου 2 μήνες
5) 30-40 %
6) 2 αρσενικά γκουράμι, 2 θηλυκά, 4 corydoras, 2 αγγελοψαρα και ο πλέκο

Τα τεστ είναι ολα υγρά. Της tetra εχω για ammonia, ΝΟ2, ΝΟ3,GH,KH και για PH εχω της Sera
Εχθές πρόσθεσα και μία συσκευή CO2 της Tetra και σταμάτησα τις μπουρμπουλίθες (σε προϊγούμενο post το είχαμε πει)
Μέσα έχω και φυτά απο τα οποία μόνο την ανούμπια ξέρω απο ονομασία. Όλα τα φυτά είναι απο ένα φίλο που λόγω μετακόμισης "χάλασε" το ενυδρείο του.Τα φυτά είναι τουλάχιστον 1 έτους... (απο ότι μου είπαν)

Tzo 19-07-06 10:29

Αλλαγές κάνω κάθε βδομάδα 30-40 %

klaz 19-07-06 10:32

για κανα 2 βδομαδες αλλαζε νερο 2 φορες τη βδομαδα.......

Tzo 19-07-06 11:05

Οκ θα κάνω αλλαγή σήμερα και μία το Σαββατο είναι καλά?Και θα το κρατήσω έτσι για κανα 2 βδομαδες.

klaz 19-07-06 11:07

...ναι,και παραλληλα να παρατηρεις......:rolleyes:

Tzo 19-07-06 11:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klaz
...ναι,και παραλληλα να παρατηρεις......:rolleyes:

Αυτό που με απασχολεί είναι το φούσκωμα στο στομάχι των ψαριών. Τα 2 νεκρά είχαν ενα στομάχι τούμπανο!! Όταν ΑΦΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ (το τονίζω) πίεσα το στομαχι τους αυτό "έσκασε" σαν παραφουσκωμένο μπαλόνι.:shock::shock::shock::shock::shock::shock:
Απο εξωτερικά δεν είχαν τπτ το περίεργο και τα βρανχια φυσιολογικά

giannisg 19-07-06 12:28

Φίλε ΤΖΟ, χώρις να μπορώ να το αιτιολογήσω αλλα και να έχω διαβάσει πουθενα αυτό που θα πω, έχω την εντύπωση πως τα γκουράμια δεν είναι και ότι καλύτερο για αρχάριους και για φρεσκοστρωμένα ενυδρεία. Τα ίδια προβλήματα -σχεδόν- έχω και εγώ και θεωρητικά δεν κάνω κάτι λάθος...

halvas69 19-07-06 13:10

O Netblues έχει παρατηρήσει ότι τα τελευταία 2 χρόνια και κυρίως στα Dwarf Guramies έχει συμβεί σε πολλούς χομπύστες όπως και σε εμένα.
Έχασα 2 ζευγάρια με τον ίδιο τρόπο.
Πολύ πιθανό είναι να μας έρχονται "άρρωστα" και να εκδηλώνεται η ασθένεια μετά από λίγο καιρό, όταν είναι στην κατοχή μας τα ψάρια.
Αν ισχύει την κάτσαμε την βάρκα ομαδικώς.

CC-Gio 19-07-06 14:10

Και εγω ειχα 2 dwarf gourami και τα εχασα με αυτον τον τροπο....εκανα θεραπειες κατα των μολυνσεων αλλα και παλι δεν καταφερα και τιποτα...δεν ξερω τι εφταιξε!

Και το περιεργο ηταν οτι μαλλον με την θεραπεια επηραστηκαν και τα glass μου και εχασα ενα!(ειχε ψιλο-μαυρισει:confused: )

netblues 19-07-06 14:12

Αυτο που εχω παρατηρησει , και το γραφουν και σχετικα προσφατα βιβλια ειναι οτι τα περισσοτερα colisia lalia ειναι επιρρεπη σε fish mycobacterium.
Ο bassleer λεει οτι αυτο οφειλεται σε μολυνση που ξεκινάει απο τα εκτροφεία.
Απο τις φωτο ειναι σχεδον βεβαιο οτι προκειται για fish MB. Ειναι πολυ σπανια η επιβιωση απο αυτό, οτι και να κανεις.
Ομως το fishMb δεν πρηζει τις κοιλιες.
Βεβαια, οταν το ψαρι ειναι αρρωστο και εξασθενημενο μπορει να εμφανισει το οτιδηποτε, ως δευτερογενη μόλυνση.

PascM 19-07-06 14:22

Είναι πολύ πιθανόν να ξεκινάει από τα εκτροφεία πάντος τέτοιου είδους μολυνση αν αναλογιστούμε και το τι ταϊζουν (για πολύ γρήγορη ανάπτυξη)/.

Tzo 19-07-06 20:46

Παιδιά με ανακουφίσατε απο το άνχος οτι κάνω κάτι λάθος. Δλδ υπάρχει περίπτωση να χάσω και τα υπόλοιπα έτσι στο ξαφνικό?:(:(:(:(

Πάντος άν ολα πάνε απο το κακό στο χειρότερο (ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ) και χάσω όλα μου τα ψάρια ( ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ) σκεύτομαι να αλλάξω το ενυδρείο και να το γυρίσω σε κιχλίδες (τις ευνοεί και το νερό της Χαλκίδας είναι σκληρό).
Δεν πέρνω άλλα ψαράκια να δώ πως θα πάνε αυτά απο υγεία και μετά βλέπουμε.
Τώρα έχω 2 αρσενικά γκουράμι,2 θηλυκά , 2 αγγελόψαρα, 4 corydoras και 1 πλέκο.

pet 19-07-06 23:36

:shock: :shock:
Να ρωτήσω... αυτό μεταδίδεται και στα άλλα ψάρια του ενυδρείου? Είναι πολύ μεταδοτικό (στα ψάρια) από την πείρα σας?

Λογικά αυτό το βακτήριο, μπορεί να μεταδοθεί και στους ανθρώπους... ε?
ίσως να χρησιμοποιούσαμε κάτι γάντια ως τον αγκώνα (και παραπάνω, ότι λίτρα έχει ο καθένας), δεν είναι να τρελαίνεσαι, αλλά θέλει προσοχή...

netblues 20-07-06 08:48

Θεωρητικα μεταδιδεται και στα αλλα ψαρια και στον ανθρωπο.
Πρακτικά δεν ειναι και τοσο ευκολο. Επειδη εχει πολυ μεγαλο χρονο επωασης η εξαγωγή συμπερασματων με ασφαλεια ειναι πολυ δύσκολη.

Στον ανθρωπο ειναι ακομα πιο δυσκολο, αν και υπαρχει σε παλαιοτερα ποστ καταγεγραμενη μια αρκετα σοβαρή περίπτωση. Αν τηρουνται σωστες συνθηκες υγειινης δεν υπαρχει λόγος ανησυχιας.(πλυσιμο χεριών πριν και μετα, αποφυγή του να τρωμε η να καπνιζουμε οταν καθαριζουμε το ενυδρειο, οπωσδήποτε γαντια αν υπαρχει καποια ανοικτη πληγη στα χέρια)

Γενικοτερα η χρηση γαντιων προστατευει περισσοτερο το ενυδρειο παρά εμάς.

Tzo 20-07-06 09:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από netblues
οπωσδήποτε γαντια αν υπαρχει καποια ανοικτη πληγη στα χέρια

Γενικοτερα η χρηση γαντιων προστατευει περισσοτερο το ενυδρειο παρά εμάς.

Χμμ λόγω δουλείας τις περισσότερες φορές τα χέρια μου όλο και καμία πληγή έχουν. Δεν το είχα σκευτεί. Θα κάνω χρήση γαντιών αν και κανένας δεν μου είχε πει ΠΟΤΕ οτι υπάρχει τέτοια περίπτωση μετάδωσης ασθενιών.

Όταν λές "υπαρχει σε παλαιοτερα ποστ καταγεγραμενη μια αρκετα σοβαρή περίπτωση" μπορείς να μας πείς περισσότερα? Μήπως τελικά δεν πρέπει να τα πέρνουμε όλα τόσο αψήφιστα?
Οι περισσότεροι εδω μέσα δεν πιστεύω να φοράνε "στολή αστροναύτη" όταν κάνουν εργασίες στα ενυδρεία τους (προσωπική άποψη πάντα):???::???::???:

klaz 20-07-06 09:12

Παράθεση:

Οι περισσότεροι εδω μέσα δεν πιστεύω να φοράνε "στολή αστροναύτη" όταν κάνουν εργασίες στα ενυδρεία τους

...και εγω δεν νομιζω....:rolleyes: :D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:03.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03299 seconds with 10 queries