|
|
||||
|
||||
![]()
Να ρωτάς. Το φόρουμ είναι για να λύνουμε τις απορίες μας
![]() Η τροφή που αναφέρεις δεν θέλει καμιά προεργασία. Την δίνεις όπως είναι. Από συνχομπίστες μπορείς να βρεις καλλιέργεια μικρογουόρμς για τα μικρά. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ!
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και πάλι!
Πριν λίγες ημέρες μου είχατε δώσει έναν οδηγό για την θεραπεία αλατιού. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι αν η ασθένεια "ich" (διάβασα για αυτή την ασθένεια σε αρκετά θέματα... και είναι ακριβώς ότι αντιμετώπιζα όταν άνοιξα αυτό το θέμα) θεραπεύεται με το αλατόλουτρο; Επίσης είδα διάφορα περί δοσολογίας, και δεν ξέρω πιο ακριβώς να εμπιστευτώ. Ακόμα, Έχω μια γέννα Molly balloon (46 μικρά), και Guppies (135 μικρά). Είναι της ίδιας ημέρας γεννημένα. Η απορία μου είναι η εξής: κάνει να τα βάλω όλα μαζί σε ένα από τα "μεγάλα" ενυδρεία; (δεν τα έχω μαζί απλά ρωτάω) |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και από μένα,
Την δεύτερη ερώτηση δεν μπορώ να στην απαντήσω με σιγουριά, περίμενε κάποιον πιο έμπειρο από μένα. Τώρα, όσον αναφορά την πρώτη ερώτηση σου, η δοσολογία είναι 3gr/l (έτσι την έχω εγώ που κάνω θεραπεία με αλάτι για ich τώρα και το ψάρι μου από την στιγμή που έβαλα το αλάτι, ανέβηκε τόσο η όρεξη του όσο και η κατάσταση του, έφυγαν τα στίγματα ich από πάνω του κλπ και ήταν σε πολλή κακή κατάσταση. Τώρα, το ich θα πρέπει να θεραπευτεί από το κυρίως ενυδρείο και όχι μόνο από τον ξενιστή, ο οποίος στην περίπτωση σου είναι το ψαράκι σου. Οπότε κάνε την θεραπεία στο ενυδρείο που είναι το ψάρι για καμιά 10ρια μέρες. |
|
||||
|
||||
![]()
10 ημέρες - 30 λεπτά στο αλατόλουτρο την μέρα ή 10 ημέρες εν συνεχή στο αλατόλουτρο;
Δεν έχω πλέον ψαράκι με ich λόγο ότι μου έφυγαν λίγο πριν κάνω εγγραφή εδώ :/ Ρωτάω απλά για να γνωρίζω στην περίπτωση που μου τύχει τίποτα πάλι, να μην "τρέχω" τελευταία στιγμή. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα,
10 μερες συνεχεια στο αλατολουτρο, διαλυεις το αλατι δηλαδη και το ριχνεις. Δεν ξερω αν ειναι απαραιτητο να κανεις καθε μερα αλλαγη 20 λιτρα περιπου η 30 αν εχεις 80 λιτρα ενυδρειο. Εγω με αλλαγες το κανω |
|
||||
|
||||
![]()
Προσοχή στη αφαίρεση του αλατιού από το ενυδρείο.
Κατά τις αλλαγές του νερού μειώνουμε τη δοσολογια του αλατιού. Όχι απότομα σκέτο νερό χωρίς αλάτι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Black Molly VS Silver Balloon molly | Μήτσος | Ζωοτόκα | 9 | 08-12-12 13:54 |
Balloon Molly | Μήτσος | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 10-11-12 12:42 |
Molly Balloon | xontros | Ζωοτόκα | 12 | 12-03-11 14:18 |
molly balloon λιτρα | alexinio | Ζωοτόκα | 1 | 13-04-07 13:05 |
Balloon Molly | Celda | Ζωοτόκα | 4 | 05-09-05 12:49 |