|
|
||||
|
||||
![]()
Εδω είναι όπως τα είχα εγώ πριν χρόνια.. Cherry barbs είχα μαζί τους κ για λίγο διάστημα cpd.
Γαρίδες δεν έβαλα οπότε δεν ξέρω να σου πω... Τα φυτά στην δικιά μου περίπτωση λειτούργησαν θετικά για τα ψάρια.. Το ενυδρείο μου ήταν το juwel 125 (ίδιες διαστάσεις με το δικό σου) με 8-10 νομίζω θα είσαι μια χαρά.. Τώρα από αναλογίες αρσενικών θηλυκων συνήθως πάει τουλάχιστον 1 αρσενικό για 2-3 θηλυκά.. Το θέμα είναι να τα βρεις κ να τα ξεχωρίσεις όταν είναι απόχρωματισμένα.. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Σκέφτομαι να βάλω 3 αρσενικά + 7 θηλυκά (αν βρώ και μπορέσω να τα ξεχωρίσω!). Ρώτησα σε ένα πετσοπ στο Χαλάνδρι και έχει 4 (δεν ξέρω φύλο) αλλά θα φέρει κι άλλα μέσα στο Σεπτέμβρη οπότε μέχρι να ετοιμάσω το ενυδρείο μου θα έχουν έρθει ελπίζω. Τώρα προσπαθώ να δω τι θα κάνω με τα φυτά και το υπόστρωμα. @evina: από τις φωτογραφίες δεν μπορώ να καταλάβω τι υπόστρωμα έχεις: άμμο ή χαλίκι. Και είναι απλώς σκούρο ή μαύρο; Αν δεν είναι μαύρο από που το πήρες; Πάντως ψάχνοντας διαδικτυακά δεν έχω βρεί σκούρο (είτε χαλίκι είτε άμμο). Μόνο μπεζ και μαύρο. Μήπως να πάρω μαύρο και να το ανακατέψω με αυτό που έχω; Υπάρχει κάποιος λόγος να αλλάξω σε άμμο; Τέλος σκεφτομαι να κρατήσω την anubia, αλλά θα τη βάλω στην άκρη αριστερά ή δεξια μαζί με το mopani αφού πρώτα την κλαδέψω αρκετά (η αλήθεια είναι ότι τη λυπάμαι έτσι που έχει φουντώσει και ανθίζει συνεχώς αλλά έχει πιάσει σχεδόν όλο το ενυδρείο). Οι βαλισνέριες δεν ξερω αν θα επιβιώσουν. Αν τα καταφέρουν θα τις βάλω πίσω (δεν ξέρω πως θα τις κρατήσω εκεί χωρίς να απλωθούν παντού). Επίσης λέω να προσθέσω: μία ρίζα κάπως πιο ψηλή για κρυψώνες, Java fern (να κρύψει τον εξοπλισμό), lemna minor και ίσως και java moss (αν και δεν ξέρω που θα τη βάλω). Κερατόφυλλο και egeria densa όσες φορές το δοκίμασα (με το χρυσόψαρο) είχαν λιώσει οπότε λέω να μην το δοκιμάσω ξανά. Τέλος θα ήθελα να βάλω κάτι πολύ χαμηλό μπροστά αλλά από ότι βλέπω δεν υπάρχει κάτι εύκολο - οι "τάπητες" θέλουν υποχρεωτικά υπόστρωμα (τύπου flourite); |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό λοιπόν,θα περιμένω να δω φωτογραφίες με τα ψαράκια!!!
Το χαλίκι που είχα τότε ήταν ανακατεμένο μαύρο (απο petsupermarket) και χαλίκι (χοντρη αμμος στην ουσία) απο τον ερμή Σ'αυτο που εχω τωρα,εχω πάρει τσουβάλι απο χωματεχνικήΓκριζάρει λιγο περισσότερο...δεν είναι μαυρο μαυρο ... Να σου πω πως καλά το σκέφτεσαι να βάλεις στην άκρη την ανουμπια.. Δημιούργησε χώρο για κολύμπι.. Στο δικό μου τότε μπροστά είχα βάλει saggitaria απλώνει πολύ εύκολα αλλά μπορεί να πάρει ύψος κ να μοιάζει με βαλισνερια κ επίσης αν θελήσεις να το βγάλεις με τους δρομείς θα γίνει πάρτυ... Δεν ξέρω μήπως κάνει η eleocharis.. Νομίζω με απλό χαλίκι κ καμία ταμπλέτα βυθού θα είναι οκ. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μετά από αρκετό καιρό (κυρίως περιμένοντας τη ρίζα να βουλιάξει) επιτέλους το ενυδρείο ξαναστήθηκε και πλέον έχουν μπει και τα ψαράκια. Δυστυχώς αν και ζήτησα 6 θηλυκά, 4 αρσενικά, τελικά κατέληξα με την αντίθετη αναλογία (6 αρ. 4 θηλ.). Είναι αλήθεια ότι στο μαγαζί, με το που έβγαλε το πρώτο, έχασαν όλα το χρώμα τους και ήταν αδύνατο να τα ξεχωρίσεις. Στο σπίτι μετά από 24 ώρες είχαν ξαναπάρει τα κανονικά τους χρώματα και πλέον ξεχωρίζουν ξεκάθαρα.
Παραθέτω μερικές φωτό αν και το στήσιμο θέλει ακόμα δουλειά. Στην μέση επιπλέουν ακόμα μερικές anubias που δεν ξέρω τι να τις κάνω. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα, λογικά μόλις συνηθίσουν το χώρο θα πάρουν ακόμα πιο έντονο χρώμα (εκτός αν χάνεται στις φωτογραφίες, κάτι που πάθαινα κι εγώ)..
Εντός ένα σκούρο φόντο θα το έκανε να δείχνει ακόμα πιο ωραίο!!! Να τα χαίρεσαι κ αυτά και το ενυδρείο 😃😃😃 |
|
|||
|
|||
![]()
Ναί πράγματι το χρειάζεται. Να δω τώρα πως θα το κολλήσω που δεν υπάρχει πρόσβαση (μόνο από πάνω :S).
Οι φωτό έχουν βγεί με Canon 50D. Η πρώτη (συνολική άποψη του ενυδρείου) με 17-40mm f/4L και οι υπόλοιπες με 100mm f/2.0. Τις τράβηξα πρόχειρα οπότε είναι όλες στο χέρι με iso 1600 οπότε από ανάλυση είναι χάλια. Αλλά στο μέγεθος που ανεβαίνουν εδώ δεν φαίνεται η διαφορά. ------------------------- Στην πραγματικότητα είναι λίγο πιο έντονο αλλά όχι πολυ. Όταν είναι κλειστό το φως είναι πιο έντονα οπότε πιστεύω το φώς είναι πολύ δυνατό. Σκέφτομαι να βάλω κάποια φυτά επιφάνειας για σκιά. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη arion-p : 29-10-18 στις 12:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Όντως θα βοηθήσουν τα φυτα επιφάνειας (εμένα δεν μου άντεξαν όμως, ίσως έφταιγε το καπάκι).. Έτσι πήρα μεγάλες βαλισνεριες, τις άφησα να μεγαλώσουν κ είχα μια χαρά αποτέλεσμα..
------------------------- Όντως θα βοηθήσουν τα φυτα επιφάνειας (εμένα δεν μου άντεξαν όμως, ίσως έφταιγε το καπάκι).. Έτσι πήρα μεγάλες βαλισνεριες, τις άφησα να μεγαλώσουν κ είχα μια χαρά αποτέλεσμα.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη evina : 29-10-18 στις 14:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
100lt hard | nicpapa | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 3 | 04-04-17 23:21 |
Κοινωνικό 100lt | panvar | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 05-09-15 16:32 |
ΝΕΟ 100lt ενυδρειο | loizos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 04-12-08 12:04 |