Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-04-18, 20:20
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Μια οικονομική επιλογή ενυδρείου για μονομάχο με 45-54-112 λίτρα
θα βρεις εδώ http://www.zoofast.gr/aqua-el-pg-16440.html
αλλά παρακολούθησε και τις αγγελίες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-04-18, 20:32
Το avatar του χρήστη georgeps
georgeps Ο χρήστης georgeps δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γαλάτσι
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια οικονομική επιλογή ενυδρείου για μονομάχο με 45-54-112 λίτρα
θα βρεις εδώ http://www.zoofast.gr/aqua-el-pg-16440.html
αλλά παρακολούθησε και τις αγγελίες
το 200αρι το βρήκα στα 60ε όπως φανταζεσαι ξενέρωσα αρκετα όταν μου το ακύρωσε.
Μολις μου έδωσες μια πολύ καλη εναλλακτικη.

Δεν θέλω να φαινομαι άπληστος αλλά αν υπάρχει σε παραγγελία και ελάχιστα πιο μεγάλο από άλλο σαιτ πες μου !

και παλι ευχαριστω, με εσωσες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-04-18, 22:28
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Καλό θα ήταν πριν κάνεις κάποια αγορά να το γράψεις εδώ... ΙΣΩΣ γλυτώσεις από κάποια έξοδα.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-04-18, 23:05
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλό θα ήταν πριν κάνεις κάποια αγορά να το γράψεις εδώ... ΙΣΩΣ γλυτώσεις από κάποια έξοδα.-

ας κάνω μια ερωτηση λοιπόν!

Επειδή δεν βρήκα το ενυδρείο που σκεφτόμουν, θα κοίταγα για το 112αρι που εστειλε ο κλεοβουλος.

Τωρα αγόρασα σε τιμή ευκαιρίας ενα 54αρι απο συμφορουμιτη, και θα μείνω σε αυτό για λίγο μέχρι να προχωρήσω στο 112αρι. Είμαι ετοιμος να παραγγειλω κάποια πράγματα για να ξεκινησω στρώσιμο.

Η απορία μου είναι αν θα κάνει να πάρω το sunsun φίλτρο για το 54αρι μου (Εχω παραγγείλει βέβαια κλατι αστεία φίλτρα απο ebay και 1 καλο παμπ για καποιο diy μαλλον.) Η σκέψη μου είναι πως το φίλτρο λέει οτι στέλνει 1000λιτρα την ώρα, οκ μπορεί να είναι ονομαστική αλλά ανησυχώ μήπως κάνει το ενυδρείο μου πλυντήριο. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να μειώσω τη πίεση?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-18, 00:16
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgeps Εμφάνιση μηνυμάτων
ας κάνω μια ερωτηση λοιπόν!

Επειδή δεν βρήκα το ενυδρείο που σκεφτόμουν, θα κοίταγα για το 112αρι που εστειλε ο κλεοβουλος.

Τωρα αγόρασα σε τιμή ευκαιρίας ενα 54αρι απο συμφορουμιτη, και θα μείνω σε αυτό για λίγο μέχρι να προχωρήσω στο 112αρι.
Για λίγο... ΔΕΝ υπάρχει λόγος να μείνεις, θα είναι σαν να πετάς χρήματα.
Κανονικά... η επιλογή του χώρου, γίνεται αφού πρώτα έχεις επιλέξει το ( ή τα) είδος (η) που έχεις πρόθεση να ασχοληθείς. Εσύ... έχεις αποφασίσει;

Είμαι ετοιμος να παραγγειλω κάποια πράγματα για να ξεκινησω στρώσιμο.

Η απορία μου είναι αν θα κάνει να πάρω το sunsun φίλτρο για το 54αρι μου (Εχω παραγγείλει βέβαια κλατι αστεία φίλτρα απο ebay και 1 καλο παμπ για καποιο diy μαλλον.)
Εδώ με μπέρδεψες... έχεις παραγγείλει ήδη για κάτι... που ΔΕΝ είχες; Εξήγησε... τι εννοείς;
Η σκέψη μου είναι πως το φίλτρο λέει οτι στέλνει 1000λιτρα την ώρα, οκ μπορεί να είναι ονομαστική αλλά ανησυχώ μήπως κάνει το ενυδρείο μου πλυντήριο. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να μειώσω τη πίεση?

Πιθανότατα... ναι... θα στο κάνει. Η πίεση της ροής μειώνεται με βανάκια (γνωρίζεις το μέγεθος σωλήνα, που έχει το φίλτρο που λες (επειδή εγώ ΔΕΝ γνωρίζω) ; )... αλλά ΑΝ σε σχέση με το ενυδρείο, το φίλτρο είναι τεράστιο... πιθανολογώ ότι θα σε προβληματίσει αρκετά. Κάποιος που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο φίλτρο... σίγουρα θα έχει πιο σωστή άποψη.
Θα μιλήσουμε για τον εξοπλισμό (φαντάζομαι)... λαμβάνοντας υπ' όψιν το 54λιτρο... σωστά;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-18, 00:41
Member

Προεπιλογή

Είναι τα γνωστά λάθη που έκανα ως αρχάριος (αν δεν κάνω τωρα λάθη τι θα έχω να λέω στους καινούργιους οταν θα φτάσω μετα απο χρόνια να έχω μια Α εμπειρία.

Οπως είχα γράψει παραπάνω έιχα ενα 22 λιτρο στο πατρικο μου που καθόταν, ε και τότε πήρα ενα καινούργιο φίλτρο να έχει,πήρα μια αεροαντλία, και άλλη μια αντλια νερού σε περίπτωση που ήθελα να φτιάξω κάτι DIY. Ολα αυτά μαζί με υλικά για φίλτρα,σφουγγκαρια και κάποια τεστ τα έχω παραγγείλει από ebay οπότε τα περιμένω σε κανα μήνα...

Από τη στιγμή όμως που όπως μου είπατε το 22λιτρο δεν κάνει για μονομάχο που αρχικά ήθελα ,το έχω αφήσει στην άκρη για καραντίνα στο μέλλον (τωρα διατηρεί μερικά φυτά που μου έδωσε ενας φίλος από εδω) . Το 54 λιτρο το πήρα για να βάλω τον μονομάχο που μαρεσε ή κάτι το οποίο σκέφτομαι τελευταία να βάλω 2-3 γκάπυ.

Για το επόμενο ενυδρείο θα περιμένω λίγο διάστημα καθώς μαζέυτηκαν αρκετά έξοδα (θα μ φυγουν κοντα στα 100 για φιλτρο,αντιχλωριο, διακοσμητικό, τροφές για το στρώσιμο και τα γκάπυ) συν ότι χρειάζομαι κανα 40αρι για το μαστερ κιτ με τα τεστ.

Ο λόγος που δεν βγάζω από το μυαλό μου ακόμη το μεγάλο φίλτρο είναι πως θα μπορούσα να το κρατήσω για όταν προμηθευτώ το μεγάλο ενυδρείο και να προσθέσω το φίλτρο απο το ebay για την 50αρα μου.

Ναι έχω σκοπό να έχω 2 ενυδρεία, το αν θα βγεί θα το δουμε σιγά σιγά.

Οσον αφορά τη διάμετρο της 'σωλήνας' δεν έχω βρει κάτι...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-18, 01:28
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgeps Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι τα γνωστά λάθη που έκανα ως αρχάριος (αν δεν κάνω τωρα λάθη τι θα έχω να λέω στους καινούργιους οταν θα φτάσω μετα απο χρόνια να έχω μια Α εμπειρία.

Οπως είχα γράψει παραπάνω έιχα ενα 22 λιτρο στο πατρικο μου που καθόταν, ε και τότε πήρα ενα καινούργιο φίλτρο να έχει,πήρα μια αεροαντλία, και άλλη μια αντλια νερού σε περίπτωση που ήθελα να φτιάξω κάτι DIY. Ολα αυτά μαζί με υλικά για φίλτρα,σφουγγκαρια και κάποια τεστ τα έχω παραγγείλει από ebay οπότε τα περιμένω σε κανα μήνα...

Από τη στιγμή όμως που όπως μου είπατε το 22λιτρο δεν κάνει για μονομάχο που αρχικά ήθελα ,το έχω αφήσει στην άκρη για καραντίνα στο μέλλον (τωρα διατηρεί μερικά φυτά που μου έδωσε ενας φίλος από εδω) . Το 54 λιτρο το πήρα για να βάλω τον μονομάχο που μαρεσε
Μου ακούγεται... ωραία η ιδέα.
ή κάτι το οποίο σκέφτομαι τελευταία να βάλω 2-3 γκάπυ.
Θα έλεγα 6-8 μόνο αρσενικά.

Για το επόμενο ενυδρείο θα περιμένω λίγο διάστημα καθώς μαζέυτηκαν αρκετά έξοδα (θα μ φυγουν κοντα στα 100 για φιλτρο,
Αυτό θα ήθελα να το συζητήσουμε... με πμ.
αντιχλωριο, διακοσμητικό, τροφές για το στρώσιμο και τα γκάπυ) συν ότι χρειάζομαι κανα 40αρι για το μαστερ κιτ με τα τεστ.

Ο λόγος που δεν βγάζω από το μυαλό μου ακόμη το μεγάλο φίλτρο είναι πως θα μπορούσα να το κρατήσω για όταν προμηθευτώ το μεγάλο ενυδρείο
Σωστή η σκέψη σου.
και να προσθέσω το φίλτρο απο το ebay για την 50αρα μου.

Ναι έχω σκοπό να έχω 2 ενυδρεία, το αν θα βγεί θα το δουμε σιγά σιγά.

Οσον αφορά τη διάμετρο της 'σωλήνας' δεν έχω βρει κάτι...
Πιθανολογώ ότι κάποιος που το χρησιμοποιεί... θα μας πει την διάσταση των σωλήνων (γιατί το θέμα είναι να χωράνε κι όλας, στο ενυδρείο)... θα το ψάξω κι εγώ λίγο.-
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές