|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Συνέχειά στο έργο έχει Ο καλουπατζής Ο κυρ Γιώργος, παλιάς κοπής 75 χρονών παρακαλώ
![]() σιδέρωμα κανονικό και κάποιες αναμονές για ρεύμα Στην προ λίμνη τελικά θα κάνω ένα sub sustem μια και ο χώρος που κερδίζω μετά τις προεκτάσεις είναι παραπάνω από 1,5 κυβικό νερό ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Συνέχεια στο έργο μας με το καλούπωμα να θέλει μερικές λεπτομέρειες για να τελειώσει.
Τα ψάρια είναι μια χαρά έχουν διάθεση παρόλο την φασαρία και τα χτυπήματα έχουν όρεξη, και αρχίζω να του δίνω ένα γεύμα με φουλ πρωτεΐνη μιας και οι θερμοκρασίες εδώ έχουν ανέβει . Τελικά Αρτεμισία δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ψάρια μου. οι συνθήκες νερού είναι πολύ καλές , εννοείτε ότι γίνονται συχνές μετρήσεις , και τα βιολογικά μου σε καλό επίπεδο , Τα ψάρια μου (παιδιά του Γιάννη koi )περίπου 30 ζώα σε 12 κυβικά νερού τα όποια να ανέβουν σε 20 μετά την αναβάθμιση. Τώρα μετά την συζήτηση μας επειδή ανησύχησα επικοινώνησα με τον Γιάννη μιας τα τα ψάρια είναι δικά του, ( προσωπικά πιστεύω ότι έχει τεράστιες γνώσεις στα koi) μου ανέφερε ότι απλός είναι Αυγομένα και δεν βλέπει τίποτα για να ανησυχώ Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου |
|
|||
|
|||
![]()
Χθες έπεσε και το μπετό , 3 άτομα - 4ωρες μας πήρε να τα ρίξουμε μιας και το μπετό έπεσε με κουβάδες.
Τα ψάρια ταλαιπωρήθηκαν αρκετά μιας και το μπετό ξέφυγε σε μερικά σημεία με αποτέλεσμα το νερό να βρομήσει αρκετά , έγινε ταυτόχρονα αλλαγή νερού με φρέσκο για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα. Σήμερα μετά από 15 ώρες το νερό έχει καθαρίσει αρκετά και αύριο πιστεύω να επανέρθουμε στα κανονικά επίπεδα , προς το παρόν έχω ροή νερού 22.000 λίτρα την ώρα σε 8 κυβικά περίπου νερού . Αύριο θα ξεκαλουπώσει Ο Κυρ Γιώργος οπότε θα φανεί Η τελική όψη ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο! πολυ ομορφη θα γινει.Αναμεσα στην πισω πλευρα της λιμνης και της μαντρας τι θα φτιαξεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρομαι που μιλάς με τον Γιάννη αλλά όταν βλέπω κάτι, ξέρω τι είναι
![]() ![]() Τα ψάρια σου έχουν αυτη την μορφή https://www.pond-life.me.uk/forum/viewtopic.php?t=10759 , τίποτα φυσιολογικό δεν υπάρχει σε αυτή την εικόνα. Θα με θυμηθείς σε μερικούς μήνες ή σε 1 χρόνο . Παραθέτω και μια φωτό δικιά σου, για να μου πείς τις διαφορές .
|
|||
|
|||
![]()
Ελα ναι Αρτεμισία μου, Μου είπες για αρκετά ψάρια για αυτό ανησύχησα ,
το συγκεκριμένο όντος έχει καπια δυσμορφία Η όπια είναι κατάλοιπο έντονης θεραπείας που είχε περάσει τον χειμώνα , είναι πάντως ευδιάθετο ζωηρό και στα γεύματα Η συμπεριφορά του είναι Φυσιολογική ,Έχει και αρκετά αυγά και δείχνει περίεργα , σε ευχαριστώ για το link θα το ψάξω ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα τέλειωσε και το ξεκαλούπωμα και φάνηκε Η τελική όψη,
Μια ξέφυγε λίγο το skimmer προς τα κάτω αλά θα το διορθώσω μετά Καθάρισα τα χοντρά και διόρθωσα μερικές λεπτομερείς Αύριο θα κάνω αλλαγή νερού και καθάρισμα τον φίλτρων και θα περιμένω μερικές μέρες να τραβήξει καλά για να μπορώ να βάλω το μονωτικό και το τελικό μονωτικό-χρώμα Το οποίο θα είναι το ίδιο που είχα βάλει στην αρχή. Μετά από 2/3 εβδομάδες θα μπει και το τζάμι 15X2 mm triplex extra clear και σε κανένα μήνα θα αρχίσω να βάζω νερό Ιδικές σιλικόνες και σφαγιαστικά θα εφαρμοστούν για να αντέξουν την πίεση που θα έχει στα τζάμια ( θα τις παρουσιάσω στην πορεία) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όπως είπα παραπάνω όντος έχει έντονο φούσκωμα αλλά έτσι είναι το ψάρι 3μηνες τώρα Ο Γιάννης επιμένει ότι είναι full αυγομενο, θα ήθελε να παρέμβει αλά δεν μπορεί γιατί είναι Banned. Τώρα εγώ βλέπω ένα ψάρι 3, 4 μήνες το οποίο είναι ζωηρό έχει όρεξη και γενικά δεν δείχνει σημάδια περίεργης συμπεριφοράς Αν είχε χαλασμένα αυγά Η κάποιο πρόβλημα με την κύστη Η νεφρά ,συκώτι του δεν θα συμπεριφερόταν διαφορετικά?? Τέλος πάντων επειδή εγώ δεν είμαι ειδικός θα ήθελα να μου πεις τι βλέπεις συγκεκριμένα όχι γενικές υποθέσεις Και τι θεραπεία να κάνω , Σε παρακαλώ πες μου πριν χάσω το ψάρι μου ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κάτι δεν πάει καλά . Φαίνεται σαν να έχουν δυστοκία και σε κάποια να έχουν μολυνθεί τα αυγά . Πρωτόζωα και βακτήρια είναι ο λόγος, αλλά πολλές φορές και κακές συνθήκες νερού . Artemisia Να είσαι καλά ![]() Πόσα ψάρια έχεις σε πόσα κυβικά ? Όταν τα πήρες είχαν πρησμένη κοιλιά ? Καμια δεξαμενή για καραντίνα υπάρχει ?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τώρα στο υπόλοιπο τμήμα 3 μέτρα επί 1χ40 θα γίνει ένα sub system με Japanese Matting - Crystal Bio - Bacteria House, θα προσθέσω οξυγόνο και θα ανεβάσω περισσότερο την βιολογία Στο πίσω μέρος προς το παρόν θα βάλω μερικά φυτά |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλο, με το καλο να ολοκληρωθει
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θέλω να βάλω επιπλέον 1….2? λάμπες… | kilo_me | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 23-06-10 19:22 |
Ενυδρείο στην αυλή……… | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 20 | 13-05-10 13:31 |
Ο Αρχάριος……και το ενυδρείο του…. | NickFior | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 22-01-08 09:59 |
Δυστυχώς μας εγκατέλειψε κι άλλος... | melli | Bettas | 7 | 21-01-08 23:05 |
Πρόβλημα με τριχοειδή άλγη επάνω σε φυτά……….. Help | karalioman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 26-01-06 00:32 |