|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια πραγματα!
Μπράβο! Καλη επιτυχια! Το συστημα με την αυτοματη αλλαγη νερου με την Α.Ο. πως θα λειτουργει; Δωσε παραπανω λεπτομερειες, ειναι ενδιαφερον! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι να κοψω τις σιλικονες??? ναι στην πλατη πανω δεξια οπως το ειπες!!!
η αναπλήρωση θα στελνει νερο σε ενα βαρελακι μεσα στο σπιτι με μηχανικο φλοτερ που μολις γεμιζει το βαρελι κοβει την ροη. απο το βαρελη με αυτοματη αναπληρωση θα μπαινει στο σαμπ. τωρα οσο αφορα το πως βγάζουμε το νερο αν δεις το σαμπ στο πρωτο διαμέρισμα που έρχεται το νερο απο την υπερχείλιση εχω κανει 2 τρυπες . Η 1 ειναι ισα που καλύπτεται απο το νερο πριν παει στο δευτο διαμερισμα και εχει βανα για να ρυθμιζω ποσο νερο θα πηγαινει στην αποχέτευση ημερησίως ολο το 24. Η 2 τρυπα ειναι 5 ποντους πρην ξεχειλίσει το νερο απο το σαμπ για λογος ασφαλειας και παει χωρις βανα στην αποχέτευση γιατι δεν θελουμε πλημμύρα στο σαλονι για τον οποιωνδήποτε λογο!!! θα κανω βιντεο με περισσότερες λεπτομέρειες για οποιον θελει!!!
|
||||
|
||||
![]()
Για την αυτόματη αλλαγή
από όσο κατάλαβα, θα υπάρχει μια μόνιμη υπερχείλιση με σταθερή ροή και όσο νερό φεύγει θα προστίθεται από την αυτόματη αναπλήρωση. Και η αυτόματη αναπλήρωση θα είναι σε ένα βαρέλι που με φλοτερ το βαρέλι θα γεμίζει από την Α/Ο σωστά ; Αυτό σημαίνει πως η Α/Ο θα πρέπει να παράγει περισσότερο νερό από όσο φεύγει από την υπερχείλιση. Επίσης το νερό θα είναι μόνο από την Α/Ο , θα κρατήσεις δηλαδή τα ψάρια σε σχεδόν μηδενικό GH & KH ; Με αυτόν τον τρόπο να ξέρεις πως θα έχεις μεγάλη σπατάλη νερού, γιατί ένα ποσοστό φρέσκου νερού θα φεύγει από την υπερχείλιση , και το φρέσκο νερό από την αναπλήρωση είναι προτιμότερο για καλύτερη οικονομία να μπαίνει στο διαμέρισμα που είναι η αντλία επιστροφής , και όχι στο διαμέρισμα που είναι η υπερχείλιση
|
||||
|
||||
![]()
Τακη οπως τα ειπες ολα εκτος του οτι το νερο θα ειναι απο τα προφιλτρα που σημαίνει 0 σπατάλη τα ψαρια ειναι στενκερ οποτε σε νερο απο προφιλτρα ειναι μια χαρα οπως λεει και ο ιδιος!!!
|
||||
|
||||
![]()
Αρα δεν θα βάζεις μόνο Α/Ο, ωραία.
Τώρα όσο για τον τρόπο που λες, τον έχω εφαρμόσει και αυτόν, έχω και εγώ υπερχείλιση και κάνω έτσι τις αλλαγές μου, με χρονοδιακόπτη. Στα χρυσόψαρα. Στις αρχές πρόσθετα νερό χωρίς να κλείνω τις αντλίες, μετά έφτιαξα σύστημα που την ώρα που προσθέτω νερό να κλείνουν οι αντλίες, αυτό αποδείχτηκε το πιο αποτελεσματικό. Το τελευταίο καιρό έχω Α/Ο, και έχω βάλει το "βρώμικο" νερό να πέφτει στα χρυσόψαρα για να μη πηγαίνει χαμένο. Για 70 λίτρα "καθαρό" νερό βγάζω γύρω στα 200 "βρώμικο" σε 6 ώρες περίπου. Αυτό πέφτει στα χρυσόψαρα ενω λειτουργούν τα φίλτρα κανονικά, με μετρήσεις που έκανα είναι σαν να κάνω αλλαγή 120 λίτρα με τον τρόπο που κλείνουν τα φίλτρα, έχω γύρω στο 25%-30% σπατάλη δηλαδή, αλλά σε αυτή τη περίπτωση το "βρώμικο" θα το πέταγα, και έτσι δεν με απασχολεί Η κατασκευή είναι αυτή http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81174&page=7 μαζι με αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=92340 και με αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=97530
|
||||
|
||||
![]()
Καλοριζικο.
Τα nannostomus beckfordi διατηρουνται σε 21-27C.
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικο και με το καλό και τα ψάρια!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη έχεις μετρήσει ποτέ νιτρικά στο "βρόμικο" της Α/Ο ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φίλτρα για Rehau 400 | Stergios90 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 21-09-17 00:28 |
Γνωμες για rehau | tsan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 19-10-15 11:02 |
Discus 2010”, the 5th Italian Discus Contest | Pritanis | Δίσκοι | 1 | 19-04-10 18:42 |
Discus Project | ΧρήστοςΠ | Δίσκοι | 15 | 19-06-07 07:36 |