|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Τα κοίταξα αυτά που μου είπες.
Λοιπόν στο καλάθι για να ξεκινήσω έχω βάλει τα παρακάτω: API PH 250 test API Salt Wellfish 934gr Fluval Filter Pad 250gr Sera florenette A 24 ταμπλέτες Sera toxivec 100ml MARINA BASIC 54LT Εξωτερικό φίλτρο Dophin AS2202 (Μολις στησω το ενυδρειο θα παρω τα παρακατω) 2 Αρσενικά Guppy 5 Θυληκά Guppy 10 Γαρίδες Red Cherry 3 Φυτά κερατόφυλλα Το μόνο που δεν έχω βάλει είναι το χαλιζιακό χαλίκι καθώς δεν μπορούσα να το βρω. Μόνο άμμο έβρισκα.. Αν υπάρχει στο PetSuperMarket καποιο σωστο χαλικι μπορεις να μου το στειλεις; Υπάρχει κάτι άλλο που να θέλω; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 05-11-17 στις 18:35 |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πρότεινα να πάρεις το master kit freshwater test της API τα έχει όλα μέσα.
Όσο αναφορά για χαλαζιακο χαλίκι μπορείς να πας στον Ερμη νομίζω έχει, εγώ από εκεί ψώνισα χαλαζιακη άμμο σε σχετικά πολύ καλή τιμή. Καλή συνέχεια ! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 05-11-17 στις 18:34 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κάτι τέτοιο συμφέρει API Freshwater Master Test Kit έχει όλα τα απαραίτητα τεστ Για χαλίκι δεν ξέρω , έχω χρόνια να αγοράσω και δεν ξέρω πιο ειναι χαλαζιακό, περίμενε να μας πει κάποιος άλλος φίλος Για ψάρια και φυτά δες από κανα χομπίστα, συνήθως πολλοίχα ρίζουν Γκαμπυ και κερατόφυλλο δεν χρειάζεται να πας να αγοράσεις. Αν σε ενδιαφέρουν τα Εντλερ μπορώ να βρω να σου δώσω αλλά με τη μοναδική δική σου υποχρέωση να μη βάλεις άλλο είδος ζωωοτόκων μέσα για να μην υβριδίσουν Endlers είναι αυτά https://www.google.gr/search?dcr=0&b....0.beuRibwtPKo είναι ένα συγγενικό είδος Γκάπυ , λίγο πιο μικρόσωμα αλλά μπορούν να ζευγαρώσουν με Γκάμπυ , και τότε θα δημιουργηθεί ένα νέο υβριδικό είδος για αυτό καλύτερα να μη το παίζουμε Θεοί, αν σε ενδιαφέρει πες μου Επίσης θες θερμαντήρα και μια αεραντλία για ώρα ανάγκης. Για βαρέλι/δοχείο αλλαγών θα κάνεις κάτι ; Πως θα κάνεις τις αλλαγές σου ; Μην αρχίσεις με κουβάδες , θα σε κουράσουν
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ για την προσφορά σου. Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να τα βρω από μόνος μου, αν δεν τα καταφέρω τότε βλέπω τι θα κάνω... δεν θέλω να βάλω κάποιον σε ταλαιπωρία.
Ωραία από αεραντλία βρήκα αυτήν εδώ: MARINA 50 Για θερμοστάτη βρήκα αυτό: Jager 50 watt λέει πως είναι μεχρι 60 L Όσο αφορά τους κουβάδες, έχω σχετικά δίπλα νιπτήρα και βρύση... Δηλαδή ούτε σε απόσταση 1,5 μέτρου. Δεν μπορώ με ένα σωλήνα να βγάζω το νερό του ενυδρείου μέσα στο νιπτήρα; Τώρα σχετικά με την αναπλήρωση νερού θα βρω έναν κουβά 8 λίτρων τον οποίο θα γεμίζω με νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία ζεσταίνοντας το με βραστήρα και μέσα εκεί θα βάζω ότι φάρμακο χρειάζεται για να το σταθεροποιώ. Κάπου διάβασα ότι αν μπορώ να αλλάζω το 10-15 % του νερού 2 φορές την εβδομάδα θα ήταν το ιδανικό για τα ψάρια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 05-11-17 στις 18:35 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το βασικό είναι να μην τις παραμελείς και οπωσδήποτε εβδομαδιαία αλλαγή τουλ.30-40% |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν μπορείς να μου προτείνεις τι χαλίκι να βάλω στο πάτο του ενυδρείου μου από το site PetSuperMarket θα ήταν μεγάλη βοήθεια, για να τα αγοράσω όλα μαζί. Ο φίλος Τάκης μου είπε χαλαζιακό χαλίκι να αγοράσω. Αλλά δεν ξέρω ποιο είναι μέσα στο site. Μόνο χαλαζιακή άμμο βρίσκω. Τελική λίστα Αγορών για να είμαι έτοιμος είναι η παρακάτω: (Εκτός από χαλίκι που δεν ξέρω) Fluval Filter Pad 250gr Jager 50 watt MARINA 50 MARINA BASIC 54LT Seachem Prime 100ml Sera florenette A 24 ταμπλέτες Εξωτερικό φίλτρο Dophin AS2202 eSHa Aqua Quick Test 50ταινίες (Δεν υπάρχει διαθέσιμο το API Freshwater Master Test Kit) |
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο ο κουβάς εντάξει είναι , αλλά ένα βαρελάκι 20-30 λίτρων νομίζω πως θα σε βολέψει πολύ περισσότερο
έτσι και αλλιώς είναι φθηνά δες εδώ http://www.xroma-ergaleio.gr/%CF%80%...a-varelia.html Για τα ψάρια δεν με βάζεις σε κόπο, κάνω ότι θα κάνεις εσύ σε λίγους μήνες ![]() Για την ακρίβεια δεν είναι δικά μου αλλά φίλου που τον έχω βοηθήσει. Ετσι λοιπόν δίνει ψάρια πολύ τακτικά για να μειώσει το πληθυσμό γιατί ως γνωστό τα ζωωοτόκα γενοβολάνε χειρότερα και από κουνέλια ![]() Αν σε ενδιαφέρουν τα Εντλερ έλα να πάρεις, και εννοείτε δωρεάν ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Με την παραπάνω λίστα μπορώ να ξεκινήσω; Το βαρέλι δεν είναι κάτι, σίγουρα έχω κάπου. Μόλις γεμίσω το ενυδρείο με νερό, φυτά και διακοσμητικά τότε θα πάρω τα ψάρια. Απλά με αγχώνει λιγάκι η σταθεροποίηση του νερού. (ph, νιτρώδη, νιτρικά, χλώριο) |
|
||||
|
||||
![]()
Το PH το ξεχνάς, δεν ασχολείσαι
Το χλώριο το ξεχνάς αφού θα βάζεις αντιχλώριο Οσο δεν έχεις ψάρια μέσα δεν χρειάζεται να σε απασχολούν αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά, δεν κινδυνεύει κανείς , αυτά θα στρώσουν μόνο τους άρα μην αγχώνεσαι ![]() Ψάρια δεν θα βάλεις μόλις γεμίσει με νερό το ενυδρείο και φυτά, διακοσμητικά όπως σου είπα και πριν δεν χρειάζεται να βάλεις, εκτός από κανα ξύλο. Τα ψάρια θα τα βάλεις όταν στρώσει το ενυδρείο. Πάρε τα πράγματα που θες και εδώ είμαστε, θα τα λέμε συνέχεια ![]() Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, τα ενυδρεία τα στήνουμε για να χαλαρώνουμε και όχι να είμαστε στη τσίτα, για αυτό ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χρειαζομαι την βοηθεια σας.. | kyriakos1908 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 28-11-15 22:38 |
sos χρειαζομαι τη βοηθεια σας | iliaskeles | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 28-03-14 16:37 |
χρειαζομαι την βοηθεια σας | jimpsilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 22-02-14 19:49 |
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.. | dimitris1986 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 10-10-09 18:39 |
Τι χρειαζομαι για να στησω ενα ενυδρειο ως αρχαριος? | mikenuke | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 03-07-05 01:12 |