|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν περίμενα τέτοια ζημιά. Δεν ξαναβάζω χρυσόψαρα, παρόλο που φάνηκε πως άκμασαν και ξεχειμώνιασαν θαυμάσια (μεγάλο βάθος και καταφύγια περιμετρικά) θα μου τα ρημάξει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Να βάλεις χρυσόψαρα πάλι και να βάλεις δίχτυ από πάνω ,
δες μια συμπατριώτισσα σου τι έκανε http://www.aquatek.gr/vb/showthread....4&page=18/#520
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω πως αν θέλει να ξαναβουτηξει η γάτα θα το κάνει ανεξάρτητα με το είδος των ψαριών.
Η λύση να τοποθετήσεις δίχτυ από πάνω δεν παίζει; |
|
|||
|
|||
![]()
Για να είμαι ειλικρινής, τα δύο από τα πέντε αρχικά ψάρια ήταν μεγάλα σε ηλικία. Ζούσαν για 6-7 χρόνια στο ασφυκτικά μικρό ενυδρείο κάποιου φίλου που όταν είδε τη λίμνη αποφάσισε να τα αφήσει να ζήσουν καλύτερα εδώ. Όταν την είδα με ένα από αυτά στο στόμα, το θεώρησα λίγο τυχαίο γεγονός, ψάρι που ήρθε η ώρα του, που ήταν νωθρό, που μπορεί να είχε πεθάνει και η γάτα βούτηξε απλά για να το μαζέψει. Μέχρι να οργανωθούμε για εγκατάσταση διχτυού (αγορά υλικών κτλ κτλ) είχαν εξαφανιστεί όλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Στέλλα για να πούμε πως κάποιο χρυσόψαρο είναι μεγάλο σε ηλικία , θα πρέπει να είναι πάνω από 25 χρονών
![]() 6-7 χρονών είναι έφηβοι ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Νομίζω ότι τα κουνουπόψαρα είναι η ιδανική λύση για μένα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Στέλλα Ζελεσκάκη : 14-06-17 στις 22:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ελεύθερα στη φύση ζουν λιγότερο γιατί υπάρχουν θηρευτές , αρρώστιες και λιγότερη τροφή , έχει καταγραφεί σε ενυδρείο να ζήσουν και 40 χρόνια http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, διαβάζω πως έχουν παρατηρηθεί και τέτοιες διάρκειες ζωής, αλλά ο συνήθης μέσος όρος τείνει να είναι γύρω στα 7-10 χρόνια, προφανώς γιατί εμείς δεν κάνουμε τη δουλειά μας ιδανικά. Να είμαστε άξιοι να δούμε τέτοια νούμερα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εαν δεν βαλετε δίχτυ σίγουρα θα επιτεθεί σε οτι βρει. Κι με το δίχτυ θα επιτίθεται απλως δε θα τους κανει κακό.
|
|
|||
|
|||
![]()
Διαβάζω διάφορα άρθρα που λένε πως τα κουνουπόψαρα δεν αποτελούν στόχο, λόγω μεγέθους, ταχύτητας και έλλειψης λαμπερών χρωμάτων. Οι γάτες δεν τα βλέπουν. Πιστεύω πως η γάτα θα χάσει το ενδιαφέρον της για τη λίμνη. Ήδη δεν ζυγώνει, δεν την ενδιαφέρει πια. Αλλιώς, και με δίχτυ, θα είναι συνεχώς από πάνω τους, θα τα παρενοχλεί, θα προσπαθεί να χωθεί από κάτω. Δεν θέλω να ξαναπεράσω την ίδια στενοχώρια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάτσε να μπει η Αρτεμησία να μας πει καμιά ιδέα
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πραγματικά παράξενη γάτα!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι παράξενη η γάτα Σταυρό... Υπαρχουν κι τέτοιες... Το έχουν παιχνίδι... Για αυτό είχα ρωτήσει την Αρτεμησια αν έχει θέμα με τις γάτες.
|
|
|||
|
|||
![]()
Υπάρχουν κάποιες, πχ η γάτα Νορβηγικού δάσους που έχουν μεγάλη άνεση στο νερό. Εϊχα μια ημίαιμη κάποτε που γουργούριζε στη μπανιέρα. Ετούτη είναι κοινή κεραμιδόγατα πάντως. Η λίμνη δεν έχει φίλτρο, αλλά έχει ένα σύστημα που μου επιτρέπει να αλλάζω ένα ποσοστό του νερού της χρησιμοποιώντας το παλιό για να ποτίζω τα λαχανικά μου και τα λουλούδια με λαστιχάκια. Με τα υδρόβια φυτά επίσης είδα μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα του νερού.
Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και την καλή διάθεση! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να είσαι καλά Στέλλα
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γάτες και ενυδρεία στον ίδιο χώρο | BaCh | ¶λλα ζώα | 11 | 05-04-15 15:58 |
Εξαδάχτυλες γάτες | lucy | ¶λλα ζώα | 3 | 07-06-07 17:08 |
Γάτες, γάτες, γάτες | lasal | ¶λλα ζώα | 11 | 27-03-07 13:03 |
Στρώσιμο με χρυσόψαρα, για...χρυσόψαρα! | soulmate | Χρυσόψαρα | 1 | 26-05-03 23:53 |