Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Nano Reef

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-06-17, 10:11
revolution1925 Ο χρήστης revolution1925 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: aridaia
Προεπιλογή

Οκ το κατάλαβα ευχαριστώ!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-17, 11:08
Member

Προεπιλογή

Καλημέρα παιδιά!
Μετρήσεις
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 27, 4
PH 8, 2
ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ 1026
ΑΜΟΝΙΑ 0
ΝΙΤΡΩΔΗ NO2 0
ΝΙΤΡΙΚΑ NO3 10
ΑΣΒΕΣΤΙΟ Ca 410
ΜΑΓΝΗΣΙΟ Mg 1400
ανθρακικη σκληροτητα KH 8,0
Φωσφορικά 3 δίνει το φωτόμετρο οπότε περίπου 0.009

Μου ξέφυγαν λίγο τα νιτρικά αλλά θα το παλέψω!

Το εσωτερικό φιλτρακι άρχισε και κάνει ένα βουητό, μάλλον μπουκώνει ευκολα οπότε και παρήγγειλα ένα κρεμαστό να δω μήπως με βολέψει καλύτερα!

Μετα που τοποθέτησα τα καινούρια κοράλλια που ήρθαν έβγαλα πάλι λίγο κυανο. Άλλαξα πάλι την θέση του κυκλοφοριτη και βλέπουμε. Γενικά ακόμα δεν είμαι ευχαριστημένος με την ροή μου. Είναι μικρό το ενυδρείο και τετράγωνο και όλο κάπου δεν πάει καλά το νερό. Εχθες έβαλα τον κυκλοφοριτη στην μέση να χτυπάει το μπροστά τζάμι. Ζορίστηκε λίγο η μία εφιλια θα την παρακολουθώ και βλέπουμε!

Επίσης βλέποντας τα ενυδρεία του διαγωνισμού όλον αυτόν τον καιρό ψήθηκα να αλλάξω το φόντο και να το κάνω μπλε. Οπότε όπου να ναι θα γίνει και αυτό!

Και μερικές φώτο με πιο άσπρα φώτα για τον φίλο μου τον Σάκη!

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-17, 20:35
Το avatar του χρήστη voas
voas Ο χρήστης voas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Προεπιλογή

Καλά πραγματικό στολίδι φιλαράκι!

Δεν εχω λόγια,απλα το φανταζομαι σε μερικούς μήνες φουντωμένο και πολλαπλασιασμένο απο τα υπάρχον ζωντανά!

Άρη πολύ σε χαίρομαι φιλε για τον τροπο που λειτουργείς και επιμελείς τον ύφαλο σου!

Καλα με τα λευκά πραγματικός ύφαλος,μπράβο Μπράβο σου εύχομαι τα καλυτερα για την συνέχεια!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-17, 21:22
Sakisdraminos Ο χρήστης Sakisdraminos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Φίτζι,Σούβα
Προεπιλογή

Μπράβο Άρη πραγματικά ωραίο ενυδρείο.

Φυσικά για μένα πολύ καλύτερες οι φώτο έτσι!
πιο φυσικά χρώματα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-06-17, 12:13
Member

Προεπιλογή

Να σαι καλά παιδιά για τα καλά σας λόγια!

Το εσωτερικό φίλτρο μαζεύει πολύ βρομιά στα διχτακια που έχω τα υλικά. Υπάρχει περίπτωση να ανεβάζω νιτρικά απ αυτό?

Επίσης ψαχνωντας για τι κυανό διάβασα για τι chemiclean. Το ξέρει κανείς το προϊόν? Το έχει δουλέψει κανένας να μας πει εντυπώσεις?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-06-17, 14:21
Sakisdraminos Ο χρήστης Sakisdraminos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Φίτζι,Σούβα
Προεπιλογή

Σίγουρα παίζει να ανεβάζει νιτρικά Άρη.

Εγώ κάποια στιγμή δούλευα κάλτσα στο σαμπ και μου ανέβασε 25 νιτρικά από 2 3 που είχα!

Το chemi clean δεν το προτείνω.

Στην ουσία δεν καταπολεμάς τι προβλήμα απλα το καθυστέρης και άμα έχεις διαβάσει χρειάζεται περισσότερες από δόσης για να φύγει!

Προσπάθησε να δεις το πρόβλημα που βοηθάει αυτό βακτήριο και κατάπολεμιστο με φυσικό και όχι χημικο τρόπο!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 14-06-17 στις 17:14
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-06-17, 15:24
Member

Προεπιλογή

Παίζει το κυανο να επανήλθε απ τα νιτρικά Σάκη?
Το ότι δεν έχει '' παλιωσει'' ακόμα το ενυδρείο παίζει κάποιον ρόλο στις εμφανίσεις του κυανού?

Απο κυκλοφορία είμαι στα 2700 λίτρα την ώρα που ήδη είναι πολλά για τα λίτρα μου. Επίσης βλέπω την μια εφιλια ψιλοζοριζετε από την ροή οπότε δεν μπορώ να πάω παραπάνω.

Κάπου έχω μπερδευτεί κιόλας. Τα κοράλλια που κρατάω θέλουν θεωρητικά χαμηλή ροή και τσιμπημένα θρεπτικά απ όσο διαβάζω.

Ναι αλλά τσιμπημενα νιτρικά και χαμηλή ροή βγαινει το κυανο μετα. :/ που το χάνω?

Επίσης το κυανο απ όσο διάβασα θεωρείται απ τις πρώτες μορφές ζωής στον πλανήτη. Διάβαζα μια μελέτη και λέει ότι το κυανο υπάρχει στα πάντα που βάζουμε στο ενυδρείο και όποτε βρει κατάλληλες συνθήκες εξαπλώνεται. Όταν δεν βλέπεις κυανό δεν σημαίνει ότι δεν έχει απλά είναι σε καταστολή. Τώρα λέει αν το σκοτώσεις με χημικό τρόπο όπως το chemiclean, και δεν προσθέσεις κάτι άλλο στο ενυδρείο δεν θα ξαναβγεί. Πια η γνώμη σας?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-17, 00:15
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Προεπιλογή

Άρη το κυανό περα από το αισθητικό δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αγχωνει, κατά περιόδους θα βγάζει το ενυδρείο και έτσι απλά θα φεύγει. Η λύση του cheameclean έχει ρίσκα και ξέρω ανθρώπους που έχουν πάρει τα ενυδρεία τους στο χέρι από αυτό.
Αυτό που το ενισχύει είναι η προσθήκη οργανικού άνθρακα , σε συνδυασμό με την μη χορήγηση βακτηρίων για να ανταγωνιστούν την κατανάλωση του, η κακή κυκλοφορία, ίσως η ανισορροπία στα νιτρικά και φωσφορικά, το συνεχές " σκάλισμα" του ενυδρείου όσο αφορά το βράχο και τον αραγωνιτη.
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-17, 12:38
Member

Προεπιλογή

Καλημέρα Κώστα ευχαριστώ για τις συμβουλές. Οργανικό άνθρακα δεν χρησιμοποιώ. Από κυκλοφορία είμαι καλά. Η αλήθεια είναι ότι σκαλίζω συχνά. Κάθε φορά που έρχονται κοράλλια κουνάω πράγματα για τα τα βολέψω.

Απο βακτήρια έχω special blend, seachem pristine, mikrobacter 7 και κάποια τις dennerle που ήταν μαζί με το ενυδρείο.

Στην αρχή του ενυδρείου δούλευα τα pristine. Μετά πήρα τα special blend και από τότε δουλεύω αυτά. Δεν έχω σταθερή ρουτίνα στα βακτήρια και δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό ρίχνω περίπου μια φορά στις δύο βδομάδες την προτεινόμενη δόση.

Νομίζω ρε παιδιά ότι όταν ρίχνω special blend μετά από λίγες μέρες το κυανο αυξάνεται. Παίζει να χάλασαν? Τα έχω σε ένα ντουλάπι σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα νιτρικά ξέφυγαν περίπου στο 10 αλλά τα ρίχνω σιγά σιγά.

Όταν λες ανισορροπια στα νιτρικά και τα φωσφορικά τι εννοείς? Υπάρχει κάποια σωστή αναλογία μεταξυ τους?
Επηρεάζει το ένα το άλλο?

Σκέφτομαι να κόψω τα special blend και να αρχίσω τα mikrobacter 7 ποια η γνώμη σας?

Εκτός από βακτήρια υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ρίχνουμε σαν ρουτίνα για την καλή υγεία του υφάλου?

Sorry ρε παιδιά για τις πολλές ερωτήσεις και πάλι. :/
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές