|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Νίκο.!
Εννοείς να βάλω το φωτιστικό στο τέρμα και να βγάλω φώτο? |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι βρε συ,μια φωτο οπως τρέχει στην διάρκεια της μέρας,χωρις φεγγαροφως!
|
|
|||
|
|||
![]()
Νίκο το φωτιστικό καίει ως εξης
11:00 0% χρώμα 5% ενταση 13:00 30% χρώμα 50%ενταση 15:00 20% χρώμα 55%ενταση 17:00 0% χρώμα 55%ένταση 21:00 0% χρώμα 44%ενταση 23:00 κλεισιμο Στο 100% χρώμα στα kessil είναι τελείως άσπρα για να καταλάβεις. Οπότε όταν γραφω 30% χρώμα στην ουσία είναι 30% άσπρο και 70% μπλε χρώμα. Κατέληξα σε αυτό το πρόγραμμα μετά από πολύ διάβασμα από ξένα φόρουμ από χομπιστες που δουλεύουν τα ίδια φώτα. Ολοι δουλεύουν το πολύ μέχρι 40% χρώμα σε lps και soft κοράλλια.! Επικοινωνισα και με την kessil για το πρόγραμμα και μέσα σε όλες τις πληροφορίες που ανταλλάξαμε μου είπαν το εξής '' The A160s are designed to always deliver the best spectrum to your corals, regardless of the color setting, so it is really the intensity that is key to coral growth and coloration.'' Σε αυτό το πρόγραμμα κατέληξα που χοντρικά είναι περίπου ότι δουλεύουν οι περισσότεροι με kessil και lps. Και τώρα σιγά σιγά περίπου 1 φορά τον μηνα ανεβάζω 5% την ένταση και παρατηρώ πως είναι καλύτερα. Αν αντέξουν τα κοράλλια σκοπεύω να φτάσω μέχρι 70-75% ενταση! Οποτε γενικά το ενυδρείο είναι προς το μπλε τις περισσότερες ώρες! Οι φώτο το δείχνουν ακόμα πιο μπλε απ ότι είναι πάντως! Πώς το βλέπεις σαν πρόγραμμα? Πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξω κάτι? Επίσης να πω ότι το φωτιστικό είναι 25 εκατοστά πάνω απ την επιφάνεια του νερού. |
|
|||
|
|||
![]()
Άρη ο Νικόλας σου λέει να βγάλεις φωτογραφίες πιο λευκες για να είναι πιο γήινα τα χρώματα στα κοράλλια!
Δεν βρίσκω και εγώ λογικό κάθε φορά οι φωτογραφίες να είναι σαν να είναι moonlight φυσικά η επιλογή δικιά σου . |
|
|||
|
|||
![]()
Ο Νίκος μου είπε να βγάλω φώτο πως τρέχει στην διάρκεια της μέρας! Και αυτό εξηγώ ότι το ενυδρείο έτσι δείχνει κατά την διάρκεια της μέρας. Έτσι τρέχει. Μπλε δείχνει.
Αν θέλετε φώτο με πιο άσπρα φώτα μετά χαράς να τα γυρίσω στα άσπρα και να βγάλω.! Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο πειτε μου! |
|
|||
|
|||
![]()
Κοίτα εμένα αν μου λες ότι δουλεύεις αυτό το φάσμα δεν μου κάθεται καλά!
Δεν πιστεύω ότι στο φυσικό μέρος που είναι το κοράλλι είναι τόσο μπλε το νερό . Φυσικά όλα έχουν να κάνουν και με την κάμερα που τα τραβάς. μπορεί να είναι πιο λευκό αλλά να φαίνεται τόσο μπλε ! Μερικές φωτογραφίες με λευκό θα της ήθελα εγώ προσωπικά! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχω την εντύπωση οτι σε προηγούμενα ποσταρίσματα ειχες αναφέρει οτι επειδή σχολάς αργά απο την δουλεια,βγαίνουν και οι φωτο με πολύ φεγγαροφως λόγο ώρας! Αυτος ήταν και ο λόγος που σου ζήτησα μια φωτο κατα την διάρκεια της μέρας! Δεν υπάρχει θεμα στον ύφαλο σου,τα κοραλλακια δεν ειναι απαιτητικά σε ισχυρό φωτισμό,επομένως μια χαρά σούπερ γενικότερα εισαι! Καλη συνεχεια φιλαρακι..... |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι αυτό ακριβώς σου λέω. Έγραψα και το πρόγραμμα μου πιο πάνω. Αυτό το φάσμα δουλεύω. φυσικά έχω ξαναπεί ότι οι φώτο το δείχνουν πιο μπλε απ ότι είναι. Αλλά και πάλι σου ξαναλέω το ενυδρείο δείχνει μπλε. Άσπρο δεν το λες για κανένα λόγο!
Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω τα φώτα στο άσπρο και θα σου βγάλω μερικές! Είπα και πιο πάνω τα άσπρα δουλεύουν μέχρι το 30% ακόμα και τότε το ενυδρείο είναι μπλε.! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κυβος 50χ50χ60 | george79 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 07-07-16 11:37 |
DIY κυβος για μονομάχο | alkis13 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 50 | 04-07-09 14:03 |