|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Απλα τσεκαρέτο κι εσυ απο εκει γιατι εγω μπηκα στο site της HELLENIC SEA WAYS και οταν εισαι ετοιμος μου στελνεις pm να κανονισουμε Σε ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ναι ρε, θα σιγουρευτώ πρώτα για τα δρομολόγια.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σας.
Σήμερα είδα κάτι στο ενυδρειο που ως άσχετος που είμαι μου έκανε εντύπωση και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Υποθέτω ότι είναι σχετικό με το στρώσιμο του ενυδρείου. Στην επιφάνεια του νερού υπάρχει ένα είδος φιλμ στο οποίο τα σαλιγκάρια περπατάνε, από την κάτω πλευρά του. Πρέπει να κάνω μήπως αλλαγή νερού για να το αφαιρέσω ή το αφήνω; Τα φυτά έχουν κάποια επιπτωση από αυτό; |
|
||||
|
||||
![]()
μη πειράζεις τίποτα,
πρωτεϊνικό φιλμ είναι από τη τροφή
|
|||
|
|||
![]()
Την καλησπέρα μου.
Το Σάββατο, πρώτα ο Θεός, ο Σταύρος θα μου στείλει τα γκαπι και μπολι ώστε να συντομευσω το χρόνο στρωσιματος του ενυδρείου. Πριν την τοποθετηση των ψαριών πρέπει να έχω κάνει καμία αλλαγή νερού; Στρώνει με το ίδιο νερό από 14-15 Απριλίου. Παιζει σημασία πόσες μέρες πριν; |
|
||||
|
||||
![]()
Πριν βάλεις τα ψάρια, θα κάνεις μια τεράστια αλλαγή 80%-90% με φρέσκο αποχλωριομένο νερό ίδιας θερμοκρασίας με του ενυδρείου , και αμέσως βάζεις τα ψάρια,
θα κάνεις βέβαια προσαρμογή. Για 2-3 ημέρες δεν ταΐζεις ή ταΐζεις ελάχιστα αν έχει μωρά μέσα και κάνεις μετρήσεις
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν την αλλαγή του νερού την κάνω Παρασκευή βράδυ και τα ψάρια μπουν πρωί Σάββατο υποθέτω ότι είναι οκ |
|
|||
|
|||
![]()
Εν αναμονή των ψαριών το Σάββατο είπα να κάνω μια μέτρηση σήμερα 22η ημέρα, να δω που βρίσκομαι.
Τα νούμερα είναι ίδια με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας. Αμονια: 0,25 Νο2: <5 Νο3: 5 Οπότε ελπίζω και στο μπολι που θα στείλει μαζί ο Σταύρος. |
|
||||
|
||||
![]()
Βάζε τροφή
|
|||
|
|||
![]()
Κάθε 3 ημέρες αλλάζω. Βάζω σε πουγκι τροφή για χρυσόψαρα που είχα. Να την πλυθηνω;
|
|
||||
|
||||
![]()
βάζε τη διπλάσια
|
|||
|
|||
![]()
Τροφή διπλασιαστηκε. Επίσης προσθεσα και λίγα "σπορακια" από τροφή για κιχλιδες.
Παρασκευή θα την αλλάξω και θα ξανά μετρήσω. Σάββατο πρωί αλλαγή νερού και τοποθέτηση των ψαριών και το μπολι Αφαίρεση της τροφής και νηστεία για 3 ημέρες. Σωστά; |
|
|||
|
|||
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=Gw4yAwfUmis
------------------------- Η κατάσταση του ενυδρείου όπως είναι τώρα, μετά την προσθήκη επιπλέον φωτισμού και την αλλαγή του φίλτρου. Ακούω απόψεις - συμβουλές ------------------------- Επειδή το μπαστούνι του φίλτρου είναι μεγάλο, αλλά δεν θέλω να το κόψω για πιθανή μελλοντική χρήση αλλού, η εισαγωγή του νερού στο ενυδρειο είναι χαμηλά με αποτέλεσμα να μην έχει σχεδόν καθόλου ανατάραξη του νερού. Είναι απαραίτητη; Κάποια λύση να μου προτείνετε; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 20-08-17 στις 08:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η αναταραξη του νερου ειναι απαραιτητη,μπορεις να βαλεις
αεραντλια να δουλευει.
|
|||
|
|||
![]()
Η αεραντλία και το επιπλέον οξυγόνο δεν έχει κάποια επίδραση στα φυτά; Θετική ή αρνητική;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μονο εαν κανεις χρηση Co2.
|
|||
|
|||
![]()
Οχι δεν χρησιμοποιώ CO 2
|
|
|||
|
|||
![]()
Σημερα παραγγελνω το χαλικι.
Ειπα λοιπον να παραγγειλω παραλληλα απο το ιδιο καταστημα και τις ταμπλετες λιπασματος. Βρηκα τις παρακατω. Εχετε μου πειτε προτασεις για το ποια ειναι η καλυτερη για τι δικη μου περιπτωση? Γιατι εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στις τιμες? https://misirlis-aquarium.gr/40-anal...942033206.html https://misirlis-aquarium.gr/40-anal...249714008.html https://misirlis-aquarium.gr/40-anal...116050500.html ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
Μπάμπη,προσωπική εμπειρία από ενυδρείο που τρέχει 1 μήνα με χώμα ( πρίν ηταν με άμμο ) με amazon sword & jungle val...
Πάρε οργανικό φυτόχωμα χωρίς πρόσθετα & βάλε απο πάνω ψιλο χαλίκι οτι σε ευχαριστεί στο μάτι ... 2,5 cm χώμα & 2,5 cm χαλίκι .. ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μέρα με νύχτα χωρίς λιπάσματα & CO2 ... θα ευχαριστηθείς τα φυτά σου, απλά έχει μια μικρή φασαρία το στήσιμο. Google it ... walstand method https://www.youtube.com/watch?v=vnVIclWR6DI https://www.youtube.com/watch?v=UPR-8bYKvk0 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα πρότεινα τίποτε άλλο εκτός από χαλαζιακό χαλίκι.
Το νερό της περιοχής του Μπάμπη έχει αρκετά νιτρικά για αυτό πιστεύω πως οποιοδήποτε οργανικό θα επιβαρύνει τη κατάσταση τις ανάγκες των φυτών πιστεύω πως μπορεί εύκολα να τις καλύψει με λίπασμα σε ταμπλέτες ή σε στικς
|
|||
|
|||
![]()
https://misirlis-aquarium.gr/60-ypos...059110546.html
χαλικι θα παρω αυτο. Πιστευω οτι 10 κιλα θα φτασουν για βυθο 80χ30 Αν μπορειτε ομως πειτε μου ποιο λιπασμα απο τα παραπανω να παρω ωστε να κλεισω την παραγγελια Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
Για τις Seachem Flourish Tabs έχω ακούσει καλά λόγια
----------------------- και όπως διάβασα δεν έχουν νιτρικά
|
|||
|
|||
![]()
Τί φυτά θα έχεις Μπάμπη?
Χωρίς να είμαι ειδικός στα φυτεμένα θα πω οτι δε νομίζω να διαφέρουν πάρα πολύ οι ταμπλέτες μεταξύ τους. Από τις παραπάνω έχω χρησιμοποιήσει τις ταμπλέτες τις tropica στο ίδιο χαλίκι με αυτό που παίρνεις και είχα καλό αποτέλεσμα σε εύκολα και μέτρια φυτά. Το ενυδρείο ήταν γαριδάδικο, χωρίς CO2 και τα φυτά ρίζωσαν και αναπτύσσονταν μια χαρά. Το κάτι παραπάνω βέβαια το είδα όταν αναβάθμισα το φωτισμό σε λίγο πάνω από 0,6 watt/l. |
|
|||
|
|||
![]()
Εχθές παρέλαβα το χαλίκι και τις ταμπλέτες λιπασματος.
Σήμερα λοιπόν άλλαξα όλο το βυθό. Χρησιμοποίησα περίπου 11 κιλά χαλίκι και 3 ταμπλέτες λίπασμα. Παράλληλα άνοιξα και την αντλία του φίλτρου όπου μέσα στη φτερωτη βρήκα λίγο ενυδρειακο βαμβακι. Προφανώς το τράβηξε από την είσοδο του σωλήνα αναροφησης όπου έβαζα κατά διαστήματα για προστασία του γονου. Έτσι πλέον σταμάτησε ο θόρυβος αυξήθηκε και η ένταση της αντλίας Ας ελπίσουμε ότι θα δω όφελος και με τα νιτρικα ------------------------- Αύριο πρώτα Θεός θα βγάλω φωτογραφίες και από το χαλίκι και από το ενυδρείο. Όπως και από τις ταμπλέτες Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 04-11-17 στις 18:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Chiller- σιγα σιγα ερχεται το καλοκαιρι | delta66 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 23-11-14 21:33 |
ξεκηναμε σιγα σιγα | Δημητρης89 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 01-10-09 16:46 |
σιγα σιγα κοντα σας | thanasis76 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 08-03-08 22:26 |
σιγσ σιγα σουλουπωνεται.. | Ryu | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 27-11-07 23:32 |
Το ονειρο σιγα σιγα βγαινει!! | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 05:00 |