|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Iσως το Purigen να μπορει να σου λυσει το προβλημα.
|
|||
|
|||
![]()
φαίνεται να είναι πολύ καλύτερο από μια απλή ρητίνη το Purigen αλλά η τιμή του είναι σχεδόν 10πλάσια !!!
η φτηνότερη τιμή που βρήκα από Ελλάδα για το Purigen είναι 24¤/250ml ενώ η απλή ρητίνη νιτρικών κοστίζει 12-15¤/lt με 700ml ρητίνης νιτρικών (την οποία μου έκανε δώρο το μαγαζί που έβαλα την Α/Ο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πω τιμη για το Purigen αυριο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
στο μπουκαλάκι της φώτο βάζω μόνο 2 σακουλάκια γιατί νομίζω πως δουλεύει καλύτερα όταν η ρητίνη έχει χώρο κ ανακατεύεται. τον τελευταίο καιρό προετοιμάζω στο 30λιτρο που φαίνεται κ πριν από αυτό είχα ένα 20λιτρο. δεν έχω υπολογίσει πόσο χρόνο θέλει μιας κ υπάρχουν παράγοντες όπως η αρχική ποσότητα νιτρικών, ο όγκος κ η κατάσταση της ρητίνης που αλλάζουν τα δεδομένα. συνήθως το αφήνω 24 ώρες κ μετράω ξανά πριν την αλλαγή. αν η ένδειξη είναι 0-5 κάνω αλλαγή. *Το μόνο σίγουρο που έχω παρατηρήσει είναι ότι αν ξεχάσω την αποχλωρίωση, η διαδικασία μπλοκάρεται κ ίσως καταστρέφεται κ η ρητίνη |
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά θα θέλει αργό πέρασμα του νερού μέσα από το υλικό. Ακούγεται αργή η διαδικασία πάντως. Πώς στο καλό προλαβαίνει να αποβάλλει τα νιτρικά όταν είναι προσαρμοσμένο στη βρύση; Εκεί βέβαια προηγείται ο άνθρακας άρα αποχλωριώνεται αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα νιτρικά
|
|||
|
|||
![]()
έχει τύχει να μου μηδενίσει τα νιτρικά σε λιγότερο από 6 ώρες οπότε παίζουν ρόλο οι παράγοντες που αναφέρω παραπάνω.
αν ξεκινάς με 20 νιτρικά κ βάλεις 1 λίτρο ρητίνη σε ένα φίλτρο με 500λ/ω θεωρώ ότι τα 50 λίτρα νερού θα είναι "καθαρά" σε λιγότερο από 2 ώρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, κατάλαβα, θέλει μετρήσεις για να βρεις τη ρουτίνα σου. Εγώ ας πούμε, ενδιαφέρομαι για 100 λίτρα περίπου και έχω αντλία 1000 λ/ω. Αυτό μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό από 50 λίτρα με αντλία 500 λ/ω. Ίσως κιόλας με μεγαλύτερη αντλία να αργεί περισσότερο η διαδικασία. Λέμε τώρα.
νο3 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υψηλά νιτρικά στο νερό βρύσης. | Timekeeper | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 26-07-15 16:05 |
ΑΛΑΤΑ.... | vasilhs | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 26-08-13 14:28 |
Υψηλά Νιτρώδη, Υψηλά Νιτρικά - SOS!! | Manos_SKG | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 04-02-13 12:26 |
δειτε στο δικτυο την προβολη του ΠΣΦΕ σε τοπικη τηλεοραση.. | Πάνος | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 87 | 19-04-09 23:32 |