|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
προφανώς οι "εμπειροι" φίλοι σου ξέρουν καλύτερα από αυτά που λέμε εμείς, και ειδικότερα από αυτά που λένε άνθρωποι που είναι επιστήμονες σε αυτό. Χρυσόψαρα με σκαλάρια δηλαδή όλα είναι καλά. Παράθεση:
Μπορείς να μας πει τις μετρήσεις που μέτρησες ; Να μη συζητήσω για PH , GH & KH που είναι πολύ σημαντικά για μερικά απο τα ψάρια που έχεις. Όπως να μη πω για θερμοκρασίες, γιατί αυτή την εποχή τα χρυσόψαρα θέλουν θερμοκρασία 20-22. Σε αυτές τις θερμοκρασίες ξέρεις τι θα πάθουν τα υπόλοιπα ; Θα αποδημήσουν να για να ησυχάσουν από το μαρτύριο Τα χρυσόψαρα είναι από τα ψάρια που κινούνται σε όλα τα πλάτη, μήκη και ύψη του ενυδρείου, παντού, εκτός και αν λιμοκτονούν και ψάχνουν συνέχεια για τροφή Παράθεση:
![]() Και όπως είπε και ο Σπύρος (Delta66) τα είπαμε και στο προηγούμενο θέμα σου. Επίσης να προσθέσω πως τους κανόνες δεν τους βάζουμε εμείς, αλλά η φύση , και για να μάθουμε μερικούς από τους κανόνες της φύσης κάποιοι κόπιασαν, και ψάρια θανατώθηκαν. Το θεωρώ άδικο να έρχονται κάποιοι που το παίζουν "έμπειροι" και να λένε ότι τους κατέβει. Και θα στο θέσω πιο απλά. Σκέψου το χρυσοψαράκι που έχεις πως πρέπει να φτάσει τα 30-35 εκατοστά και βάρος πάνω από 500 γραμμάρια. Πιστεύεις πως χωράει στο ενυδρείο σου ; Σίγουρα δεν το πιστεύεις, όπως δεν το πίστευα και εγώ, γιατί ποτέ δεν αξιωθήκαμε να δούμε να προλαβαίνει να μεγαλώνει ένα χρυσόψαρο τόσο πολύ, πέθαινε ενώ ακόμα ήταν βρέφος, αν συγκρίνεις πως ζουν πάνω από 25 χρόνια. Τα σκαλάρια στη φύση ξεπερνούν τα 15 εκατοστά ύψος και ζουν σε ομάδες των 100 και πλέον ατόμων, και εμείς παίρνουμε 2 και τα στριμώχνουμε σε ένα κουτί 50 Χ 30 Χ 35. Φίλε μου τίποτα δεν είναι κρίμα, και βέβαια μπορείς να έχεις ένα όμορφο ενυδρείο των 50 λίτρων, αλλά θα βάλεις τα ανάλογα ψάρια και το ανάλογο είδος, επιλογές υπάρχουν άπειρες. Με το ίδιο σκεπτικό που δεν μπορείς να έχεις ένα άλογο μέσα στο διαμέρισμα σου αλλά πολύ εύκολα μπορείς να έχεις μία γάτα ή ένα μαλτεζάκι, έτσι δεν μπορείς σε ένα ενυδρείο 50 λίτρων να βάλεις να ζήσουν ψάρια που θέλουν άλλους χώρους και άλλες συνθήκες. Και όπως δεν μπορείς να βάλεις μια πολική αρκούδα να ζήσει στην Αίγυπτο ή μία καμήλα από τη Σαχάρα να ζήσει στη Γροιλανδία. Και δεν είμαι υπερβολικός, το ίδιο ακριβώς και χειρότερα είναι χρυσόψαρα με σκαλάρια
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση σχετικά με ΝΟ3 | Netrino | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 23 | 27-06-13 15:37 |
Ερώτηση σχετικά με φυτά | nikolokithaki | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 13-10-12 16:20 |
ερώτηση σχετικά με εξ. φίλτρο | mac32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 13-04-11 21:19 |
Ερώτηση σχετικά με UV sterlizer | gfdimopo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 15-05-09 08:58 |
Ερώτηση σχετικά με την ανάπτυξη των φυτών μου | noe | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 07-09-07 16:29 |