|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν έχω πολυκαταλάβει τη σκέψη σου για το σκιμμεράκι, ιδιαίτερα το κομάτι εκείνο που θα έχει τρύπα στον πάτο. Ψάχνεις δηλαδή να δημιουργήσεις κάτι που να μοιάζει με bottom drain? Πιστεύω ότι οι βυθιζόμενες σου αντλίες δουλεύουν ήδη πολύ καλά στο μάζεμα σκόνης και σωματιδίων από τον πυθμένα. Αυτό που θέλεις είναι καθαρά καλύτερο μηχανικό φιλτράρισμα. Τί έχεις κάνει για αυτό? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
το ενα το ειχα ποιο μεγαλο αλλα παραλλελημενο σε κουβα αλλα εχει παρει τα πανω του εχει γυρω στα 4-5 φυλα που ειναι στην επιφανια 0,80 ποντους πανω και 3-4 μικρα κατω χαμηλα ποιο μικρα π δεν εχουν φτασει ακομα...
τα αλλα δυο ηταν σε κουτι καινουρια το ενα εχει βγαλει 3 φυλαρακια επειφανεια 0,80 ποντους και μερικα χαμηλα το αλλο ομως τπτ εχει 2-3 φυλαρακια χαμηλα σαν να μην μεγαλωνει ....μ εχω φτεψει επεισεις και Typha latifolia (Τύφα - Βούρλο) αλλα δεν μ βγαινει με τπτ... :¨( οριστε φοτο στο περιπου απο την κατασκευη |
|
||||
|
||||
![]()
Σκέφτεσαι δηλαδή να διαμοιράζεις το νερό της μιας αντλίας σε σκίμμερ και βυθό. Είσαι σίγουρος ότι αυτό το πράγμα θα σου εξοικονομήσει λεφτά? Πολύ περίπλοκο το βλέπω που μάλιστα θα σου δεσμεύσει και ζωτικό χώρο από τη λίμνη σου.
Αν αγόρασες την Typha latifolia και δεν έχει καν φυλαράκια, πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει πλέον! Ειδικά στα πρώτα στάδια του φυτού είναι ευάλωτη. Τα νούφαρα τα έχεις κρατήσει στις γλαστρούλες των κουτιών τους όπως τα αγόρασες? Αν ναι, πρέπει να μεταφυτευτούν σε μεγαλύτερη ρυχή γλάστα.
|
|||
|
|||
![]()
τα νουφαρα το ενα το εχω μεσα στο καλαθι του με με ολες της οδηγειες και δεν εχει μεγαλωσει και το αλλο το εχω μεσα σε ενα στενοαλλα ψηλο πηλινο αυτα π μιαζουν μ αρχαια και του εχω κανει μπολικες τρυπες απο κατω και γυρω γυρα και εχει μεγαλωσει μια χαρα....τα typha latifolia ta eixa στο αλιτανακι μεσς την λυμνη με τα υλικα τους αλλα και με αμμο ενυδρειου και προχτες τα μεταφτεψα στα γλαστρτακια τους με της οδιγειες τους μπας και αλαξει τπτ... να ρωτησω γτ δεν το βρεισκω... τα νουφαρα λενε στο κουτι το καταλληλο βαθος φυτευματος το typha latifolia επειδει πεταξα το κουτι σε τι βαθος πρεπει να ειναι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Από 0 μέχρι 5 εκατοστά.
|
|||
|
|||
![]()
ααα μαλιστα.. καλα ειμαι στο περιπου 8-10 ο=ποντους ειναι η ριζα αλλα το πανω μερος ειναι στους3-6 ποντους
|
|
|||
|
|||
![]()
μιας και εχω να μπω αρκετο καιρο στο φορουμ και να γραψω στο θεμα.. σημερα βρεικα καποια λεπτα.. και να με.. λοιπον ολα πανε καλα στην λυμνη μ το νερο εχει ξεθωλοσει αρκετα... και εχει μπει σε εναν ρυθμο.. το μονο κακο... ειναι οτι απο τον καταραχτη π εχω οταν φυσαει χανω αρκετο νερο.. ειδικα τα βραδια που φυσαει αρκετα εδω καθως η περιοχή μας ειναι για σερφ και αλλα αθληματα του αερα.. ετσι πολλες φορες τα πρωινα που πηγαινω να δω πως πανε τα πραγματα να εχει κατεβει η σταθμη 5-12 ποντους περιπου.. ενω την μερα δεν χανει τοσο... και δεν ξερω τι να κανω... το εχω αφεισει για τον χειμωνα ωστε να το μελετησω και να βρω λυση....
τα καλα νεα ειναι οτι τα ψαρακια ζουν ολα.. και 1 χρυσοψαρο ετσι οπως το βλεπω πρεπει να με κανει πατερα.. ;ρ ολα εχουν μεγαλωσει παρα πολυ αλλα αυτο εχει παχυνει και πολυ .. λετε? |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε Vezirako καταρχην να σου πω συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια σου και για το project που πραγματοποιησες
![]() Θελω ομως να σου σε ρωτησω κατι.Εχεις ρωτησει καποιον που να ξερει σχετικα με τις ριζες των φοινικών? Στο λεω αυτο για τον εξης λογο,εγω στο νησι που μενω δεν εχω δικτυο,εχω στερνα.Οταν αποφασισα οτι θελω να εκμεταλευτω τον κηπο μου και μαζι με αλλα δεντρα και φυτα να βαλω 2-3 φοινικες ο γεωπονος μου το απαγορευσε κατηγορηματικα.ακομα και σε αποσταση 4-5 μετρων.Και αυτο γιατι (μετα απο ισως αρκετα χρονακια αναλογα με την αναπτυξη του φοινικα)η ριζα του μου ειπε οτι μεγαλωνει πολυ βαθια και 'ψαχνει' νερο,με αποτελεσμα μα την τρομερη δυναμη της να κανει 'κρακ' στο τσιμεντο της στερνας για να βρει το νερο της... Για να πω την αληθεια βεβαια δεν το εψαξα και με αλλες γνωμες απο αλλους επαγγελματιες και εχω σκοπο να το κανω.Αν καποιος γνωριζει κατι περισσοτερο στο θεμα ας μας πει κατι σχετικα. Αυτα απο εμενα και παλι μπραβο σου και να την χαιρεσε!Ελπιζω να βγει ψευτης ο γεωπονος η απλα ημιμαθης! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη δυνατότητα διύσδυσης στο μπετόν. Αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκ των υστέρων πρόβλημα, είναι το εκτόπισμα του κορμού τους, ιδιαίτερα στα είδη phoenix canariensis, phoenix dactylifera και washingtonia filifera. Eίδη δηλαδή που συναντούμε πολύ συχνά στις χώρες μας. Κάποια από τα τροπικά είδη που μεταφέρθηκαν πολύ πρόσφατα όπως οι Archontophoenix alexandrae και arecastrum romanzoffianum αναπτύσσουν σαφέστατα λεπτότερο κορμό έτσι που βασικά να έχουν πλύ μικρότερο εκτόπιστα σε περιορισμένο χώρο. Όπως και νά' χει, σίγουρα θα έχεις δει πισίνες με φοίνικες σχεδόν μέσα στο νερό. Η ενύσχυση των τοιχωμάτων εννοείται.
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου πανεμορφη η δουλιτσα σου και πολυ καλη η δουλεια σου με της πετρες! εγινε πολυ ομορφη!
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
και εγω το εψαξα πριν τιν βαλω ανμεσα την λυμνη ρωτοντασ λοιπον μ ειπαν πολλες αποψεις κρατεισα αυτην π μ παν οι περρισοτεροι αλλα προσεξα και με τα ματια μ.. οταν εσκαβα παρατηρουσα ολες της ριζες των φοινικων για να δω τι παιζει τρυγιρω σε ενα σημειο ηταν ενας βραχος ο οποιος τωρα τον εχω εχω απο την λυμνη για ομορφια οι ριζες εκει ειχαν περασει γυρω γυρω απο τον βραχο...(μεγαλο μεγεθος βραχος) το ιδιο λοιπον εβελπιστο και πιστεβω θα συμβει και μετη την λυμνη επειδι εχωαπλα οι ριζες θαπερασουν τρυγυρω και απο κατω μ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και οι δυο σας έχετε φοίνικες, θα σας ήταν πολύ χρήσιμο αυτό το λινκ. Δώστε παρακαλώ ιδιαίτερη προσοχή, μιας και πριν 3 μήνες έχω εντοπίσει το πρώτο προσβεβλημένο φυτό (phoenix canariensis) στη γειτονιά μου, μόλις 100 μέτρα από το σπίτι μου. Το φυτό κουρεύτηκε/καθαρίστηκε εντελώς από τα φύλλα του, νέα και παλιά, το περάσαμε από χρήση φαρμάκων και εδώ και λίγες μέρες φαίνεται να το σώζουμε (αν και πολύ σπάνια συμβαίνει αυτό), αφού έχει ξεπετάξει καινούρια μικρά φυλλαράκια.
Οι φοίνικες phoenix canariensis είναι οι πρώτες που προσβάλλονται από το συγκεκριμένο έντομο, οπότε όσοι τις έχετε, γρηγορείτε... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
εβγαλα και μερικες φοτο να δειτε πως παμε να ακουσω και της γνωμες σας.. (εχω κλεισει τον καταρκτη για να ειναι γαληνια και να φενονται και τα ψαρια.. :ρ
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφα!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
ηταν τα φυτα που λεγαμε παραπανω οτι ηταν πολυ εβεστητα... εε δεν επειβιωσαν,,,, θα βαλω αργοτερα π θα βρω ζαχαροκαλαμο και παπυρο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μένεις Αθήνα?
|
|||
|
|||
![]()
πλεον οχι αλλα εχω συνεχως φιλους που ερχονται για παραδειγμα σε 6 μερες ερχεται ενας..
|
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα εγινε!!!!! μπραβο!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ξύλο στη μέση του νερού μαζί με το νούφαρο ήδη δώσανε μια νότα διαφορετική!
![]() Αν θέλεις να μας δείξεις και μια φωτο λίγο πιο μακρινή και μια με τον καταρράκτη να λειτουργεί .... ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
|||
|
|||
![]()
γεια σας και παλι... μετα απο καιρο ξαναμπηκα ... καθως ευχερισα πλεον λοιπον η λυμνη παει περιφυμα τα ψαρακια εχουν γινει ολιγον τερατα καθως μεγαλωνουν παρα πολυ και δεν τα ταιζωβ καθημερινα.. αλλα οποτε το θυμηθω το μονο π δεν μπορω να καταλαβω ειναι γτ τα νουφαρα μου εν βγαζουν νεα φυλλα συννεχως τα παλια μαρενονται και σαπιζουν ασε που ειναι τελειως δαγκωμενα γυρω γερω.. το ενα απο τα τρια που αργησε να βγαλει φυλλα εχει 4 και εβγαλε και ανθο αλλα ακομα δεν εχει φτασει επειφανει .. σε 2-3 μερες θα φτασει πανω και λογικα δεν θα αργησει να ανοιξει... φοτος οταν ανοιξει το λουλουδι για να σας δειξω ολη την εξεληξη της..
|
|
||||
|
||||
![]()
στα νουφαρα βεζιρακο καθε φυλλο και ανθος εχει την ημερομηνια ληξης του! οπως και σε πολλα αλλα φυτα του νερου!
τα φυλλα καθυστερουν να κιτρινισουν ενω τα λουλουδια κρατουν απο 1 μερα ως και μια βδομαδα αναλογα το νουφαρο που εχεις στη λιμνη σου. τα φυλα οπως εχεις δει πρωτα εχουν ενα βαθυ κοκκινο χρωμα μετα ενα πρασινο και στο τελος κιτρινο μεχρι που σαπιζουν! γιαυτο ειναι καλα οταν βλεπεις κιτρινα φυλα κατευθειαν κλαδεμα απο το πατο!! οσο για τα φαγομενα φυλλα αυτο το προβλημα θα το χεις καθε χρονο ακομα ποιο εντονο! και αυτο γιατι τα κοι ειναι η αγαπημενη τους σαλατα και οχι μονο! εχω δει κοι να πηδαει και να πιανει του λουλουδακι της πελτατας και να το τραβα με μανιααααααα!!!!! οπως και να πυδαει πανω σε φυλλο νουφαρου για να πιασει ενα κοματακι τροφης! οπως και να ροκανιζει τους κορμους της ποτεδεριας! οπως και να κουνα ολοκληρη γλαστρα για να ροκανισει ενα φρεσκο φυλλαρακι! ασε που 2 γλαστρες με νουφαρα φετος ολο και ολο 3 με 4 φυλλα να μου εβγαλαν και ενα λουλουδι η μια γλαστρα!!! που με τοσες γλαστρες επρεπε να ηταν ζουγκλααααα!!!! γιαυτο σκευτομαι πολυ σοβαρα να τα δοσω! τα καιμενα τα χρυσοψαρα δε μου πειραζουν τιποτα ασε που δε προλαβενουν να φαν απο τα κοι!!!! συγνωμη που εβγαλα το αχτι μου στο θεμα σου αλλααααααααααααα............ με σπασαν τα νευρα |
|
|||
|
|||
![]()
ενταξει ολα αυτα αλλα το αλλο νουφαρο που μου σταματησε τελειως και δεν γαζει ουτε φυλλαρακι?? τπτ??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνήθως όμως αυτό που συμβαίνει είναι το πρώτο. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό τ νουφαρο μ το χάρισε ένας φίλος απο το φόρουμ... Και ήταν μια χαρα και τόσα στη. Λυμνη μια Χαρούλα .. Μετα απο καιρό ( το είχα πάτωμα ένα μετρο) τέρμα τα φύλα του ενώ έβγαζε συνέχεια ξαφνικά τέρμα... Το έβγαλα το κοίταξα και είδα ότι είχε γεμίσει το μπολακι του και το είχε παραμορφωσει απο την πίεση το πλαστικό.. Έσπευσα και το έβγαλα απο κει και το έβαλα σε μεγαλύτερο γλαστρακι το ανέβασα και ποιο ψηλά γύρω στους 30-40 πόντους άλλος τπτ.΄. Έχει αρχεισει κ πιάνει πρασινιλα η γλάστρα... Μπορώ κάπως να το βοηθήσω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Mάλλον είναι αργά. Από τη στιγμή που σταματάει μια νυμφαία να βγάζει καινούρια φύλλα μεσοκαλόκαιρα, πάει να πει ότι πάει...
Αν είναι όμως, ανέβασε και πάλι τη γλάστρα και βγάλε μια φώτο από το άνω μέρος του κονδυλώματος του φυτού (εκεί που βγάζει τα φύλλα).
|
|||
|
|||
![]()
προστοπαρον αναιβαζω 2-3 φοτο π εβγαλα κατα καιρουσ
|
|
||||
|
||||
![]()
μη νομιζεις οτι αυτα τα νουφαρα με το κοκκινο ανθος εχουν και πλουσια αναπτυξη! βγαζουν λιγα ανθοι ολο το καλοκαιρι και μετριο φυλλομα.
και συγκεκριμενα αυτο το ειδος νουφαρου το αγαπαν πολυ τα κοι δε ξερω το γιατι αλλα το εχουν κατα φαει! αντιθετα με το λευκο που δε το πειραζουν σχεδον καθολου |
|
|||
|
|||
![]()
στη λυμνη εχω αλλο ενα λευκο και ενα μωβ τα οποια δεν μ ανοιξαν καθολου..το μωβ για την ακριβεια δεν βγαζει ποια φυλλοματα..
|
|
||||
|
||||
![]()
vezirako και γω εχω βαλει ενα κιτρινο νουφαρο μεσα στο καλοκαιρι αλλα τιποτα αυτο θα μου δοσει φυλλα και ανθος του χρονου. και αυτο γιατι το εχω βαλει σε μεγαλη γλαστρα. πρεπει πρωτα να αναπτυχθει η ριζα και μετα ολο το αλο φυτο.
τα νουφαρα κανουν το εξεις: πρωτα κανουν γερο ριζομα και μετα βγαζουν φυλλα και λουλουδια. αλλα πιστευω ολα θα σου κανουν φυλλα και θα δοσουν ανθος φτανι να εχουν ευρυχωρη γλαστρα και χωμα. το να σου σαπισει μια ριζα ενως waterlily παιζει και αυτο αλλα δε πιστευω να εχει γινει κατι τετοιο. αν θελεις πριν ερθει ο χυμωνας και τα νουφαρα πεσουν σε ναρκη καντα μεταφυτεψη σε ποιο μεγαλυτερες γλαστρες και δες πως παει και το ριζομα τους ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο νανο θαλασσινο | krispie | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 20-01-11 16:25 |
ΙΔΕΕΣ ΝΑΝΟ | Cornellius | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 30 | 05-09-10 13:14 |
απαντηση στο μανο και οχι μονο... | chrisstam | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 19-01-05 11:37 |