|
|
||||
|
||||
![]()
να μην αφαιρεσεις το αλατι...βαλε οσο εβγαλες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγινε, ευχαριστω πολυ. Για ποσο καιρο ακομα;
------------------------- Τριτο ψαρι παει και καθεται μεσα σε φυτα και πανω στη ριζα. Θελω να ξεκινησω θεραπεια με esha 2000. Σημερα το απογευμα αν δεν υπαρξει ενσταση απο καποιον ξεκινω. Πιστευω πως θα πρεπει. ------------------------- ![]() Την βλεπετε αναμεσα στα φυτα που καθεται ------------------------- ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 20-02-17 στις 17:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου οι μετρήσεις σου με υγρά τεστ είναι οκ? Πόσα ψάρια έχεις σε πόσα λίτρα? Και τέλος τα φυτά και τα διακοσμητικά είναι όλα φυσικά ή έχεις και ψεύτικα?
|
|
||||
|
||||
![]()
7 ψαρια σε 320 λιτρα
Μετρησεις με στικς της esha. Μην μου πειτε να αγορασω υγρα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Ωπα! Ειδα δυο λευκα στιγματα στο θυληκο. Υποπτευομαι ich. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 20-02-17 στις 18:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Και άλλη μια ερώτηση. Κάθε πότε αλλάζεις νερό και πόσο? Να ξέρεις πάντως ότι εάν τα ψάρια σου έχουν δηλητηρίαση από νιτρώδη (ΝΟ2) ή από τα χρωστικές που έχουν φύγει από τα ψεύτικα διακοσμητικά, το esha 2000 δεν θα κάνει τπτ. ¶ποψη μου είναι να κάνεις μετρήσεις με υγρά τεστ, γιατί τα στικ δεν είναι καθόλου αξιόπιστα. Πάρε αρχικά μόνο για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά. Δε θα σου πάει πάνω από τριάντα ευρώ σύνολο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ρε χρηστο πλακα μου κανεις; ![]() ![]() ![]() Ευχαριστω πολυ για τα υπολοιπα θα φανουν χρησιμα. |
|
||||
|
||||
![]()
Βρε συ δε μου είπες κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού και πόσο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ φίλε μου πιστεύω πως τσάμπα ρίχνεις φάρμακα, κάνεις θεραπείες με αλάτι και όλα αυτά σχετικά αφού δεν ξέρεις τη ποιότητα του νερού.
Όλα αυτά είναι άχρηστα αν η ποιότητα του νερού είναι χάλια, και τα τεστ σε χαρτάκια δεν μας το επιβεβαιώνουν απόλυτα, άρα όσο δεν έχεις σωστές τιμές , βαδίζεις στα τυφλά.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Εχει παντως τρια λευκα στιγματα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 22-02-17 στις 17:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κοίτα φίλε μου.
κάποια πράγματα είναι μονόδρομος, και όντως στις δύσκολες εποχές που ζούμε , η αγορά των τεστ είναι σοβαρό κόστος. Τελικά όμως χωρίς αυτό το εργαλείο δυσκολεύουν τα πράγματα. Και θα μου πεις τώρα , χωρίς αυτό δεν θα μπορώ να έχω ενυδρείο ; Και θα σου έλεγα, πως ναι, μπορείς. ΑΛΛΑ, θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες, όπως, ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΨΑΡΙΑ αν δεν είσαι σίγουρος πως είναι στρωμένο το ενυδρείο, και αφού δεν έχεις τεστ να το επιβεβαιώσεις , ακολουθείς τη παλιά μέθοδο , στρώνεις το ενυδρείο για 2 μήνες. Επί 2 μήνες βάζεις τροφή μέρα παρά μέρα ή και κάθε μέρα, κάνεις και μια αλλαγή που και που , και σε 2 μήνες βάζεις ψάρια, με επιφύλαξη στην αρχή, και με προσεκτικό τάισμα, αλλά τα βάζεις. Πάμε παρακάτω, έστω ότι τα έβαλες τα ψάρια και είναι στα μαύρα χάλια που είναι τώρα. και δεν έχεις τεστ, και βλέπεις πως αρρωσταίνουν, αυτό μας λέει πως κάτι δεν πάει καλά, Ε ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ 30% κάθε εβδομάδα, κάνουμε 30% ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ φίλε μου, άντε κάθε 2 ημέρες , γιατί αν είχες τώρα τεστ και μέτραγες , θα έβλεπες πως έχεις αμμωνία και θα έκανες το ίδιο, αλλαγή κάθε μέρα. Και όταν τα δεις και αρρωσταίνουν , ενώ δεν έχεις τεστ , δεν τα πλακώνεις στα φάρμακα, δεν φτάνει μόνο αυτό, τα ψάρια ζούνε μέσα στο χώρο που χέζουν και κατουράνε, το ενυδρείο έχει γίνει βόθρος για αυτά, και εσύ τους βάζεις και φάρμακα, δηλαδή επιδεινώνεις τη κατάσταση, γιατί αν βάζεις φάρμακα σε ένα βεβαρημένο περιβάλλον, το επιβαρύνεις ακόμα περισσότερο. Τώρα αν δεν μπορείς ή δεν θες να κάνεις ούτε αυτά, ε άλλαξε χόμπι, κάνε κάτι άλλο, μη ταλαιπωρείς τα ζωντανά, είναι κρίμα, ασχολήσου μόνο με το ψάρεμα αφού δηλώνεις και ψαράς. Και εκτός από όλα αυτά, όταν κάνεις μια ερώτηση, περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος αυτόματα, κάνε λίγο υπομονή, φίλε μου όλα τα παιδιά εδώ μέσα, βοηθάνε όταν βρουν το χρόνο και όταν ξέρουν, και ακόμα και όταν θέλουν, ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν να απαντήσει. Επίσης σου δίνουμε κάποιες συμβουλές που δεν τις ακούς, όπως να βγάλεις τα ψεύτικα διακοσμητικά από μέσα, πως μόνο κακό κάνουν, αλλά εσένα σε ενδιαφέρει μάλλον πιο πολύ το αισθητικό κομμάτι και όχι το ουσιαστικό , που είναι αυτά κάθε αυτά τα ψάρια, και προφανώς αυτά τα ψεύτικα διακοσμητικά τα πλήρωσες, μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για ψεύτικα διακοσμητικά να αγόραζες σωστά τεστ ; Λέω τώρα ![]() Όπως καταλαβαίνεις , τα πράγματα είναι πολύ απλά, αρκεί να ασχοληθούμε, και λύσεις υπάρχουν πολλές και διάφορες, γρήγορες και αργές, ακριβές και φθηνές, κάθε μία όμως θέλει το τρόπο της , και όχι όπως θέλουμε εμείς, η φύση δίνει τον ρυθμό, όχι εμείς. Καλή συνέχεια από εμένα. ΥΓ μη με ρωτήσεις γιατί δεν απαντάω στο ερώτημά σου, γιατί ξέρω πως ότι και να πω δεν το ακολουθήσεις, ή καλύτερα, δεν είσαι διατεθειμένος να το ακολουθήσεις, αντίθετα εσύ όμως δίνεις συμβουλές σε άλλους ![]()
|
||||
|
||||
![]()
----
Κατ αρχην ευχαριστω για το χρονο που εδωσες γραφοντας αυτο το κατεβατο. 1) ειπα πως δεν εβαλα θεραπεια 2) μου λες να μην απανταω σε αλλα θαματα ![]() 3) ειπα πως υποχρεονω καπιον να απαντησει; (ελεος) 4) δηλαδη οποιος δεν σας ακουσει σε ενα πραγμα γιατι το θεωρει υπερβολικο, δεν του ξανααπαντατε; ![]() 5) δεν δηλωσα ποτε ψαρας οπως δεν δηλωσες πως εισαι ο μπομπ ο μαστορας ![]() 6) δεν γινεται να ζησουν νεογεννητα σε αστρωτο φιλτρο, αρα το φιλτρο ειναι στρωμμενο 7) δεν πληρονω για τεστ, εγω τεστ εχω ![]() 9) δεν αλλαζω χομπι . Με κοροιδευεις ; θα μου πεις τι κανω με αυτα που εχω αγορασει; δεν ξερω πραγματικα πως το σκεφτεστε, εγω νομισα πως το gab ηταν ενα φορουμ οπου θα βοηθουσαμε και οχι θα καταπιεζαμε ο ενας τον αλλο. Δηλαδη αν δεν σας ακουσω σε ενα πραμα που θα μου πειτε θα με "εκδιωξετε;" και δε θα απαντατε επειτηδες στα θεματα μου επειδη δεν σας ακουσα. Πιοι ειστε εσεις; Δεν μπορειτε να μου λετε να αλλαξω χομπι. Με το παραπανω κειμενο δε θελω να σε στεναχωρησω ουτε να μαλοσω μαζι σου τακη, απλα δηλονω καποιες προσωπικες πεποιθησεις και αποψεις. Αν θες μη μου απαντας ουτε σε αυτο δεν εχω προβλημα. Δε θα σου γραψω "τσακισου κι απαντα" ποτε δεν υποχρεωσα κανεναν. Και τωρα με βαζετε να λυνω τα προσωπικα μας θεματα αντι να ασχολουμε με τι ΙΟΓΕΝΕΣ και ΜΟΝΟ προβλημμα των ψαριων. Αληθεια εχεις κατι μαζι μου; σε ξερω απο καπου και ειχαμε μαλωσει; ------------------------- Επισης οποιος θελει (αν δεν του εχω προξενησει κατι τοσο φρικτο ωστε να μην μου απανταει) ας μου πει αν θα πρεπει να επαναλαμβανω τη δοσολογια του melafix καθε μερα για εφτα μερες οπως λεει μεσα στα αγγλικα η μια φορα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 25-02-17 στις 19:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δεδομένου ότι ούτε κι εσύ κάνεις αναλύσεις σε ο,τι πλαστικό μπαίνει στο ενυδρείο σου (μπαστούνια, spray bar κτλ) και καλά κάνεις γιατί αυτά προορίζονται για ενυδρειακή χρήση και είναι φτιαγμένα από μη τοξικά υλικά, έτσι και τα πλαστικά φυτά δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα, απλώς, πέραν του οπτικού (που είναι και υποκειμενικό) δεν προσφέρουν κάτι άλλο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ψιλομυθος αυτό με τον τραυματισμό Κώστα, οι πιθανότητες είναι ίδιες με το να σε χτυπήσει κεραυνός....
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν το εχω ακουσει.το εχω δει ομως!
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον μετα απο την παρακληση του ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ. Επειδη το θεμα εχει παρει τεραστιες και εκτος θεματος διαστασεις, και δεν μπορω να απαντησω σε κανεναν, γιατι γραψανε παρα πολλοι (μοναδικη περιπτωση παιζει να ναι) σας δηλονω πως κατ αρχην ειμαι σε εκδρομη θα θεσω τα ερωτηματα μου και θα ξεκαθαρισω τα πραματα οταν γυρισω σπιτι.
|
|
|||
|
|||
![]()
5-6 χρονια προφανως και δεν ειναι πολλά αλλα ειναι αρκετά πιστεύω για να μπορω να εχω μια αποψη κι εγω και να μην μασαω απο καταστροφολογιες.
Δεν θυμαμαι τι μου ειχες πει για τα ψαρια, νομιζω οτι ηταν ολα αρσενικα αλλα επεσες εξω, για τα λεντ δεν θυμαμαι αλλα παλι άδικο θα ειχες, στειλε μου μηνυμα καλυτερα γιατι χαλαμε το θεμα. Σιγουρος δεν ειμαι για τιποτα. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια το θεμα θα γινει για κλειδωμα. Λεω και παλι πως μετα απο την παρακληση του κλεοβουλου , θα ξεκαθαρισω τα πραγματα οταν γυρισω σπιτι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Με υγειη σχετικα μικρα σε μεγεθος ναι ισχυει...αλλα οσο μεγαλωνουν θελεις και μεγαλυτερες...φυσιολογικο δεν το ακους αυτο?
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Αν εννοεις μικρα σ μεγεθος δλδ κ ηλικιακα ,οχι δεν ισχύει.αν εννοεις επειδη μεινανε μικρα ισως κ να ισχυει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι λες βρε δημητρη; μεγαλωνουν σαν φαλαινες
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα δικα σου;;;
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μικρα σε μεγεθος εννοουσα...γτ δεν ισχυει??επειτα το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η ιχθυοφορτωση...τις ιδιες αλλαγες θα κανεις λ.χ σε ψαρι 30 εκατοστα και τις ιδιες σε ψαρι 5 εκατοστα??
|
|||
|
|||
![]()
Πχ στους δισκους οταν ειναι μικρα ταιζεις 10 φορες οποτε αλλαγη καθε μερα.αν χρονησει κατεβαζεις κ θερμοκρασια κ μ 2 φορες ταισμα ειναι μια χαρα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωστα σωστα...μου διέφυγε το θεμα ποσοτητας...εχεις απολυτο δικιο...
|
||||
|
||||
![]()
Για να κλείσει το θέμα: το πρόβλημα έχει λυθεί με sera bactopur, αποτελεσματικότητα, και επειδή τα ψάρια νόσησαν με ick μετά από αυτό η ιστορία τελείωσε με sera costapur πολύ βαριά φάρμακα το ξέρω αλλά πολύ αποτελεσματικά, και μετά χρησιμοποιήθηκε το ammo lock της api. Τα πράγματα πλέον είναι πολύ καλά, τα ψάρια είναι μία χαρα
Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι αρρωστια αραγε | aquahobby | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 28-01-12 20:14 |
αρρωστια γκαπυ s.o.s | αλεξανδρα | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 02-11-09 15:00 |
αρρωστια η στρεσσαρισμα? | ducatisti | Malawi | 12 | 15-10-09 15:52 |
αρρωστια | JKS | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 11-09-09 13:18 |
Αρρωστια.... | ton12 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 39 | 03-04-08 11:36 |