|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
|
Μετά το ενυδρείο (60Lt) πάμε για ψαράκια ...
![]() Αξιολόγηση:
![]() Το ενυδρείο στο οποίο κατέληξα είναι 60x30x35 (το 60 ήταν το όριο δυστυχώς) οπότε μιλάμε για περίπου 60Lt (κλασικά ...). Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει :
φίλτρο BOYU SP-1000A 300L/h θερμοστάτη BOYU HT-8100 100W λάμπα Wisdom Led XC-T5A4W 6400K (περίπου 360Lumen χωρίς ανακλαστήρες) Σαν αρχάριος δεν θέλω να μπλέξω με τις παραμέτρους του νερού οπότε ψάχνω για ψαράκια που να αντέχουν το νερό βρύσης στην σωστή θερμοκρασία. Έχω βρει τα παρακάτω : 1) http://www.seriouslyfish.com/species...ugil-furcatus/ 2) http://www.seriouslyfish.com/species...igrofasciatus/ 3) http://www.seriouslyfish.com/species...erythromicron/ 4) http://www.seriouslyfish.com/species/puntius-titteya/ με ανησυχούν οι διατροφικές συνήθειες μερικών από αυτά (ζωντανή τροφή κλπ) όπως κ οι αρκετά συγκεκριμένες απαιτήσεις στη διαμόρφωση του χώρου τους (πολλά φυτά κ κρυψώνες). εκτός από τις αλλαγές νερού θα πρέπει να καθαρίζω κ τον βυθό φαντάζομαι οπότε θεωρώ τα πετραδάκια ευκολότερα στη συντήρηση από την άμμο (διορθώστε με αν κάνω λάθος). ισχύει το περισσότερα φυτά λιγότερες απαιτήσεις καθαριότητας του βυθού ? όλες οι προτάσεις, διορθώσεις , υποδείξεις ευπρόσδεκτες ... ![]() πολλά τα ερωτήματα κ ελπίζω να μη σας κουράζω αλλά η εμπειρία σας θα με σώσει από λάθη Ευχαριστώ |
|
Εμφανίσεις: 22010
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δεν βλέπω να δουλεύει με το σιγά σιγά όμως οπότε μάλλον θα πρέπει να πάρω πιο δραστικά μέτρα ... |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι να ξεριζωθουν τα φυτα? Απλα θα προσεχεις μετα πως θα το ξανεγεμισεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν θα ρίχνεις το νερό με πίεση, και αν μπορείς βάλε ένα πιάτο ή ένα ρηχό μπολ και να πέφτει το νερό εκει μέχρι να ανέβει η στάθμη σε ένα καλό σημείο --------------------------------------------- Μη ξεχάσεις να βγάλεις από τη πρίζα τον θερμαντήρα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
με το γέμισμα δεν έχω πρόβλημα. ρίχνω το νερό σε ένα βαθύ φτυαράκι κ είναι εύκολο κ ανώδυνο για το ενυδρείο.
όταν βλέπω όμως τις κορυφές των φυτών (που κοντεύουν τα 20εκ) να λυγίζουν κ να ακουμπάνε τον βυθό φοβάμαι ότι θα σπάσουν. προφανώς όμως είναι αναπόφευκτο οπότε θα το δοκιμάσω σήμερα - αύριο κ βλέπουμε ![]() στην αλλαγή απενεργοποιώ θερμαντήρα κ φίλτρο. δεν έχω παρατηρήσει καμιά επίπτωση στην βιολογία ακόμη κ μία ώρα χωρίς ανακύκλωση. |
|
|||
|
|||
![]()
υπάρχει περίπτωση στην αλλαγή να ταλαιπωρώ τον βυθό περισσότερο απ'όσο πρέπει κ να βγαίνουν στο νερό αμμωνία κλπ ?
έκανα αλλαγή 80-82% κ μέτρησα δύο φορές. την πρώτη φορά ακριβώς μετά το γέμισμα κ την ενεργοποίηση φίλτρου - θερμαντήρα είχα αμμωνία 1-2ppm κ νιτρικά εκτός κλίμακας. δύο ώρες μετά ξαναμέτρησα κ είχα αμμωνία : 0,25-0,5ppm / ΝΟ2 : 0,05-0,1ppm / NO3 : +75ppm (εκτός κλίμακας) οι κορυφές των φυτών έφτασαν σχεδόν στο επίπεδο των ριζών οπότε δύσκολα μπορώ να κάνω μεγαλύτερη αλλαγή. λέω να ρίξω λιγότερη αμμωνία απόψε κ αύριο να κάνω πάλι αλλαγή 80% έχετε καμιά άλλη πρόταση ? |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο νομιζω οτι κακως αγχωνεσαι με αυτες τις λεπτομερειες. Δε παθαινει τιποτα το ενυδρειο θα βαλεις και χερακι, θα ανακατευτει και ο βυθος και καποιο φυτο θα ξεριζωθει. Δε χρειαζεται να σκας γιατι δε βλεπω να το απολαμβανεις οπως πρεπει.
Στα λεω φιλικα ο καθενας μετρα διαφορετικα τα πραματα αλλα νομιζω οτι καλο ειναι να βλεπουν και καποιοι αρχαριοι που ισως να διαβαζουν οτι δεν ειναι το ενυδρειο κατι δυσκολο και δε χρειαζεται να το ''ψειριζουμε'' τοσο.
|
||||
|
||||
![]()
Σωστος!
![]() Αραξε και απολαυσε το!! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() σκέφτομαι ότι όσο περισσότερο ασχοληθώ τώρα τόσο το καλύτερο για τα ψαράκια κ για μένα αργότερα. κατεβάζω νιτρικά, βάζω τα ψαράκια κ συνεχίζω από εκεί λοιπόν ![]() ![]() ------------------------- επιτέλους νιτρικά ΤΕΛΟΣ !!! 99% αλλαγή κ μηδένισαν όλα. έριξα δέκα σταγόνες αμμωνία κ πλέον θα μετράω ανα δώδεκα ώρες. βγήκε λίγο flourite βέβαια κ θόλωσε το νερό αλλά δεν πειράζει. μόλις ξεθολώσει βάζω τα enlder ... σας ευχαριστώ για την βοήθεια κ την υποστήριξη ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 13-04-16 στις 20:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
επιτέλους ήρθε κ η ώρα μου !!!!!!
αύριο το πρωί πάω να παραλάβω τα endler ![]() ![]() ![]() το ενυδρείο θα χρειαστεί πάλι αλλαγή 99% για να καθαρίσει από νιτρικά. να κάνω την αλλαγή απόψε κ να αφήσω χωρίς αμμωνία μέχρι αύριο ή να κάνω την αλλαγή το πρωί ? |
|
|||
|
|||
![]()
Με το καλό σου εύχομαι Γιώργο και να το βλέπεις ,να το απολαμβάνεις και να χαλαρώνεις .Νομίζω ότι και αύριο να κάνεις την αλλαγή δεν θα έχεις θέμα .
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, μη το αφήσεις χωρίς αμμωνία, τελευταία στιγμή θα κάνεις αλλαγή
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μέτρησα νιτρικά 10 αλλά μάλλον οφείλεται στην αμμωνία του φαρμακείου. φεύγω σφαίρα για την courier να παραλάβω τα ψαράκια μου ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() θα τους ξανακάνω 15-20% αλλαγή σε κανα δυο μέρες πάλι |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλο Γιωργο!
|
|||
|
|||
![]()
μεγάλη μέρα η σημερινή !!!!!!!!!!!
τα πανέμορφα endler ακόμη κ στο μπουκάλι κ μετά από σχεδόν 18 ώρες ταξίδι είναι κινητικότατα κ πολύ περίεργα για ότι πλησιάζει το μπουκάλι. για να εξισώσω τις συνθήκες θα προσθέτω με την σύριγγα λίγο νερό από το ενυδρείο κάθε μισή ώρα περίπου. στο υπόμνημα διάβασα ότι ίσως χρειάζεται να ρίξω κ λίγο prime στο μπουκάλι για την περίπτωση που έχει δημιουργηθεί αμμωνία. να το κάνω ή όχι ? όλες οι πληροφορίες / οδηγίες / συμβουλές / προτάσεις ευπρόσδεκτες ... ![]() ------------------------- ευχαριστώ πολύ Στέφανε ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 16-04-16 στις 09:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΧΙ Prime σε σακουλα-μπουκαλι κατα την προσαρμογη! Δεσμευει το οξυγονο συμφωνα με τον αντιπροσωπο της Seachem που μας ειχε κανει ενημερωση.
Το μπουκαλι να ειναι μεσα στο ενυδρειο για να παρει τη θερμοκρασια.
|
|||
|
|||
![]()
επιπλέουν μιάμιση ώρα τώρα στο ενυδρείο κ έχω προσθέσει 100ml από το νερό μου στο ένα λίτρο περίπου με το οποίο ήρθαν.
είναι αρκετά ζωηρά κ μόλις βλέπουν την σύριγγα πλησιάζουν χωρίς ίχνος φόβου. στο δίωρο λέω να τα αφήσω στο ενυδρείο. ο φωτισμός ανάβει στις 14:00 πότε ταΐζω ??? να τους δώσω το βράδυ ή αύριο το πρωί ? |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο,Γιωργο!ηρθε η ωρα!αμηχανια και χαρα,ε;
Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() έχω χάσει κ την μπάλα με τις μετρήσεις ... το πρωί μετά από 95% αλλαγή μου έβγαλε νιτρικά 10 κ τώρα που ξαναμέτρησα μου βγάζει 25 !!! ότι να 'ναι η Aquili ![]() για καλό κ για κακό θα κάνω κ αύριο μια αλλαγή |
|
||||
|
||||
![]()
Το τεστ λες να φταιει;
Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Ποση ωρα υπολογιζεις θα σου παρει η ολη διαδικασια; Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη XrhstosT : 16-04-16 στις 12:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ !!!!!!!!!!
δεν ασχολήθηκαν ούτε στιγμή με το να κρυφτούν ή να βρουν κάλυψη. γέμισαν πραγματικά το ενυδρείο κ ξεκίνησαν όλα μαζί να τσιμπολογάνε τον βυθό κ τα φυτά. ανεβαίνουν ψηλά, παίζουν με το ρεύμα του spray bar κ δείχνουν να τους αρέσει πολύ. τους αρέσει σίγουρα η παρέα με το είδος τους αλλά δεν είναι από τα ψάρακια που κοπαδιάζουν, εκτός κ αν τρομάξουν. δυο τρεις φορές που πλησίασε ο γιός μου τα μούτρα του στο τζάμι, πλησίασαν όλα μαζί λες κ πήγαιναν για φασαρία ![]() θα ξεκινήσω τροφή από αύριο μιας κ υπήρχαν ήδη μερικά bloodworms κ τα βλέπω να τσιμπάνε τα πάντα οπότε μάλλον κάτι βρίσκουν. θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την υπομονή σας, την βοήθεια, τις συμβουλές, τις προτροπές, την υποστήριξη κ τις πάμπολλες πληροφορίες ![]() πραγματικά με βοηθήσατε να πραγματοποιήσω με επιτυχία ένα σχέδιο που εδώ κ χρόνια φοβόμουν ακόμη κ να ξεκινήσω |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβοοοοοο!!μεγαλη στιγμη!!μεγαλη "ανταμοιβη"!
|
|||
|
|||
![]()
αν σκεφτείς ότι από την πρώτη μέχρι την δεύτερη μέτρηση δεν έριξα τπτ στο ενυδρείο κ τα αμμωνία / νιτρώδη ήταν μηδέν δεν μπορώ να βρω άλλη αιτία.
θα κάνω κ αύριο μια αλλαγή κ βλέπουμε. έρχεται κ η σειρά σου Χρήστο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ολα καλα πανε;τα χαζευεις;
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ωραιο φιλε μου!μπραβο!
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιο και φυσικο. Κριμα να μπει μεσα Μπομπ Σφουγγαρακης.
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο,
άντε, να τα χαίρεσαι ![]() Βρες και κανα φυτό επιφανείας να βάλεις, θα κρύβονται τα μικρά όταν γεννηθούν
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ Χρήστο, άντε κ στο δικό σου
![]() ευχαριστώ Στέφανε ... ο ανανάς μπήκε σε βάζο με 3-4 λίτρα νερό κ μερικά σαλιγκάρια ![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() περιμένω να μεγαλώσει το leucocephala κ θα αφήσω ένα κομμάτι του στην επιφάνεια το νερό στο ενυδρείο το έβαλα με αντιχλώριο της Tetra. τώρα που θέλω να κάνω μια αλλαγή 15-20% μπορώ να βάλω prime ??? ------------------------- μόλις έκανα μετρήσεις κ το ίδιο "πρόβλημα" που είχα στο στρώσιμο παραμένει ... αμμωνία κ νιτρώδη είναι σταθερά μηδέν αλλά τα νιτρικά δεν φαίνεται να πέφτουν ακόμη κ μετά από 20% αλλαγή. 10-25 είχα πριν την αλλαγή, 10-25 έχω κ μετά την αλλαγή. το νερό της βρύσης δείχνει μηδέν. τι μπορεί να φταίει ? πάλι αλλαγή αύριο ![]() επίσης, μπορώ να κάνω αλλαγή με prime ενώ στο ενυδρείο έχω χρησιμοποιήσει αντιχλώριο Tetra ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 17-04-16 στις 18:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Mη δινεις σημασια στα τεστ δεν δειχνουν με ακριβεια. Απλα σου λενε οτι εχεις νιτρικα. Το ποσο ειναι αλλη ιστορια.
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι δεν δοκιμαζεις να αλλαξεις τεστ;αν ειναι οικονομικος ο λογος,το καταλαβαινω.
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο 60lt | billaras | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 99 | 26-01-15 23:28 |
60lt ενυδρείο, αλλαγή | DaltonGR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-02-13 13:44 |
Αρχάριος.. Ενυδρείο 60lt | sv2gfx | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 30-10-09 14:02 |