|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ταισμα 1 φυλλο το 24ωρο λες ελαφρυ ταισμα; ![]() Αντι αντιχλωριου μπορω να βαλω στο 25λιτρο μου την αεραντλια απο βραδυς και το πρωι να αλλαξω νερο στο ενυδρειο; κατι τετοιο θυμαμαι .. Αυτα .. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν έχεις αντιχλώριο όπως το prime που αδρανοποιεί την αμμωνία και τα νιτρώδη να βάζεις, και την αερανλτία μόνιμα στο ενυδρείο, εκτος και αν έχεις 2 για να προετοιμάζεις το νερό. Και το κουβα της αλλαγής να τον έχεις μόνιμα γεμάτο για να πέρνει θερμοκρασια περιβάλλοντος. Αυτη τη περίοδο το ψάρι θα έχει μεγάλη ανάγκη οξυγόνωσης
|
|||
|
|||
![]()
Οκ φιλε μου θα κανω το καλυτερο δυνατο θα φροντισω να πετυχω το μαξιμουμ των απαιτησεων της περιοδου αυτου για το ψαρι , απλα σκεφτομαι πως αν βαζω 16 ωρες την ημερα αλλαγης νερου στο ενυδρειο, αεραντλια στο ενυδρειο 08:00 - 00:00 και 8 ωρες 00:00 - 08:00 στο πλαστικο βαρελακι να αποχλωριωνεται και να παιρνει θερμοκρασια δωματιου, θα κανω δουλεια και ας κλαταρει πριν την ωρα της η αεραντλια η μοναδικη που χω...
Τωρα οπως λες ναι αν δουλεψει φιλτρο στο μεγαλο ενυδρειο αστρωτο για στρωσιμο, θα πιανει και ρυπους του ψαριου για πιο γρηγορο στρωσιμο απο την τροφη σε αποχη στο μικρο ενυδρειο και κουτσα κουτσα το χα υποψην αλλα με ενδοιασμους.. Αρα θελει λιγοτερο απο 2 ταισματα στη μερα γιατι θα γινει χημικη μαχη στανταρ ... Ας πανε κατ ευχην ολα που πιστευω θα πανε ευχαριστω προκαταβολικα Το Nitrate Minus το συνεχιζω να ξερεις και να ξερετε προεβλεψα.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Ενα ακομη: Ποσο ωραιο θα ηταν να ηταν ετσι και στο σχολειο. Λιτες και περιεκτικες ερωτοαπαντησεις με μεγιστο οφελος γνωσης, που σιγουρα για να εχουν αποκαλυφθει τα μυστικα των ψαριων μας, εχουν χασει τον υπνο τους πολλοι επιστημονες και χομπιστες να μελετησουν τα ψαρια γενικα και καθε ειδος ξεχωριστα και παρακλαδια του. Η γνωση προαγει τον πολιτισμο κατα την γνωμη μου και ειναι πολυ ωραιο οταν συμβαινει ετσι ομορφα και αβιαστα. |
|
||||
|
||||
![]()
τη σταθμη του νερου γιατι την εχεις τοσο χαμηλα!!;;;
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ασχετως τοτι λεει το εξωφυλλο του βιντεο και την χρηση, εκανα παραθεση το φιλτρο απο aliexpress.com που πηρα που ειναι 99% πανομοιοτυπο με του βιντεο. η σταθμη στα 3οCm υψος του γυαλιου ειναι γυρω στους 22-24 . Δεν καταλαβαινω την χρησημοτητα φουλ ενυδρειου σε υψος μιας και το ψαρακι δεν ξεπερνα σε 6 ποντους το υψος του.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κίτρινο είναι από το ξύλο ; Θα σου πρότεινα , όσο καιρό το στρώνεις να βγάλεις το ξύλο και να το βάλεις σε ένα κουβα νερό, και να κερδίσεις προσωρινά και αυτό το χώρο, και το χρυσόψαρο δεν έχει ανάγκη τις τανίνες που βγάζει το ξύλο, θα το βάλεις αφου στρώσει και θα έχει βγάλει και τη κιτρινίλα που δεν τη χρειάζεσαι
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Βασικα εχει καθαρισει εδω και 2 αλλαγες που εχω κανει ... Αλλα εχει κατι ακομα μεινει ..... Θα τα βολεψω ..... ![]() Η αναταραξη απο το φιλτρο οταν ερθει θα μπορει να βοηθησει στην οξυγονωση; θα τα πουμε βεβαια ως τοτε |
|
|||
|
|||
![]()
Μονο το στρωσιμο μενει... Ενω εβαλα και ασπρη Led. Κατα τα αλλα ειμαι φουλ εξοπλισμενος μονο 2 ερωτησεις.
1) Πως καθαριζουμε το βυθο χωρις σκουπα βυθου; μου εκοψαν 2 λαστιχακια που κρατουσαν το καπακι της απο την σκουπα και τωρα με ταινια το ενωσα αλλα δεν κανει την ιδια δουλεια οπως πριν, ειχε ενα κενο 2 χιλιοστα ενω τωρα εφαπτει, ενω το φιλτρο δεν τραβαει της ακαθαρσιες ακομα κι αν παω απο πανω την εισαγωγη νερου απο το ενυδρειο. 2) Μπηκα σε πειρασμο για 2ο Moor. Να το επιχειρησω; τι λετε; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....310#post866310 Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Αλλά και πάλι , όχι να μη το βάλεις, γιατι το ενυδρείο είναι άστρωτο, οταν στρώσει καλά το συζητάμε, αρκεί να το επιτρέπουν οι διαστάσεις και ο όγκος του ενυδρείου
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 55-60 λιτρα 80Χ30Χ30 Ναι Τακη 3w ειναι δεν τραβαει... |
|
||||
|
||||
![]()
@Takis_Gt :: 60*30*30 η γυαλα.
Ειχα την ιδια γυαλα με εσενα και ειχα ενα fantail. Μπηκα στον ιδιο πειρασμο με εσενα και πηρα αλλο ενα. Λιγους μηνες μετα κολλησα 120λιτρο γιατι δεν την παλευα να βλεπω τα ζωντανα να στριμοχνωνται ετσι. Τωρα, ενα χρονο μετα το 120λιτρο, ψαχνομαι να κολλησω ενα 220 λιτρο γιατι τα ψαρια μεγαλωσαν και πλεον τα 120 μοιαζουν τοσο λιγα οσο τα 54 ( ενταξει... υπερβαλλω λιγο ). Μην βαλεις αλλο ψαρι μεσα. Ειναι λιγα τα λιτρα. Θα παιδεψει και εσενα και τα ψαρια (τα ψαρια ισως και στο βαθμο θανατου). Πιθανοτατα μολις μεγαλωσουν λιγο να μην αρεσει και σε εσενα τον ιδιο. ΕΚΤΟΣ και αν σκεφτεσαι συντομα να πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάρε ένα καλύτερο φίλτρο και πιο δυνατό να τραβάει και ότι σηκώνει το ψάρι με το σκάψιμο ------------------------- Το καλοκαίρι έφτιαξα το 300αρι , και τώρα σκέφτομαι "Τι ωραία θα ήταν αν το εκανα 500αρι" μετα θα έλεγα για 1000αρι και μετα θα έφτιαχνα πιο μεγάλο απο το ενυδρείο του Θανάση στη Σύρο ![]() Βάλε ένα όριο στις δυνατότητες σου και στις δυνατότητες του ενυδρείου σου
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 12-12-14 στις 15:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η επιτυχης διατηρηση ενυδρειου, ειναι εκτός των αλλων, ενα μεγαλο μαθημα συνεσης και αυτοσυγκρατησης.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Narvian : 12-12-14 στις 16:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
τι πρεπει να κανω ωστε να ειναι ενταξει η συνθεση κοινωνικου με 2 clea helena
2 amano γαριδες και 1 black moor δηλαδη να μην κυνηγιονται μεταξυ τους; Ηδη εχω το moor και απο αυριο μου στελνουν της γαριδες και τα σαλιγκαρια... Εχω της τροφες tetra color Enchance με σπιρουλινα και tetra red mico bloodworms.. |
|
||||
|
||||
![]()
Γενικοτερα για την συμβιωση τετοιων ειδων με τα χρυσοψαρα ισχυει :
α) το "να μη χωρανε στο στομα του χρυσοψαρου, ακομα κι οταν μεγαλωσει το χρυσοψαρο" (για να μην αναγκαστεις να τα βγαλεις απο το ενυδρειο). Υπολόγισε οτι μπορει να σου φτασει και τα 20 εκ το ψαρι. και β) το "να ζουν ολοι οι συγκατοικοι σε παρομοιες θερμοκρασιες". 1. clea helena Τα clea helena γιατι τα θελεις? Για ομορφια? Γιατι δεν εχουν να προσφερουν κατι αλλο στο ενυδρειο. Λαθρεπιβατες (που ειναι η δουλεια τους να τους καθαριζουν τα Helena) δεν θα αποκητησεις ποτε με τα χρυσοψαρα. Το βλεπω πολυ δυσκολο δλδ να επιζησει λεθρεπιβατης αφου χωρανε στο στομα των χρυσοψαρων, τα αυγα τους βασικα. Απο εκει και μετα, τα helena ειναι σχετικα μικρα σαλιγκαρια. Συνηθως τα πουλανε μωρα και ειναι ακομα πιο μικρα. Τα ενηλικα helena δεν θα τα πειραξει το μικρο (οσο ειναι ακομα μικρο) black moor. Ισως και ποτε να τα πειραξει (αφου θα εχει μαθει οτι δεν ειναι τροφη και αφου ειναι σχετικα μικρο ειδος χρυσοψαρου για να μεγαλωσει τοσο πολυ το στομα του που να χωραει τα ενηλικα helena) Αν παρεις μικρα ομως, και οσα πανε να γεννηθουν στο ενυδρειο απο το ζευγαρι (αν τυχεις σε ζευγαρι), δεν βλεπω να εχουν μεγαλη τυχη. Το θεμα ομως ειναι οτι τα helena δεν θα σε αφησουν ελευθερο στις θερμοκρασιες. Χαμηλοτερη θερμοκρασια δινεται οι 20C και τα fancy σου δινουν το δικαιωμα να την αφησεις ελευθερα μεχρι 15C. Θα αναγκαστεις με λιγα λογια να εχεις θερμαντηρα κλπ Το ενα μειονεκτημα ειναι η καταναλωση ρευματος χωρις λογο και το αλλο και σημαντικοτερο οτι δεν θα αφησεις τα χρυσοψαρα να "δροσιστουν" λιγο παραπανω το χειμωνα και να νοιωσουν τις αλλαγες των εποχων. 2. Amano shrimps Εδω ειναι πιο ευκολα λιγο τα πραγματα με τις θερμοκρασιες. Ζουν σε ιδιες θερμοκρασίες με τα fancy χρυσοψαρα 15-28C Προσεχεις λοιπον μονο το θεμα του στοματος. Οι amano οταν πωλουνται στα καταστηματα ειναι συνηθως πολυ μικρες. Οπως τις εχω δει στα καταστηματα, βλεπω χωρανε στο στομα αρκετων χρυσοψαρων. Αν δεν χωρανε στο στομα του δικου σου ψαριου, εισαι ΟΚ. Με αρκετες κρυψωνες (φυτα κλπ) στο ενυδρειο, θα βρισκουν καταφυγιο μεχρι να μεγαλωσουν. Αν τρωνε καλα και περνανε καλα, μπορουν να ζησουν και πανω απο 6-7 χρονια και να φτασουν σε μεγεθος τα 6-7 εκ (χωρις τις κεραιες) Οποτε τοτε το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα υπαρχει προβλημα με fancy χρυσοψαρο. Τα χρυσοψαρα συνηθως δεν ασχολουνται με αυτες, αν τρωνε καλα και εχουν να ασχοληθουν με αλγες, φυτα που τρωγωνται κλπ, μεσα στο ενυδρειο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Απο κει και υστερα εχω συνηθως 18-19 βαθμους στο ενυδρειο χωρις θερμαντηρα αρα το πιο πιθανο τα σαλιγκαρια να δροσιστουν λιγακι τωρα το χειμωνα θα βγει πιστευω το πολυ πολυ να βαζω λιγο το θερμαντικο αν πεφτει κατω απο 18.5 ... Ναι για ομορφια κυριως και για συντροφια; κατι τετοιο τα θελω τα σαλιγκαρια. Θα κανω οτι καλυτερο μπορω να τα συνδιασω νωρις... Τωρα οσον αφορα καποια τροφη για ολα να φτιαχνω μονος μου υπαρχει;; Ευχαριστω πολυ ! |
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα δεν ξερω στους 18-19 πως θα αντιδρασουν τα Helena.
Ας μας πει καποιος που εχει δοκιμασει. Εγω μεχρι 20 τα εχω κατεβασει (στο γαριδαδικο) Γενικοτερα νομιζω πως παρατηρω να πεφτει η δραστηριοτητα τους κατω απο 21 Helena με amano μαζι σε αλλο ενυδρειο μπορεις να βαλεις ανετα. Δεν εχουν προβλημα μεταξυ τους. Συντροφια τα Helena δεν κρατανε σε κανενα ψαρι ![]() Και γενικοτερα αμα ρωτησεις κανενα ψαρι ![]() Τροφη φρεσκια προς το παρον, ξηρες, κανενα ευκολο φυτο που δινεται σε αγγελιες, κανα αγγουρακι κομμενο εγκαρσια, κανα κολοκυθι κομμενο και ζεματισμενο κλπ (παντα αναλογης ποσοτητας που μπορει να σηλωσει το καθε ενυδρειο) και γενικα οτι γραφω στο θεμα "ολα για τα χρυσοψαρα" και αλγες, μπολικες πρασινες αλγες.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Τα σαλιγκαρια επιθυμουν πρωτεινη μιας και ειναι κρεοφαγικα Τα φυλαρακια της tetra που εχω περιεχουν 42-45 δε θυμαμαι ακριβως πρωτεινη... Διαβασα πως τρωνε φυλλα αρα με αυτο το ποσοστο ειμαι καλυμενος; ... Αυτο ισχυει και με της γαριδες; επειδη οπως τα χρυσοψαρα ειναι degeterian.. Παντως κανενα λαχανικο θα πεταω 2-3 φορες/βδομαδα... Απλα πιο πολυ με νοιαζει να ναι χορτατα οταν συμβιωσουν και καθως θα μεγαλωνουν.... Αυτα δε θελω κατι αλλο .... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η διατροφη. Ειναι καθαρα σαρκοφαγα τα σαλιγκαρια αυτα. Τα χρυσοψαρα οσο ειναι μικρα στην αναπτυξη και στις ζεστες, τρωνε και πρωτεινικη τροφη. Και πρωτεινικη τροφη, οχι μονο πρωτεινικη, αλλα σαν συμπληρωμα. Τι θα γινει με τα σαλιγκαρια στις υπολοιπες περιπτωσεις? Αν ριχνεις συνεχεια πρωτεινη, θα παθουν τα χρυσοψαρα τιποτα. Αν οχι, θα παθουν τα σαλιγκαρια. (Κοκκους τους προτιμουν) Ασε που δεν υπαρχει περιπτωση να προλαβουν να φανε Οι γαριδες ειναι ολ-γουδερ. Τρωνε τα παντα. Αν υπαρχουν φυτα και κρυψωνες, μπαινει μεσα και κανα φυλαρακι και προλαβαινουν να τρωνε κι απο αυτα, εκτος των αλγων.
|
|||
|
|||
![]()
Οποτε η μαγικη συνταγη για να μην τα κοψει τα σαλιγκαρια και κυνηγανε της γαριδες κλπ;.....
![]() ![]() ------------------------- http://www.aquavivere.gr/shop-produc...al-krill-flake Ειναι οκ λες για ολα αυτη η τροφη ως γενικη και καθημερινη ;; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Narvian : 14-12-14 στις 22:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() (Δεν κυνηγανε τις amano) σπανιο αν συμβει. Οι amano ειναι πολυ τσαμπουκαδες, μην νομιζεις. Αυτες μπορει να την πεσουν ακομα και σε ψαρια. Βαλε κανα zebra nerite, με επιφυλαξη. Οχι για τη θερμοκρασια. (τα εχω κατεβασει στους 18 και ηταν εν πληρη δραση) Γιατι τα θηλυκα γεννανε παντου κατι ασπρα αυγα σαν γαζι, που δεν ξεκολλανε ουτε με σφυρι και καλεμι. Εμενα μου τη σπανε. Δεν ξερω για σενα. Βεβαια μπορεις να βαλεις μερικα zebra σε ενα αλλο ενυδρειο για λιγο καιρο και να δεις ποια γεννανε (να ξεχωρισεις δλδ τα θηλυκα) και να τα δωσεις. Ψιλομανικι. Αλλα σαλιγκαρια θεικα (και με τις αλγες ιδιως) ειναι τα ramshorn (τα θεωρουν λαθρεπιβατες), αλλα δεν τα εχω κατεβασει κατω απο 19. Τα αυγα τους θα τα τρωνε τα χρυσοψαρα και το πιθανοτερο ειναι να μη δει κανενας, αλλα σαλιγκαρια εκτος απο αυτα τα ενηλικα που θα βαλει στο ενυδρειο. Παράθεση:
Και για Helena, αλλα δεν θα προλαβουν ουτε μπουκια.
|
|||
|
|||
![]()
Οποτε για να βρω την ακρη να ριχνω flakes στο χρυσοψαρο και γαριδα οπως και red mico blood worm να βρισκει και υπολλειματα τα σαλιγκαρια και για τα σαλιγκαρια να ριχνω κανενα ψαρακι κομμενο σε 2-3 εκατοστα οπως ενα σαλιγκαρι απο την καταψυξη τυπου καλαμαρι η χταποδι που ειναι απο τα μαλακά ψαρια; ...
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα έχω στη ταράτσα με τα συννεφάκια στους 17, μια χαρά τα βλέπω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οτι και να ριξεις μεσα θα το φανε πρωτα τα χρυσοψαρα. Οχι μονο ψαρακι να ριξεις, αλλα και κατσικακι. ![]() Βαλε μερικα ramshorn. Και πανεμορφα ειναι και κανουν και δουλεια (αλγες) και ζουν και στους 17 οπως επιβεβαωνει και ο Τακης και δεν χρειαζονται ταισμα (αφου τρωνε τις αλγες, μονο μη βαλεις τοσα πολλα και δεν φτανουν οι αλγες του ενυδρειου) και ειναι και δωρεαν. Εγω εδινα Helena και επαιρνα ramshorn. ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
black moor σε εξωτερικο χωρο | tolee | Χρυσόψαρα | 23 | 19-07-14 12:08 |
Black moor | eleniko | Χρυσόψαρα | 9 | 22-11-12 12:45 |
Black moor ? | aldus | Χρυσόψαρα | 7 | 21-11-09 00:32 |
Black Moor | Marios-cy | Χρυσόψαρα | 17 | 24-11-07 00:15 |