|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
γνωριζω οτι δεν υπαρχει ασφαλης διαγνωση δια τηλεφωνου που λενε, αλλα πιστεψε με οτι σιγουρα καποια παιδια εμπειρα απο εδω θα ξερουν ισως πολλα περισσοτερα απο τον ανθρωπο που μου εδωσε το φαρμακο και που ουτε καν φωτογραφια δεν ειδε... να φανταστεις πηγα χθες να παρω τεστ για το νερο και η απαντηση του ηταν δεν πουλουσε και δεν φερνω πια...μιλαμε για τρελο after sale... οσο για το στρωσιμο του ενυδρειου απο οτι καταλαβα απο την αρχη ολα λαθος τα εκανα, αλλα πιστεψε με δεν ειχα καθοδηγηθει σωστα ...εκανα ο,τι μου ελεγαν απο το πετ σοπ, οπως ο καθενας αν παει σε εναν ιατρο ακολουθει την θεραπεια...αν τωρα ο ιατρος ειναι ασχετος τα αποτελεσματα βγαινουν μετα ![]() εγω αυτο που ζηταω απο εσενα ( ως πιο εμπειρο σιγουρα απο εμενα ) και οποιο αλλο παιδι εδω μεσα γνωριζει ειναι εαν ξερει τι ασθενεια εχει οπτικα παντα το χρυσοψαρο ( που πιθανολογω fungus γιατι ηδη παει καλυτερα με την θεραπεια ), ποσο καιρο πρεπει να κρατησει η θεραπεια και με τα δεδομενα που εχω δωσει για το ενυδρειο που εχω και θα δωσω κι αλλα για την ποιοτητα του νερου του να μου πει τι φιλτρο να παρω ( και για μελλοντικη χρηση αν παω σε μεγαλυτερο καποτε ενυδρειο, καταληγω μαλλον στο ehein 2217 ), και τι να κανω για να στρωσει το ενυδρειο μου συγνωμη που σας κουρασα κι ευχαριστω για την ενασχοληση σας με το θεμα μου ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 60 λιτρα 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 9 μηνες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 5 μηνες κι ηταν υγιεστατο οταν το πηρα 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 22 με θερμοστατη 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 3 χρυσοψαρα κι ενας πεκος 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 22 σταθερα 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: το ενα τριτο καθε 30 μερες με νερο της βρυσης χωρις να το προθερμανω οπως βγαινει κρυο και μετα ριχνω με το ματι tropical ESKLARIN ALOE vera και μια ωρα μετα παλι με το ματι ριχνω TROPICAL BactoActive. δυστυχως δεν γνωριζα και ξεπλενα με νερο της βρυσης το σφουγγαρι απο το φιλτρο 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 04-02-2013 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: καθε τρεις με τεσσερις μερες tropical vitality@color granulat και αραια για τον πεκο SERA wels-chips αν προλαβει μια και πανε τα μανιασμενα απο πεινα χρυσοψαρα και του τα τρωνε 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: μια λαμπα αλογονου λευκη που καιει καθημερινα για 6 ωρες με χρονοδιακοπτη, μια αντισταση θερμοστατη, ενα θερμομετρο, ενα eheim εσωτερικο EHEIM 2012, χαλικι κιτρινο, ενα καμπαναριο, ενα πλαστικο φυτο, εναν βραχο με ψευτικα λουλουδια. ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ..... 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: KH: GH: ΝΗ3 (αμμωνια): ΝΟ2(νιτρώδη): ΝΟ3(νιτρικά): 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: ενα χρυσοψαρο 2. ΔΕΡΜΑ: 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: φυσιολογικη 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): φυσιολογικα 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): φυσιολογικη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : ναι 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: πριν τεσσερις μερες με ενα βαμβακοειδες στο σημειο που φαινεται στην φωτο που ανεβασα στην αρχη με ταση να τρωει σαν πληγη απο κατω το δερμα 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΜΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: σε διαστημα 9 μηνων εχω χασει 2 πεκους στο ενυδρειο βρισκοντας απλα τον σκελετο τους και ενα χρυσοψαρο που το βρηκα ενα πρωι μπλεγμενο στο πλαστικο φυτο μπροστα απο το καμπαναριο στην φωτο αναποδα γυρισμενο και ασπρο σχεδον διαφανες...δεν εκανα κατι απλα το εβγαλα με την αποχη. αυτο συνεβει κανενα τριμηνο πριν.. 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : οχι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : ναι διανυω σημερα την πεμπτη μερα το βραδυ με 15 ml GeneralTonic TetraMedica η δοση καθε 21:00. εχω δει βελτιωση, μειωση του βαμβακιου κι απο κατω φαινεται να κλεινει η πληγη και να βγαινει δερμα αλλα δεν ειναι φυσιολογικο ακομα 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φθορά πτερυγίου+αλλαγή χρώματος. | Baggelis | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 16 | 07-07-15 15:09 |
χρυσοψαρο | Jordan4 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 03-01-13 21:08 |
νεο χρυσοψαρο | janickrules | Χρυσόψαρα | 5 | 06-11-12 23:30 |
Διαφανή περιττώματα.Πρόβλημα; | fotis_k | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 2 | 20-09-12 19:42 |
Προβλημα με φυτα σε Μαλαουι ... αρχαριος | Roussaks | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 08-12-09 21:30 |