|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
βασικα πιστευω οτι εχεις πολυ αναταραξη και ισως τα ενοχλει και δεν μπορουν να κολυμπησουν ανετα....
|
|
|||
|
|||
![]()
H αναταραξη αυτη μπορει να οφειλεται στο οτι ειναι δυνατο το φιλτρο; (δηλ ρουφαει πολυ δυνατα το νερο) ή στο οτι εβαλα 2 spray bar; Αν ειναι να βγαλω το ενα. Ή να βγαλω λιγο εξω απο το νερο το κατω μερος του φιλτρου για να 'ρουφαει' λιγοτερο νερο....
|
|
||||
|
||||
![]()
κανε μερικες δοκιμες με το στησιμο του φιλτρου μεσα στο δοχειο να δεις αν αλλαζουν συμπεριφορα τα ψαρια.ισως ειναι η αναταραξη και ειναι στενο το δοχειο.επισης οταν βαλεις μπολι θα πρεπει να εχεις και υλικα που θα μπολιασεις.μη μπολιασεις το cartridge που εχει το φιλτρο,γιατι αυτο υποτιθεται το πετας μετα απο καποιο καιρο και βαζεις καινουριο.χωρια που σου ειπα απτην περιγραφη στο καταστημα λεει για ανθρακα και ζεολιτη,οποτε δεν κανεις δουλεια με αυτα μονο.δε μας ειπες τι υλικα εχει το φιλτρο σου?
|
|
||||
|
||||
![]()
αμα γυρισεις το σπρειμπαρ να χτυπαει προς τα τοιχωματα του κουτιου δεν κανει λιγοτερη αναταραξη??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Στο μυνημα μου 23/2/20012 11.56πμ εχω επισυναψει φωτο με ολα τα εξαρτηματα του φιλιτρου. Δεξια φαινεται τι εχει μεσα. Ενα μαυρο σφουγγαρι με τρυπες μεγαλες, σττην μεση του ειναι αδειο κι ενα κουτακι εχει με κατι σαν πετριτσες μεσα. Τι υλικα να εχω για να μπλολιασω; Καπου διαβασα, οτι ριχνω το μπολι ειτε μεσα στο φιλτρο ειτε και απευθειας στο νερο.
Μηπως θα ηταν καλυτερα να εβαζα ενα spray bar; εβαλα 2 για περισσοτερο αναταραξη στην επιφανεια του νερου |
|
||||
|
||||
![]()
τα χρυσοψαρα δεν θελουν πολυ αναταραξη. κανε δοκιμες ωστε να την μειωσεις οσο γινετε
το κουτακι με τις πετριτσες ειναι ανθρακας και μετα απο ενα μηνα θελει πεταμα. εγω τον εβγαλα και τον εχω αντικαταστησει με κατι αλλες πετρουλες//mini siporax//. esy sto filtro σου θελεις σφουγγαρι και το σιποραξ. το μπολι το ριχνεις καλυτερα μεσα στο φιλτρο. |
|
|||
|
|||
![]()
Αλλαξα την κλιση να χτυπαει προς τα τοιχωματα και νομιζω οτι ηρεμησανε λιγο τα...πραγματα. Tα ψαρακια δεν αντιδρανε τοσο σπασμωδικα οσο πριν, αν και εχω την αισθηση, οτι το φιλτρο τα παρασερνει σιγα-σιγα προς αυτο, και κουνανε συνεχως τα μπροστινα πτερυγια τους, εστω και λιγο, οταν θελουν να απομακρυνθουν απο το φιλτρο.
Αυτο που εχει μεσα το μαυρο, και που ειναι και αδειο μεσα του, σφουγγαρι δεν ειναι; το λεγομενο foam; Οντως το αλλο ανθρακας ειναι, το λεει και στις οδηγιες, καθε 2 βδομαδες πλυσιμο και στον μηνα αλλαγη. |
|
||||
|
||||
![]()
Το σφουγγάρι που λές θα σου κάνει περισότερο μηχανική φίλτρανση (θα μαζεύει σκουπίδι)
Εσύ θες άμεσα βιολογική φίλτρανση (βακτύρια που κάνουν την αμμωνία νιτρικά)...για αυτό το σκοπό, βγάλε τον άνθρακα (από τώρα) και βάλε στη θέση του σιποραξ.
|
|||
|
|||
![]()
Oποτε, για να καταλαβω, πεταω τον ανθρακα, και βαζω μεσα mini siporax. Το σφουγγαρακι που εχει μεσα ειναι κενο στην μεση του. Αν βαλω το siporax, αρκετο απο αυτο θα πεσει μεσα. Θα ειναι δηλ σαν εναν κουβα (σφουγγαρι) με νερο μεσα (siporax). Λιγο siporax θα υπαρχει και στην θεση που ειναι ο ανθρακας τωρα. Το σφουγγαρακι αυτο κραταει για καιρο ή θελει κι αυτο αλλαγμα; Αν βαλω το siporax, αυτο παλι ποσο καιρο κραταει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Το κουτάκι που είναι μέσα ο άνθρακας, ανοίγει. Ανοιξε το, βγάλε τον άνθρακα και βάλε μέσα το σιποραξ. Αυτό κρατάει για πάντα. Απλά θέλει ξέπλημα όταν μαζεύει πολύ σκουπίδι ΜΕ ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ, όχι βρύσης. Το σφουγγάρι κρατά για πολύ καιρό....αυτό θα το πλένεις με νερό βρύσης καλά και αρκετά συχνά.
|
||||
|
||||
![]()
το siporax ειναι υλικο που δεν φθειρεται και επειδη εκει θα φιλοξενειται η βιολογια δεν το καθαριζεις ποτε.εκτος απο περιοδικα αν δεις και πεσει πολυ η ροη του φιλτρου σου,οποτε το ξεπλενεις ελαφρα παντα,μονο με νερο του ενυδρειου(δοχειο).
το σφουγγαρι κανει μηχανικη φιλτρανση κατα κυριο λογο κρατωντας τα χοντρα σκουπιδια ωστε τα βιολογικα υλικα(siporax κλπ)να μενουν καθαρα και να μη μπουκωνουν. εσυ θες οσο περισσοτερο siporax μπορεις να χωρεσεις,και σφουγγαρι για μηχανικο καθαρισμα.θα πρεπει να τα εχεις χωριστα οσο γινεται ωστε το σφουγγαρι να μπορεις να το καθαριζεις τακτικα.για τα μηχανικα υλικα δεν υπαρχει ο περιορισμος για πλυσιμο μονο με νερο του ενυδρειου,η τουλαχιστον δεν ειναι εντελως απαραιτητο.εγω τα επλενα στη βρυση με καυτο νερο,αλλα ειχα μπολικο βιολογικο στο εξωτερικο φιλτρο. σε αυτα τα φιλτρα ο χωρος ειναι περιορισμενος συνηθως,γιαυτο λυσσαξαμε ολοι να σου λεμε να παρεις μεγαλο φιλτρο,αλλα δεν ακους! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν γινεται να σας ακουω ολους! Οπως εχω πει ξανα, σεβομαι ολονων τις συμβουλες τους, αλλα δεν μπορω να τις ακολουθησω ολες! Οποτε λοιπον πρεπει να αγορασω mini siporax. Αν εβαζα απο αυτο και μεσα στο σφουγγαρι; Και οταν ειναι να καθαρισω το σφουγγαρι, να το βγαζω και μετα να το ξαναβαζω. Επειδη το βλεπω κενο μεσα και χωραει αρκετο... Σφουγγαρι να αφησω αυτο που εχει ή να ψαξω για αλλο;
|
|
||||
|
||||
![]()
ο καθενας μιλαει με την προσωπικη του εμπειρια.δεν σημαινει οτι καποιο απο αυτα ειναι λαθος. εγωστην αρχη ειχα μεσα στο φιλτρο μονο σφουγγαρι και δεν ειχα προβλημα. για αυτο λεω οτι και στο σφουγγαρι εγκαθιστονται βακτηρια.
σιποραξ βαλε οσο χωραει μεσα. οσο πιο πολυ τοσο καλυτερα. |
|
|||
|
|||
![]()
Oκ τοτε. Το σφουγγαρι θα το πλενω με νερο ενυδρειου καθε 15 μερες ας πουμε και το κουτακι με το siporax, θα το αφηνω ως εχει ή πολυ σπανια θα το πλενω και αυτο με νερο ενυδρειου. Θα γεμισω και το σφουγγαρι με siporax (ισως χωραει και περισσοτερο απο το κουτακι). Οποτε τωρα μου μενει να βρω αυτο το siporax. Και μετα να ασχοληθω με το μπολι.
Με ανησυχει λιγο, το θεμα της αναταραξης. Εχω βαλει τα spray να κανουν κυματισμο, αλλα πολυ λιγο, οχι εντονο. Τα ψαρακια ομως φαινονται να παρασερνονται απο την δυναμη του νερου που τραβαει το φιλτρο. Αν γεμισω το σφουγγαρακι με siporax ή αν βρω σφουγγαρακι πιο πυκνο (να μην εχει κενο μεσα του), λογικα δεν θα μειωθει καπως η δυναμη του φιλτρου; Ή μηπως να γεμιζα το κενο του με filter wool; |
|
||||
|
||||
![]()
Το φίλτρο σου ειναι τόσο μικρό που θα χρειαστείς όλο το βιολογικό υλικό σε μπόλι ώστε να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσει ζωντανό άρα η γνώμη μου είναι να ζητήσεις μπόλι για όλο τον όγκο που θα βάλεις βιολογικό υλικό
|
|||
|
|||
![]()
Εννοεις δηλ. οτι το μπολι που πρεπει να βαλω, πρεπει να ειναι mini siporax, εμπλουτισμενο ομως με βακτηρια; δηλ. το μπολι που θα βαλω, να υπαρχει ηδη στο siporax;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ουσιαστικά όλο το υλικό από κάποιον συνχομπιστα με έτοιμοι βιολογία .
|
|||
|
|||
![]()
Mαλιστα... Καλα εδω δεν μπορω να βρω απλο μπολι, αντε να βρω ολο το υλικο!
Συνδυασμος μπολι (απλο) και seachem stability μηπως θα τανε καλος; |
|
||||
|
||||
![]()
το μπολι ειναι βρωμα/μπιχλα απο στρωμενο φιλτρο.την παιρνεις και τη ριχνεις στα υλικα του φιλτρου σου.γιαυτο σου ειπαμε οτι χρειαζεσαι "καλο" βιολογικο υλικο,οπως ειναι το siporax το substrat κλπ.παρεπιπτοντως εχεις και πμ για το σιποραξ που σου ειπα,αν δεν το πηρες πεσμου γιατι ειχα κατι προβληματα τωρα κανα δυο μερες με τα μηνυματα.
θα παρεις λοιπον το σιποραξ μινι(το εβρασα σημερα για να το παρεις καθαρο και μπορεις να το χρησιμοποιησεις κατευθειαν αν θες)θα το βαλεις στο φιλτρο σου,οσο περισσοτερο μπορεις μαζι με ενα κομματι σφουγγαρι πριν απτο σιποραξ και μολις παρεις μπολι απο καποιον θα το ριξεις μεσα στο φιλτρο σου,να λουστουνε τα υλικα σου(σιποραξ και σφουγγαρι). αφου τα κανεις αυτα,το αφηνεις και συνεχιζεις με ελαχιστο ταισμα στα ψαρια και μετρησεις στο νερο τακτικα για να δεις αν επιασε το μπολι. |
|
||||
|
||||
![]()
Δύσκολο μου ακούγεται να πιάσει έτσι , θα σου έδινα βιολογικό υλικό έτοιμο αλλα φεύγω το πρωί για Χανιά αν δεν έχεις καταφέρει κάτι μέχρι την επομενη βδομάδα που θα γυρίσω εδώ είμαστε .
|
||||
|
||||
![]()
ναι το καλυτερο ειναι να το παρει ετοιμο μπολιασμενο απο καποιον αλλα δυστηχως δεν εχω εγω να του δωσω.και αν ειχα δεν θα ητανε μινι γιατι ειχα μακαρονι στο δικο μου,οποτε θα χωραγε λιγοτερο στο φιλτρο του.παντως το υλικο υπαρχει αν το θελει για να μη δινει λεφτα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και το substrat κανει.Χωρανε τα μπιλακια σε μικρα φιλτρα.
Εχω να σου δωσω αν θελεις. Με βιολογια πανω του.
|
|||
|
|||
![]()
Να δω πρωτα με τον kgf12345 που ειπαμε να μου δωσει siporax...
Κι εγω δεν ξερω τι να κανω τωρα με το μπολι, μια προσφορα ειχα μονο, αλλα μαλλον δεν προχωραει... Θα στεναχωρηθω αφανταστα αν τυχον υπαρξουν...απωλειες ![]() Να ξεκινουσα μηπως με το seachem stability; ------------------------- Dimitris77 ειπες με ετοιμη βιολογια; δεν το προσεξα... Δηλ. με σωνεις με λιγα λογια...; Αυτο το substrat, μοιαζει με το mini siporax; ------------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lionor : 25-02-12 στις 02:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σχεδον το ιδιο μεγεθος εχουν τα μπιλακια,λιγο πιο μεγαλο ειναι το substrat.
Το εχω σε κινεζικα φιλτρακια ιδιου τυπου με το δικο σου. Σε ποια περιοχη εισαι?
|
|||
|
|||
![]()
Περιοχη ζωγραφου μενω...
|
|
||||
|
||||
![]()
2109015700.
Παρε με αυριο απο τις 9:00 εως τις 15:00 να μιλησουμε.
|
||||
|
||||
![]()
αν βρισκεις ετοιμο υλικο στρωμενο,ειναι το καλυτερο
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Καλησπέρα και από μένα και καλή αρχή! Μία παρατήρηση, οχι ζωτικής σημασίας, αλλά επειδή μιλάμε και για πεταμένα λεφτά. τα γυάλινα θερμόμετρα, τουλάχιστον αυτά που πήρα εγώ ( δεν θυμάμαι μάρκα ), μου σπάγανε συνέχεια, οπότε νομίζω καλύτερα να πάρεις ένα που "κολλάει" εξωτερικά πάνω στο τζάμι - σαν αυτοκόλλητο και δεν έχει κίνδυνο να σπάσει. Καλή επιτυχία
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια παρακαλω! | drak7family | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 25-03-10 17:30 |
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...... | johnvolno1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 29-10-09 11:44 |
MIA ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!! | johnkalaigis32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-05-08 22:40 |
παρακαλω την βοηθεια σας..... | docrx8 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-01-08 21:01 |
Τη Βοηθεια Σασ Παρακαλω!! | Kiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 26-05-06 10:54 |