|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν επιλέγεις φυλή, επιλέγεις να πάρεις ένα σκυλί που δεν έχει την ανάγκη σου, από ένα άλλο που την έχει και υπ' αυτή την έννοια, ναι είσαι απερίσκεπτος οχι δε μπορω να δεχθω οτι ειμαι απερισκεπτος οταν ξερω τι θελω -δεσμευομαι για μια ζωη υπευθυνα- αλλα και δεν επιθυμω τα "μουλικα" που ανευθυνα εσπειρε ο καθενας (ο σκυλος του..αλλα αυτος δε φταιει) να ζητησεις ευθυνη απο αυτους που τα παρατησαν στο δρομο. Μα δημιουργείς απογόνους, το κουτάβι που θα πάρεις από τον εκτροφέα, θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα άλλο, αφήνοντας άλλο ένα αδέσποτο στον δρόμο. Κι αν σε ικανοποιεί να δεχθώ ότι είσαι λιγότερο απερίσκεπτος από τον άλλον, ΟΚ να το δεχθώ, πάντως απερίσκεπτος είσαι και αδιαφορείς για το πρόβλημα. λυση δεν ειναι να καταργηθουν οι φυλες και να υπαρχουν μονο ημιαιμα στον κοσμο. αν ολοι οι εκτροφεις δινουν τα κουταβια τους τσιπαρισμενα και δηλωνονται τα στιχεια στις αρχες και υπαρχει νομοθεσια που προβλεπει και μεριμνει....δεν αφηνω κανενα αδεσποτο στο δρομο. αλλοι τα αφησαν. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μακριά από τα 6-7 κουταβάκια που συνήθως κάνει το αδέσποτο που μαζέψαμε, αλλά πολύ κοντά στον αριθμό των κουταβιών που προσπαθεί να πετύχει ο εκτροφέας, κι αν αυτός μπορεί να δικαιολογηθεί γιατί προσπαθεί να ζήσει από αυτό, εσείς που θα τα πάρετε, αφήνετε ισάριθμα αδέσποτα στον δρόμο εε οχι 6-7. 6-7 θα κανει το δικο σου....σε ενα χρονο. τον αλλο χρονο?? και τα 6-7 αυτα με τη σειρα τους?? αφηνω εγω τα ηδη αδεσποτα στη μοιρα τους οκ...κι εσυ που παραγεις αλλα 6-7 τα οποια κατα πλειοψηφια εκει θα καταληξουν τι κανεις στην ουσια?? Δηλαδή θέλεις να πεις ότι οι εκτροφείς το κάνουν αυτό? Τα δίνουν μόνο σε υπεύθυνα άτομα? Γιατί αν δεν συμβαίνει, γιατί δεν ζητάς να τα στειρώσουν κι αυτοί? δεν εχει νοημα. απο τους εκτροφεις ζηταω να ελεγχουν τις αναπαραγωγες τους (οχι αθροες) και να δινουν μονο υπο ορους τα κουταβια (τσιπαρισμενα-δηλωση στοιχειων κ.τ.λ.) Όχι ενισχύοντας από τη μια τους εκτροφείς που μόνο σκοπό έχουν το κέρδος και από την άλλη επεμβαίνοντας στην αναπαραγωγική διαδικασία πλασμάτων που έχουν την ανάγκη μας, αλλά κανείς δεν μας έδωσε το δικαίωμα να τα μεταχειριζόμαστε σαν άψυχα αντικείμενα και να αποφασίζουμε εμείς αντίθετα από τις φυσικές επιλογές. Και με ποιό δικαίωμα θα επιτρέψεις την διαιώνιση του καθαρόαιμου του εκτροφέα και όχι του αδέσποτου, επειδή το ένα το γουστάρεις και το άλλο σε ενοχλεί? οι φυσικες επιλογες δεν υφιστανται πλεον αφου εχουμε αφαιρεσει το ειδος αυτο απο τη φυση. ειναι πλεον στο ανθρωπινο περιβαλλον μονο. μη βαζεις λογια στο στομα μου. ολες οι αναπαραγωγες να ελεγχονται και των καθαρων και των ημιαιμων. εσυ εφοσον λες να σταματησουν οι εισαγωγες καθαροαιμων για 10-15 χρονια πας στο αντιθετο ακρο να εξαφανισουμε τα καθαροαιμα και να εχουμε μονο ημιαιμα. Η λύση που προτείνεις είναι τεχνητή και απάνθρωπη. Η ανθρωπιστική λύση είναι να σταματήσουν οι εισαγωγές καθαρόαιμων και οι εντατικές εκτροφές, μέχρι να υιοθετηθούν όλα τα αδέσποτα, ακόμη κι αν αυτό στενοχωρήσει πολλούς απερίσκεπτους ![]() βρε Κωστα πως το λες αυτο?? τοση αυταπατη?? ΔΕΝ προκειται να υιοθετηθουν ποτε ολα τα αδεσποτα αφου ο καθενας θα παιρνει ενα και θα το αφηνει να πηδ**ξει με αποτελεσμα ενα να σωζει και δεκα να αφηνει εμμεσα στο δρομο. μονο με την "τεχνητη και απανθρωπη" οπως λες λυση της ελεγχομενης αναπαραγωγης (και οχι "θα κανω το σκυλο μου αντρα σημερα") και σε συνδυασμο με νομοθεσια (να μη τα ξαναλεω τσιπαρισματα μπλα μπλα μπλα)μπορει να εξαλειφθει το προβλημα Αυτά μου ακούγονται σαν το άλλοθι που ψάχνετε όσοι δεν θέλετε να συμβάλλετε στην λύση του προβλήματος, γιατί για σας, σκυλί είναι μόνο το ράτσας. Λέτε δηλαδή και πείθετε τον εαυτό σας ότι δεν φταίτε εσείς που προτιμάτε το καθαρόαιμο, αλλά οι άλλοι που πέταξαν αδέσποτα και άρα εσείς είστε ΟΚ. Φταίτε όμως και οι δύο και η γνώμη μου είναι ότι εσείς περισσότερο, γιατί επιλέγετε ψυχρά και απάνθρωπα να προσφέρετε στέγη σε έναν σκύλο που δεν την χρειάζεται Και τότε, αφού θα έχουν μαζευτεί όλα τα αδέσποτα σε σπίτια και θα έχουμε λύσει το βασικό πρόβλημα, τότε μπορούμε να συζητήσουμε για τις λεπτομέρειες Δεν ειναι αλλοθι..το παραδεχομαι δε συμβαλλω στη λυση με τον τροπο που λες. δεν υιοθετω. συμβαλλω με το να ζητω νομοθεσια...ελεγχο στην αναπαραγωγη..υπευθυνη συμπεριφορα απο ολους. παλι βαζεις λογια στο στομα μου-μας (οσων θελουν συγκεκριμενη φυλη)..."για μας το σκυλι ειναι μονο ρατσας"..τι σε εχει πιασει?? μονο ημιαιμα ειχα στη ζωη μου. ποτε καθαροαιμο αλλα αναγνωριζω σε καθεναν το διαιωμα να επιλεγει μια φυλη και οχι να ειναι αναγκασμενος να μαζεψει αυτα που εσυ σκορπισες επειδη ηθελες να ζευγαρωσεις ανευθυνα το σκυλο σου. (οχι εσυ προσωπικα...το 2ο ενικο ειναι "συμβολικο για να δωσω εμφαση") Αυτός ο τελευταίος, με την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή, μπορεί να καταφέρει να μην δημιουργήσει ούτε ένα αδέσποτο κι έσωσε ήδη το αρχικό. σε αυτον θα πω μπραβο...τετοιους κυνοφιλους θελω...ειτε εχουνημιαιμο ειτε καθαροαιμο. Εσύ παίρνοντας το καθαρόαιμο από τον εκτροφέα, έχεις ήδη αφήσει ένα αδέσποτο στον δρόμο, λαθος...δε το αφησα εγω...το αφησε ο μαγκας που ηθελε να πηδαει ο σκυλος του (π.χ. καποιος που ειχε εναν "μπουφυ" οπως εσυ) συν ότι είναι πολύ πιθανότερο να παρασυρθείς σε ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή, λόγω του οικονομικού οφέλους που θα έχεις,πουλώντας καθαρόαιμα κουταβάκια,παλι λαθος....μιλαω για υπευθυνα ατομα άρα για μένα ναι, ο πρώτος έχει φερθεί πιο σωστά. δε μπορω να το κανω πιο σαφες. ζητω ελεγχο στην αναπαραγωγη. δηλωση στοιχειων, τσιπαρισμα σε ολα τα σκυλια που υπαρχουν. κι εσυ ζητας να υιοθετησουμε ολοι ενα ημιαιμο μεν, αλλα απο την αλλη να αδιαφορησουμε για το αν αυτο αφησει αλλους 10 απογονους και την τυχη αυτων, για να μην χαρακτηριστουμε "τεχνητοι και απανθρωποι". το θωρω αδιανοητο. εδω σταματω γιατι δε μπορω να κανω πιο ξεκαθαρες τις αποψεις μου...αλλα και γιατι νοιωθω οτι δεν γινονται κατανοητες...(δε ζητω να γινουν δεκτες..κατανοητες) μπορω να κατανοησω τη δικη σου θεση οτι το ιδανικο ειναι να υιοθετησουμε αδεσποτο ΟΜΩΣ οχι και την επιθυμια σου να το αναπαραγεις χωρις κανονισμους.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 30-09-10 στις 17:07 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Αναπαραγωγή Bee | Τσιόνογλου Σταύρος | Γαρίδες του γένους Caridina | 5 | 20-05-10 12:16 |
Αναπαραγωγή | puravlos | Bettas | 4 | 18-06-07 15:07 |
Αναπαραγωγή Ροδόστομων | John T | Άλλα ψάρια Ν. Αμερικής | 9 | 09-04-05 12:15 |