|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
Όχι βέβαια. ------------------------- Γιάννο, επειδή όντως κουράσαμε αρκετά το θέμα των ειδών λίμνης, θα το πω για τελευταία φορά. Το δικό σου σύστημα λέγεται κλειστό κύκλωμα, το δικό του Άντρου λέγεται επίσης κλειστό κύκλωμα και το δικό μου που φτιάχνω λέγεται επίσης κλειστό κύκλωμα. Οι ξένοι ονομάζουν πολύ εύστοχα όλα τα πιο πάνω PONDS δηλαδή στα ελληνικά Δεξαμένες. Δεν έχουν να κάνουν τίποτε απολύτως με τις φυσικές λίμνες και είναι καλύτερα απ' εδώ και μπρός να εκφραζόμαστε και εμείς με αυτόν τον χαρακτηρισμό. Όλα είναι κλειστά συστήματα όπως και το δικό μου, με την διαφορά ότι κάνω το πάν να δουλεύει όσο ποιο φυσικά γίνεται. Ε, ναι! Γιατί άραγε? Και επειδή είμαστε και οι δύο αρχάριοι και βαβαίως-βεβαίως χωρίς τη δική σου πείρα, πες μας εσύ να μορφωθούμε....πες μας τη διαφορά.... Όπως επίσης θα ήθελα να ακούσω την διαφορά της δικής σου περίπτωσης με την περίπτωση του Άντρου με ξεχωριστή παρακείμενη λίμνη μόνο για φυτά. Ανέπτυξε το θέμα, γιατί με ενδιαφέρει πολύ.. Μεταξύ μας, εγώ θα βάλω κάποια φυτά στην κυρίως λίμνη μου, οπότε μην με αναφέρεις χωρίς να έχω εκφραστεί... Προσωπικά όμως συμφωνώ ότι ο Άντρος έχει την καλύτερη σκέψη για το εν λόγω θέμα (Δεξαμένη με ΚΟΙ). Όταν μιλάμε για την λίμνη του Άντρου μιλάμε για την λίμνη που έχει σήμερα! Που βεβαίως δεν έχει ξεχωριστή παρακείμενοι λίμνη μόνο με φυτά. Ακόμη και τώρα εξακολουθείς να μην απαντάς…………και ούτε πρόκειται για τους λόγους που ανέφερα ποιο πάνω. Το μέτρησες πριν ή μετά από την αντλία που είχες βάλει στον πυθμένα (αυτή που έχει αναφέρει ο Άντρος). Την αντλία την έβαλα για δοκιμή για 1 μέρα. Τώρα αν σας βολεύει να το (πιπιλάτε) είναι δικό σας θέμα. Βρείτε κάτι άλλο να πείτε ρε παιδιά………… Όπως βέβαια απελευθερώνουν ανάλογα CΟ2 το βράδυ... Εσύ έχεις μετρήσει ποτέ το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα μέρα και νύχτα στην λίμνη σου? Πολύ καλώς και μπράβο[IMG]file:///C:/Users/Tuch/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] Αλλά και πάλι μόνο με 8 κοι θα πρέπει να μείνεις... Όταν και αν θα γίνουν 90 εκατοστά μπορεί να μείνω και με 4! Συμφωνάμε και σε κάτι!!!!! Μέχρι τότε δεν θέλω άδεια την λίμνη μου. Η δικιά μου εμπειρία δεν λέει αυτό. Έχω αφαιρέσει πολλές φορές ψάρια από την παλιά μου λίμνη και την ίδια κιόλας μέρα τα τάισα από το χέρι μου. Αυτά που έφυγαν θα είναι δύσπιστα και απόμακρα. Με την διαφορά ότι έπιασες τα ψάρια σου από μια (λίμνη) 300 λίτρων που μπορεί να το πέτυχες με την 1!. Όταν θα έχεις να πιάσεις στην καινούργια σου τότε θα ξαναμιλήσουμε. Γιάννο, θα ήθελα σήμερα βίντεο που να τρώνε από το χέρι σου και να τα χαϊδεύεις. Τότε θα σε πιστέψω. Σήμερα δεν τρώνε από τα χέρια μου για τους λόγους που εξήγησα ποιο πάνω. Που είναι πολύ φυσιολογική. Έχουμε την επιλογή να πάρουμε εξ' αρχής όσα ψάρια μπορεί να αντέξει το σύστημα μας. Προσωπικά, 12,500 τόσα λίτρα που θα είναι η δική μου δεξαμένη, το πολύ να βάλω 13 ψάρια.[IMG]file:///C:/Users/Tuch/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] Το αναλύσαμε ποιο πάνω. Να' σαι καλά και να την χαίρεσαι... Πραγματικά την χαίρομαι………….. το ίδιο εύχομαι και σε εσένα με την δικιά σου λίμνη. ------------------------- Παράθεση:
Το αν μπουκώνει η όχι τότε θα είμαι σε θέση να το πω με βεβαιότητα και όχι με googling. Ξέρεις κάτι Βασίλη. Ίσος είμαι από τους λίγους εδώ μέσα που μοιράσθηκα τα παθήματα που μου έγιναν παθήματα. Αν κάνεις μια αναδρομή στην εξέλιξη της λίμνης μου θα δεις τα πολλά κακά που έπαθα και τα γράφω για να προλάβω τους υπόλοιπους από τα λάθη αυτά. Όσο για τους έμπυρους που λες εδώ ήμαστε να μοιραστούν μαζί μας της εμπειρίες τους. Με αποδείξεις όμως. ΟΧΙ με λόγια. ------------------------- Παράθεση:
Με όλα αυτά τα κακά τα ψάρια μου εξακολουθούν να ζουν! Ίσος θα έπρεπε να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες!!!! ------------------------- Παράθεση:
Εγώ λέω ότι όλα έπαιξαν τον ρόλο τους για την απώλεια που είχες. Λυπάμαι για τα ψάρια σου. ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 25-06-10 στις 12:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αφού δεν κάνεις googling, δεν ξέρεις... Θα μιλούσαμε γι' αυτά αργότερα, αλλά έχω κουραστεί πολύ...
![]() Έβαλες τον εξοπλισμό σου σε ένα ξένο φόρουμ?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το ίδιο θα κάνουμε και με την δικιά σου την επομένη. Και θα βγούμε να πούμε δημόσια τα αποτελέσματα. |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχην το κακο εγινε την νυχτα...
..δευτερον το νερο ηταν και λιγο "βρομικο".. Η υπερχειληση ειχε γινει καταραχτης με τον αντιστροφο τροπο που λειτουργουσαν πρην... το βραδυ που ηταν κλιστη η αντλια δεν ειχε οξυγόνο... ![]() Ειναι καθαρα θεμα οξυγωνου... γιατι ηταν ολα στην επιφανεια του νερου, και με το που ανοιξε ο πατερας μου την αντλια ξαναγυρησαν πισω στα βαθια Τα ΚΌΙ ηταν 12 και απο το ποιο ομορφα(καποια A Grade)... Το μεγαλητερο ηταν γυρο στα 35 εκατοστα χρυσαφενιο κιτρινο.. ![]() Ευτιχος το δευτερο μεγαλητερο ζει μαζι με αλλα δυο.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν τα λες όλα, βάζεις μόνο αυτά που θες... ...και φυσικά, δεν πρόκειται να υποβάλω τα ψαράκια μου σε αυτό το μαρτύριο για να πείσω τον Γιάννο και κάθε "άπιστο Θωμά". Είναι βέβαιο όμως ότι είναι πολύ διαφορετικό να έχεις 13 κοι σε 12,500 λίτρα, παρά 30 σε 5000 λίτρα. Αν θες εισηγήσεις από ειδικούς, να βάλουμε και οι δύο τις λίμνες μας ταυτόχρονα στο ΚΟΙΒΙΤΟ (το απόλυτο φόρουμ για κοι) και θα δουν όλοι εδώ μέσα ποιος τους εμπαίζει και ποιος όχι... ΔΕΧΕΣΑΙ?
|
|||
|
|||
![]()
ααα ωραια, για μια ακομη φορα το τρυπακι του "να τις μετρησουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη"
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιάννο, ο Ηλίας λέει 35 εκατοστά κοι. Έχεις χρόνο μέχρι τότε...να το σκεφτείς. Δεν μου απαντάς...δέχεσαι την πρόταση για το ΚΟΙΒΙΤΟ?
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννο, περιμένω μια απάντηση... τόσο δύσκολο σου είναι?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν θα το κάνεις Βασίλη γιατί απλά ξέρεις το αποτέλεσμα απλά δεν θες να το παραδεκτής. Όσο για το απόλυτο φόρουμ που αναφέρεις, ούτε κατά διάνυα δεν μπαίνω σε μια τέτοια διαδικασία. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν θέλεις, την διαδικασία την κάνω εγώ και για εσένα...τί λες?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και θα μιλάς εσύ για εμένα??????????????? Για την δικιά μου λίμνη? Που δεν έχεις δει ΠΟΤΕ????????????? Αλήθεια για το πείραμα γιατί δεν απαντάς? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δεν μιλαγα για μεγεθη λιμνης, ηταν αλληγορικη η εκφραση... ![]() ηρεμια ρε παιδες, μην χαλατε τη ζαχαρενια σας, ο καθενας με τον τροπο του... |
|
||||
|
||||
![]()
Κύριοι οσο ενδιαφέρον και αν ειναι για εμας που κοιτάμε απο την κλειδαρότρυπα (λεμε τωρα) τη συζήτηση νομίζω καλυτερα είναι να βρεθείτε μαζί σε ενα ωραιο κέντρο ,cafe ,ταβέρνα να τα μιλήσετε ,να τα πιείτε και θα δείτε οτι έχετε πιο πολλά κοινά απο οσα φαντάζεστε .
Σιγουρα θα λύσετε κάθε ζήτημα που σας απασχολει ομορφα και ωραια ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατί έχω περάσει από τα "πειράματα" στην πραγματικότητα, γι΄ αυτό. Αν είσουν όμως συνειδητοποιημένος χομπίστας, ούτε που θα σκεφτόσουν αυτό το πείραμα, να εκθέσεις τα ψάρια σου με ελαφρά καρδίαν. Συγχαρητήρια.
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη για το κιτρινο, μιλαμε για περιπτωση...
Ηταν με διαφορα μεγαλητερο απο τα αλλα.. Οταν εριχνα τροφη το 40% το ετρωγε αυτος... ![]() ..Σαν μολις τον ειδα εξω απο το νερο ηταν σαν λαβρακι... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μα εγώ είμαι σίγουρος πως τα δικά μου ψάρια δεν θα έχουν πρόβλημα………………ενώ εσύ…………. ------------------------- Παράθεση:
Δώσε μας σε παρακαλώ λεπτομέρειες για τα ψάρια σου. Πότε τα πήρες τη μέγεθος είχαν και τη μέγεθος είναι τώρα. Είναι καιρός κάνω κάποιες ερωτήσεις στον Βασίλη που είναι ιδικός στα μεγάλα ΚΟΙ…………..παρόλο που δεν είχε ποτέ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 25-06-10 στις 15:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Γιάννο, έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο του ΚΟΙΒΙΤΟ η φοβάσαι?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ηλία δώσε λεπτομέρειες του συμβάντος. |
|
|||
|
|||
![]()
Ειχα καθημερινα μια περιεργεια να δω τις εξελιξεις στις λιμνες σας
να μαθω και κατι ,να θαυμασω κατι που εγω λογο χωρου δεν μπορω να επιχειρησω αλλα νομιζω οτι για εμενα και καθε εναν που ενδιαφερετε το θεμα εχει γινει κατι παραπανω απο κουραστικο.Αναλωνεστε σε προσωπικες διαφορες και αδιαφορειτε στις παραινεσεις των υπολοιπων να σταματησει αυτο πραγμα που για μενα δηλωνει σνομπισμο (?) οπως θελει ας το πει ο καθενας.Βασικα δεν υπαρχουμε .Απο την εμπειρια μου σε αλλα forum αυτο θα ειχε κοπει καιρο τωρα αλλα στο εδω συνεχιζεται απο τον ιδιο τον mod της κατηγοριας ! Για μενα απλα ανεπιτρεπτο υπαρχουν οι ταβερνες οπως ειπε κ ενας φιλος παραπανω Υπαρχει μια φανταστικη εφευρεση που λεγετε τηλεφωνο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Επειδη μιλαμε για ζωες το κανει ακομα πιο σημαντικο το θεμα και ενα λαθος μπορει να προκαλεσει θανατους που ειναι λυπηροι για ολους!! Θα παρακαλουσα να γινει μια παραγωγικη συζητηση χωρις χαρακτηρισμους - υπονοουμενα και ειρωνιες!! Γιαννο μη τα παιρνεις ολα σαν προσωπικες επιθεσεις! Διευρυνε τους οριζοντες σου και θα καταληξουμε σιγουρα σε κατι σωστο ... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Για να ξεκαθαριζουμε στο θεμα μου στο ποστ 150(29-01-10, 18:21)...
..αναφερω οτι πηρα κοι.. Τοτε ηταν γυρο στα 10 εκατοστα ολα.. Σιγα σιγα τα ποιο θαρραλέα αρχισαν να τρωνε και αποκτησανε διαφορετικα μεγεθη.. Αυτα που εμειναν Ειναι απο 15-22 εκατοστα χοντρικα.. Τωρα για το ποιος φταιει.. ![]() Σημερα μετα απο καθαρισμο της λιμνης... βρομαγε βοθρηλα.. ![]() Γυρο στα 3-5 εκατοστα "λασπη" ειχε.. Mπορει και αυτη να εφτεγε για την ελληψη οξυγονου σε μικρη ποσοτητα νερου χωρις κοιλκοφορια.. Ουτε 12 ωρες δεν περασαν.. πως προλαβε να τελειωσει το οξυγονο.. ![]() ..τελος παντον ελπιζω να μας μεινει το μαθημα.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όλα για σένα είναι αλληλένδετα ακόμα και αν ο εξοπλισμός δεν είναι αυτός που θεωρείς Εσύ σωστός. Θα οφείλετε το στρες των ψαριών. Τι άλλο θα ακούσω ακόμα. Καλά το σχόλιο περί ποταμού Πηνειού είναι όλα τα λεφτά. Γιατί δεν μας λες ποτέ για των εξοπλισμό που έχεις εσύ??? Όχι για αυτών που θα βάλεις στην νέα λίμνη αλλά για την λίμνη που είδη έχεις??? Εμένα μου κάνει, ότι τώρα που έκανες ξαφνικά μεγάλη λίμνη. Ξεχνάς και σνομπάρεις τα ιδία σου τα φίλτρα που έως και εχτές τα πρότεινες ως πλήρως ικανοποιητικά. (είσαι πάντως για πολλά κιλά κράξιμο) Έχεις κοι εδώ και χρονιά και τα ρίχνεις νερό από ένα σύστημα φιλτραρίσματος. Ότι νάνε με περιορισμένη οξυγόνωση και τολμάς να μιλάς για τρελές ποσότητες οξυγονώσεις που χιάζονται τα κοι. Μιλάς για μεγάλες λίμνες και κοι και μέχρι εχτές τα είχες μέσα σε ένα μεγάλο κουβά και θα μας την λες και από πάνω. Καλό θα ήταν να μας δείξεις όλα αυτά που τα έχεις εφαρμόσει έως τώρα στης λιμνες σου. Και μετά να κανείς κυρηγμα για στους αλλους. Μπαίνεις σε κόπο και κανείς αναφορές για συστήματα που δεν έχεις στην κατοχή σου. Και δεν μπαίνεις στων κόπο να παρουσιάσεις το φιλτράρισμα που χρησιμοποιείς εδώ και χρονιά. Γιατί??? Το στρες οφείλετε δηλαδή στην έλλειψη συγκεκριμένων εξοπλισμών?. Tο ότι αν όλοι δεν έχουν σούπερ εξοπλισμό. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και τίποτα. Το αν κάποιος εξοπλισμός είναι ανεπαρκές φαίνεται από το αποτέλεσμα. Εγώ σχολίασα την ποιότητα των ψαριών του Γιάννου και όχι την προσπάθεια του για πετυχημένες αναπαραγωγές. Σε ότι αφορά στα νέα συστήματα που υπάρχουν δεν είπα ποτέ και ούτε κόλλησα καμιά πινακίδα ανικανότητας Ανικανότητα είναι να μην μπορείς να καταλάβεις τι ανάγκες έχει μια λίμνη. Κοιτά βάζεις λόγια που εγώ ποτέ δεν εξέφρασα. Δεν είπα ποτέ ότι κάποια συστήματα είναι ανίκανα ούτε και θα το πω ποτέ. Απλά έχω πει ότι μπορεί κάποια από αυτά να μην τα χρειάζεται κάποια λίμνη. (είσαι πάντως για πολλά κιλά κράξιμο) Κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την λίμνη είναι Ήλιος Φύλλα Κλιματολογικές συνθήκες και μπορεί να γραφώ και μερικές σελίδες. Η αναφορά που κανείς ότι φωτογραφίζω τον Άντρο από πού προκύπτει? Δεν μπορώ να καταλάβω πως σου ήρθε αυτό? Αν θυμάμαι καλά έχει Κανά 2 μέρες που ο Άνδρος τόλμησε να παρουσίαση την λίμνη του με θολό νερό με φωτογραφίες. Και μετά πάλι με φωτογραφίες καθαρό νερό και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. Ο Άνδρος ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που θα φωτογράφιζα ποτέ σε θέματα λίμνης. Το πολύ πολύ να των τσιγκλώ για τα καταπληκτικά βατράχια του. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Οτι να ναι οπως λες αλλα εδω χανονται ζωες ... ας κρατησουμε τη συζητηση σε καποιο επιπεδο!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλε καλα τα λες . Διαφωνω μονο στο οτι η αντιπαραθεση ειναι μεταξυ δυο σχολων . Ουτε σχολες ουτε στρατοπεδα ουτε στρατηγοι υπαρχουν . Είναι άτομα με τρομερή φαντασία και δημιουργικότητα. Εχω επισκεφτεί και τους 2 και πραγματικά εχουν κανει τρομερη δουλειά στο χωρο τους χρησιμοποιοντας μονο τα χερια τους. Ειπα για το τι ειδα στη λιμνη του Γιαννου σε προηγούμενο ποστ . Ο κηπος του Βασιλη είναι χαρμα οφθαλμών (από τους καλυτέρους που ειδα ποτε μου) και ετοιμάζει μια λιμνη που αν και ειδα τα θεμελια της μονο πραγματικα πιστεψτε με θα είναι το κατι άλλο . Ειναι και οι 2 ανθρωποι που αγαπουν το πρασινο και τη φυση και εχει ο κάθε ενας διαφορετική νοοτροπία σε κάποια θεματα (πολυ λογικο). Οι διαφωνίες τους είναι σε ένα δυο (βασικα )πραγματα μονο και μπορει πραγματι λογο του ότι είναι απρόσωπο το net να εχουμε παρεξηγήσεις . Νομιζω ότι αν αφαιρέσουμε τα περιττα λογια όπως ειπες φιλε δισκοπαθη μπορουμε να βρουμε μια ακρη . Καταλαβαίνω και το ρολο που εχει ο Βασιλης του να μην περασουν λανθασμένα μηνύματα προς τους νεους χομπιστες . Ηδη ο Γιαννος εχει πει οτι : Το πόσα ψάρια έχουμε στην λίμνη μας εξαρτάτε και από το μέγεθος τους. Αν σκεφτόμαστε πάντα το τελικό τους μέγεθος τότε θα έπρεπε να είχαμε 5-6 ψάρια ο καθένας μας. Το ότι συνδεόμαστε μαζί τους και δύσκολα τα δίνουμε είναι γεγονός αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αρα νομιζω ότι υπαρχει μια παρα πολυ καλη αφετηρία για να κτίσετε πανω σε αυτο αφου τουλαχιστον συμφωνειτε οτι 6 ανεπτυγμενα κοι μονο χωρανε σε 6 τονους λιμνη . Εκει νομιζω βρισκεται η ουσια της υποθεσης που εξεταζετε ..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΟΛΟΥΣ μας ενωνει η αγαπη για τα ψαρια μας και τα ενυδρεια - λιμνες!! ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σε καταλαβαινω απολυτα και ξερεις γιατι. Το οτι βρομαγε βοθριλα η λιμνη σου ειναι αποτελεσμα της ελλειψης αερισμου της λιμνης και ισως την παρουσια υδροθειου δηλητηριο για τα ψαρια. Αυτη η κατασταση της εντονης μυρωδιας δηλαδη ισως να υπηρχε και πριν να αφαιρεσεις το νερο απο την λιμνη αλλα λογω του οτι η λιμνη ηταν γεματη ισως και να μην ειχες την αισθηση αυτης της βοθριλας αλλα τα ψαρια σιγουρα θα ενιωθαν τη δυσφορια λογο της συψης κατω στο βυθο λογω ελλειψης οπως ειπα και πιο πανω αερισμου και κατ' επεκταση οξυγονου. Μπορει να εβλεπες τα ψαρια σου να ηταν οκ αλλα πιστεψε με εαν δεν γινοταν αυτο που εγινε τωρα θα γινοταν αργοτερα αφου μεγαλωνοντας τα κοϊ οι απαιτησεις τους σε οξυγονο ειναι τεραστιες επομενως προχωραμε μπροστα βλεπουμε τα πραγματα απο τη σωστη οπτικη γωνια και κανουμε τα εξης: - Εαν σε ενδιαφερει υπαρχει εξωτερικο bottom drain το οποιο συνδεεται με την υφισταμενη σου αντλια και το βαζεις στο βαθυτερο σου σημειο. Αν οχι ασε την αντλια σου στο βαθυτερο σημειο. - Εξαιρετικη η κινηση σου να βαλεις αεραντλια αλλα καπως με ξενιζει η αεροπετρα που αν και δεν την εχω δοκιμασει ακουσα απο παρα πολλους οτι μπουκωνει ευκολα και οτι εχει ημερομηνια ληξης. Εγω θα σου προτεινα air deffuser το οποιο ειναι εξαιρετικα καλο και αξιοπιστο (αυτο εχω εγω) και αποτι μου ειπε ο φιλος Ρωνης ακομα και σε περιπτωση που μπουκωσει αυτο θα ανεβει μονο του στην επιφανεια το παιρνεις πολυ απλα με το χερι σου το καθαριζεις με ενα απλο τριψιμο με το χερι ή με μια βουρτσα και το βαζεις ξανα πισω. Δυο απλες κινησεις που πιστεψε με θα δεις τεραστια διαφορα ειδικα στη συμπεριφορα των ψαριων....... Τι αεραντλια εχεις παρει ποσα watt και ποσα λιτρα την ωρα?? Μπορεις να μας πεις ποσα εχεις αγορασει την αεροπετρα??
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι θέμα δύο σχολών. Ακόμα και εκείνοι που ασχολούνται με DIY κατασκευές, κρατούν συγκεκριμένες συντεταγμένες όταν πρόκειται να υποστηρίξουν δεξαμένη με κοι.
Η μεγάλη μας διαφωνία είναι τα κοι από μόνα τους και τίποτε άλλο. Έχω πει πάμπολλες φορές ότι η λίμνη του Γιάννου είναι εξαιρετική, αλλά με τον υπάρχον εξοπλισμό δεν μπορεί να υποστηρίξει ΚΟΙ. Θέλει να αντλεί νερό από τον πυθμένα και θέλει επιπλέον οξυγόνωση. Πού είναι το κακό φίλε Βασίλη γι΄αυτά που είπα? Εδώ ο Ηλίας χάνει τα ψάρια του και εσείς συνεχίζετε να κοιτάζετε δεξιά-αριστερά να βρείτε τον λόγο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά σας. Όσο για τη λίμνη που έχω τώρα, έχω για υποστήριξη ένα DIY SHOWER. Έχει αρκετή ροη, αντλώ νερό από το βαθύτερο σημείο και το σίγουρο είναι ότι τα ψάρια μου δεν έχουν ξεμείνει από οξυγόνο. Δεν έχει κάτι το παρουσιάσημο να την παρουσιάσω... αν θες όμως, την παρουσίασα στο αρχικό μου ποστ για τη νέα λίμνη που κατασκευάζω. Εγώ δεν επιμένω ότι έχω λίμνη για την ώρα που μπορεί να φιλοξενεί κοι για πολλά χρόνια, τώρα την κατασκευάζω, με τις σωστές προδιαγραφές. Κανονικά, η λίμνη αυτή θα ήταν ήδη κτισμένη τρία χρόνια πιο πριν. Αλλά θεληματικά, επιμένετε σε αυτό το σημείο, δεν ξέρω γιατί. Αν γνώριζα ότι θα είχα προβλήματα δεν θα αγόραζα το κοι. Αφού υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ένας τρόπος υπάρχει για να ξεδιαλύνει το πεδίο. Αυτό της παρουσίασης σε ένα γνωστό φόρουμ για κοι, όπου οι καλύτεροι συντονιστές και ειδικοί στον κόσμο θα πουν κάποια πράγματα. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν σκεφτούμε τα θετικά που θα αποκομήσουμε όλοι μας. Γιατί δεν δέχετε άραγε ο Γιάννος? Για να συνεχίσουμε να πουλάμε όλοι μας πνεύμα εδώ?
|
||||
|
||||
![]()
Σ'ευχαριστω..
Ειχε αυτην την μυρωδια γιατι ειχε κατεβει πολυ το νερο με μεγαλη ποσοτητα λασπης ηταν λογικο.. Αντρο η αεροαντλια ειναι 4500l/h.. Μαλλον θα ακολουθησουμε την δευτερη λυση με την αντλια στον βυθο.. Οσο για τις αεροπτετρες και air-deffusers θα το ψαξω.. ![]() Βασιλη μου εξηγεις λιγο τι ειναι το DIY SHOWER?... |
|
||||
|
||||
![]()
Hλία μου, σου υπόσχομαι φωτογραφίες αυτό κιόλας το Σαββατοκυρίακο, γιατί έχω προσαρμώσει και τρίτο στη σειρά (τελευταίο) στο οποίο έχω βάλει τα Κ1 που θα χρησιμοποιήσω σε λίγες μέρες στα eazypod. Aπό τώρα, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες εστίες βακτηριδίων μέχρι τότε.
Το σίγουρο σχετικά με τα Bakki showers είναι ότι εξασφαλίζουν τη λίμνη με το απαραίτητο οξυγόνο, πολυ περισσότερο από οποιονδήποτε καταρράκτη. Μπορεί να το επενδύσεις και να φαίνεται μόνο η έξοδος του νερού... Είναι μια καλή λύση για εσένα, έστω και diy. Απορροφώντας σοβαρή ποσότητα νερού από τον πυθμένα, αναγκάζεις το οξυγονωμένο νερό να κινείται σε ολόκληρη τη λίμνη.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. – Κλιμακίου Κύπρου Ανατολικής Μεσογείου. | pani | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 3 | 04-09-06 12:20 |
Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 34 | 31-05-06 08:37 |