|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα ενα εξημερωμένο ζώο είναι ότι καλύτερο για των άνθρωπο .
Αρκεί να μην κινδυνεύει από φυσικούς εχθρούς. Δε νομίζω να μην θέλει κανείς τα ψαριά του να έρχονται όταν μας βλέπουν. Από το στρες πηγαμε στον εξοπλισμό!!!!!! Άντε μια από τα ιδία. ![]() Να πω ότι κάποια πράγματα δεν με αρέσουν ως προς το πώς αντιμετωπίζετε ο Γιάννος. Ενώ μέχρι χτες είχε μια ωραία λίμνη . Σήμερα κατηγορείτε για : Οχι σωστό φιλτράρισμα. Υπερβολικά φυτά . Ελλειψη οξυγόνου. Κακό σύστημα οξυγονώσεις. Κακή συμπεριφορά των ψαριών του και ένα σωρό αλλά……… (κοινός για τα πάντα) ![]() Εγώ τουλάχιστον από όσα έχω δει μέσα στο φόρουμ έως τώρα. Είναι να βλέπω ότι έχει καταφέρει γέννες. Τα ψαριά του όταν μας τα παρουσίασε μέσα στο ενυδρείο φαινόταν τελείως υγειές και αρκετά μεγαλούτσικα σε μέγεθος. Δεν έχω ακούσει για απώλειες ψαριών και αρρώστιες. Δεν λέω ότι σε όλα έχει δίκιο αλλά μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Στο κάτω μας παρουσιάζει πολλά πράγματα που αρκετή δεν θα έμπαιναν στων κόπο να παρουσιάσουν ούτε τα μισά. Όλες οι λίμνες που υπάρχουν στης αυλές μας είναι κλειστά και ελεγχόμενα συστήματα. Άσχετα αν έχουν μια απόχρωση φυσικότητας σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι. Εμένα δεν με αρέσει να πειράζουμε τα ψαριά. Πιστεύω ότι από την στιγμή που θα μπουν τα ψαριά μέσα στην λίμνη δεν πρέπει να βγουν ποτέ. Παρά μονό αν τεθεί λόγος θεραπείας. Το ότι κάποιοι έχουν καλύτερο εξοπλισμό από κάποιους άλλους. Δε σημαίνει, ότι οι άλλοι ξαφνικά δεν έχουν τίποτα. Μην υπέρ εκτιμάτε των ακριβό εξοπλισμό σε μια λίμνη . Μια και πολλές φορές είναι περιττός. Υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες που θα καθορίζουν της ανάγκες μιας λίμνης. Σε έναν αρχάριο θα πρότεινα πλέων να εμπιστευτεί ότι βλέπουν τα “ματιά” του και συμφωνούν με την λογική του. (δυστυχώς υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος να βγάλει το 90% νερού από την λίμνη του και να το αντικαταστήσει με καθαρό μονό και μονό για να φανεί η λίμνη του στης φωτογραφίες ότι έχει καθαρό νερό.) Συζήτηση κάνουμε πάνω από όλα και καλό θα ήταν να μην φωτογραφίζουμε ο ένας των άλλων σε τέτοιο βαθμό που κουράζει και προβληματίζει, όσους διαβάζουν τα θέματα. ------------------------- Παράθεση:
Δεν είπα ότι τα ψαριά μέσα σε μια λίμνη είναι αποβλακωμένα. Είπα ότι τα ψαριά μέσα στο ενυδρείο είναι. Τα ψαριά μέσα σε μια λίμνη μπορεί να είναι εξημερωμένα η σε ποιο αγρία κατάσταση. Κάτι που δεν συντρέχει για μένα θέμα στρες. Ο λόγος που έχασες τα ψαριά για μένα θεωρό ότι σχετίζετε με έλλειψη σκιάς και επιβαρυμένο νερό. Και όχι τόσο στην οξυγόνωση της λίμνης. Αν υποθέσουμε ότι το σύστημα οξυγονώσεις του νερού ήταν αυτό που κρατούσε στην ζωή τα ψαριά σου τότε σημαινει ότι τα ψαριά σου ζούσαν στο όριο της επιβιώσεις. Κάτι που το σύστημα σου κρέμεται σε μια κλωστή. Δηλαδή αν θα έχεις στο μέλλον μια διακοπή ρεύματος θα τα χάσεις όλα!!! Καλό είναι να προσφέρουμε σκίαση όταν η λίμνη είναι ρηχία. Είναι η σπουδαιότερη δικλίδα ασφαλείας στο να μην χάσουμε ψαριά. Το οξυγόνο βοηθά τα ψαριά. Αλλά πρέπει να έχουν δροσερό νερό αλλιώς δεν….. Οπότε ποιο βασικό θεωρό το δροσερό νερό παρά το οξυγονωμένο νερό. Αν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε κάτι ποιο αναγκαίο από το άλλο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη POURITANOS : 25-06-10 στις 10:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όλα για σένα είναι αλληλένδετα ακόμα και αν ο εξοπλισμός δεν είναι αυτός που θεωρείς Εσύ σωστός. Θα οφείλετε το στρες των ψαριών. Τι άλλο θα ακούσω ακόμα. Καλά το σχόλιο περί ποταμού Πηνειού είναι όλα τα λεφτά. Γιατί δεν μας λες ποτέ για των εξοπλισμό που έχεις εσύ??? Όχι για αυτών που θα βάλεις στην νέα λίμνη αλλά για την λίμνη που είδη έχεις??? Εμένα μου κάνει, ότι τώρα που έκανες ξαφνικά μεγάλη λίμνη. Ξεχνάς και σνομπάρεις τα ιδία σου τα φίλτρα που έως και εχτές τα πρότεινες ως πλήρως ικανοποιητικά. (είσαι πάντως για πολλά κιλά κράξιμο) Έχεις κοι εδώ και χρονιά και τα ρίχνεις νερό από ένα σύστημα φιλτραρίσματος. Ότι νάνε με περιορισμένη οξυγόνωση και τολμάς να μιλάς για τρελές ποσότητες οξυγονώσεις που χιάζονται τα κοι. Μιλάς για μεγάλες λίμνες και κοι και μέχρι εχτές τα είχες μέσα σε ένα μεγάλο κουβά και θα μας την λες και από πάνω. Καλό θα ήταν να μας δείξεις όλα αυτά που τα έχεις εφαρμόσει έως τώρα στης λιμνες σου. Και μετά να κανείς κυρηγμα για στους αλλους. Μπαίνεις σε κόπο και κανείς αναφορές για συστήματα που δεν έχεις στην κατοχή σου. Και δεν μπαίνεις στων κόπο να παρουσιάσεις το φιλτράρισμα που χρησιμοποιείς εδώ και χρονιά. Γιατί??? Το στρες οφείλετε δηλαδή στην έλλειψη συγκεκριμένων εξοπλισμών?. Tο ότι αν όλοι δεν έχουν σούπερ εξοπλισμό. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και τίποτα. Το αν κάποιος εξοπλισμός είναι ανεπαρκές φαίνεται από το αποτέλεσμα. Εγώ σχολίασα την ποιότητα των ψαριών του Γιάννου και όχι την προσπάθεια του για πετυχημένες αναπαραγωγές. Σε ότι αφορά στα νέα συστήματα που υπάρχουν δεν είπα ποτέ και ούτε κόλλησα καμιά πινακίδα ανικανότητας Ανικανότητα είναι να μην μπορείς να καταλάβεις τι ανάγκες έχει μια λίμνη. Κοιτά βάζεις λόγια που εγώ ποτέ δεν εξέφρασα. Δεν είπα ποτέ ότι κάποια συστήματα είναι ανίκανα ούτε και θα το πω ποτέ. Απλά έχω πει ότι μπορεί κάποια από αυτά να μην τα χρειάζεται κάποια λίμνη. (είσαι πάντως για πολλά κιλά κράξιμο) Κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την λίμνη είναι Ήλιος Φύλλα Κλιματολογικές συνθήκες και μπορεί να γραφώ και μερικές σελίδες. Η αναφορά που κανείς ότι φωτογραφίζω τον Άντρο από πού προκύπτει? Δεν μπορώ να καταλάβω πως σου ήρθε αυτό? Αν θυμάμαι καλά έχει Κανά 2 μέρες που ο Άνδρος τόλμησε να παρουσίαση την λίμνη του με θολό νερό με φωτογραφίες. Και μετά πάλι με φωτογραφίες καθαρό νερό και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. Ο Άνδρος ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που θα φωτογράφιζα ποτέ σε θέματα λίμνης. Το πολύ πολύ να των τσιγκλώ για τα καταπληκτικά βατράχια του. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Οτι να ναι οπως λες αλλα εδω χανονται ζωες ... ας κρατησουμε τη συζητηση σε καποιο επιπεδο!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Θα απαντήσω ογρότερα. Προς το παρόν διαβάστε προσεκτικά ένα άρθρο του Βασίλη Χατζημιλτή (in the pond).
http://www.forum4fish.com/forums/ind...?showtopic=256 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ξανάπα και θα το ξαναπω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αγόρασα τότε το κοι μου. Πράγμα που δεν έπρεπε να κάνω, πρώτα-πρώτα από τα λίτρα που είχα. Θύμησε όμως τον κόσμο, όταν σου έλεγα για τη λίμνη των 25,000 λίτρων που θα έκανα τότε δίπλα στο περιβόλι. Αν δεν το κάνεις εσύ, θα παρακαλούσα τον Άντρο να το αναφέρει. Ή μάλλον καλύτερα, κάπου το έχω σημειώσει εδώ...θα το βρω και θα σας το παραθέσω...! ![]() Βλέπω ότι ξανανέστησες το φόρουμ σου σήμερα, για να προσπαθήσεις να με εκθέσεις. Εδώ και λίγους μήνες ήταν απενεργοποιημένο....σε λυπάμαι πραγματικά...!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ναι θυμάμαι όταν έλεγες τότε για μια λίμνη 25,000 λίτρων που δεν είδαμε ποτέ. |
|
||||
|
||||
![]()
Γνωρίζεις τους λόγους που δεν έγινε αυτό...
|
|||
|
|||
![]()
Ναι..........
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. – Κλιμακίου Κύπρου Ανατολικής Μεσογείου. | pani | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 3 | 04-09-06 12:20 |
Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 34 | 31-05-06 08:37 |