|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δε σε κοβει κανεις κανεις. Με αγαπανε οι moderator .
![]() ![]() ![]() Καλα ξεμπερδεματα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Αιτιολογώ γιατί το λέω!Οι φτηνές λύσεις δεν είναι πάντα και καλές.Μπορείς να ξέρεις τι περιέχει ο βουνίσιος μέσα?Χαλκό?¶λλες προσμήξεις οι οποίες είναι βλαβερές για τα ψάρια του θαλασσινού , τα οποία ξέρεις πολύ καλά και εσύ οτι δεν έχουν τις αντοχές που έχουν τα αντίστοιχα του γλυκού νερού! Φυτοφάρμακα ίσως?? Αν θέλει ο φίλος μας ας βάλει και καστανόχωμα , δικό του θέμα είναι απλά προσπαθούμε , αφού μας ρωτάει, να του πούμε τον πιο ασφαλή τρόπο!
Τέτοιο βράχο θα μπορούσε να βάλει αν είχε πάει ένα κομμάτι του σε χημείο και ήξερε την ανάλυση του (χωρίς πάλι να είναι σίγουρος αν όλος ο βράχος έχει την ίδια σύνθεση και αν όλα τα συστατικά του είναι ασφαλή)!
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() επειδη την καναμε προσφατα τη συζητηση αυτη με τον κωστα καταληξαμε στο οτι ποιο συμφερων ειναι να βαλεις νεκρο βραχο που εχει και τιμη 4,28 ευρω και εισαι σιγουρος. "ολα γινονται το θεμα ειναι τελικα τι συμφαιρει" τωρα παλι αν δουλευεις στο ΥΓΜΕ και εχει τα κονε ο Κυριακος μπορει να παει το πετρωμα για εξεταση. επισης υπαρχει μια πιθανοτητα να ειναι αποδομημεμος ασβεστολυθικος βραχος θαλασσιων οργανισμων με την προυποθεση πως θα υπηρχε εκει θαλασσα καποτε.τωρα το παραδειγμα με τις κιχλιδες ειναι τελειως κουφο!αφου ειναι γλυκου νερου.οι πετρες που παρασυρονται στο ποταμι θα πεσουν.δεν εχω δει κοραλια να φυτρων σε χωραφια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η καλυτερη επιλογη για μενα ειναι να αγοραζεις ζωντανο βραχο απο χομπιστα , με την προυποθεση οτι ξερεις να διαλεγεις.
Ο ψωφιος αργει πολυ να αποκτησει ωραια εμφανιση και δεν "ταιριαζει" με την φιλοσοφια του reef (για FO καλος ειναι) . Ο δε βουνισιος ειναι η χειροτερη επιλογη. Το κουβαλημα και το καθαρισμα που θελει κοστιζουν πιο πολυ απο το να παρεις ψωφιο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν εννοείς αυτόν που πουλάει το aquaristic μάλλον δεν θα έχεις αγοράσει γιαυτό το προτείνεις. Οι λύσεις για FO είναι δύο ή αγοράζεις ζωντανό όπου βρεις ποιο φτηνά, από χομπίστα ενδεχομένως, ή πας σε παραλία και βουνό και παίρνεις από εκεί. Αν κάνεις αυστηρά FO έχεις περισσότερες φτηνές επιλογές.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επειδή εγώ έχω αγοράσει μπορείς να μου πείς τι έχει?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γενικα παντως το χομπι εξελισετε καλο ειναι να ανοιγουμε τα ματια μας και να βλεπουμε και λιγο την προοδο.ναι δεχομαι οτι μια συνταγη ειναι πετυχιμενη θα την πρτεινουμε αλλα απολυτοι δεν πρεπει να ειμαστε με τιποτα.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικα Κυριοι!Τι εχετε αποφασιση στο θεμα;'Πετρα βουνου'Ειναι ασφαλης μεθοδος για reef-fish only;ειναι και για τα δυο;για το ενα;η για κανενα;Δεν ειμαι γνωστης του χομπυ,αλλα πιστευω οτι ο βραχος βουνου,επειδη δεν ξερουμε τι στοιχεια περιεχη ειναι ακαταλληλος για ενυδρειο.Αυτο εννοητε οτι θα μας το απαντιση ενας Γεωλογος η καποιος τελος παντων που σπουδασε το αντικημενο.
![]() ΥΓ:Συμφωνο με τα λεγομενα του vasilakis-Ναυταρας!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε θαλασσινο ποτε βουνισιο βραχο. Σε γλυκο βαλε και απο το διαστημα αν βρεις ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για σου vasilakis!Η ψυχρη λογικη μου αυτο λεει..οχι πετρα βουνου στο θαλλασινο,αλλα για γλυκο νερο δεν ξερω..ισως να κανη..Βεβαια να ακουγα καποια λογια απο ανθρωπο γνωστη του θεματος δεν θα ελεγα οχι.....Πιστευω οτι απλα κανω υποθεσης και απο την αλλη παλη..επειδη δεν γνωριζω το αντικημενο,υπαρχει και ενα παραθυρακι στην ακρη του μυαλουμου που λεει οτι...αφου ειναι πετρα που παραγετε απο την μητερα 'Γη'γιατι να μην κανη και στο θαλλασινο ενυδρειο..το μονο που θα χρειαζοταν..να ξεραμε τα στοιχεια συμβατοτητας της με την πετρα θαλλασης..Υποθετο οτι μυγματα-κραματα πετρων υπαρχουν απηρα..τα οποια καποια κανουν..και αλλα οχι..Νομιζω εσεις που γνωριζετε τα ενυδρεια..υπαρχουν ψαρια που αρεσκονται σε καποιο ειδος πετρας-ανεμονας-αχιβαδας-πρασιναδας-κοραλιων...κλπ Οπως καταλαβαινουμε ειναι θεμα οργανισμου των ψαριων ισως..τι ακρυβως θελουν στον βιοτοποτους!Υποθεσης κανω..!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στο τιμή πρέπει να υπολογιστούν και τα μεταφορικά που ανεβάζουν το κόστος. Ο ψόφιος στεγνός βράχος πουλιέται 7 ευρώ εδώ στην επαρχία. Στην Αθήνα ίσως να τον βρεις και φτηνότερο και θα διαλέξεις και τα κομμάτια, σε αντίθεση με το aquaristic που θα σου στείλει ότι γουστάρει. Κι εγώ είχα πάρει από aquaristic όταν ήθελα να ξεκινήσω το θαλασσινό και τα κομμάτια που μου έστειλε ήταν τόσο μάπα που τα χάρισα σε πετσοπά. Μου είχα κάνει πολύ κακή εντύπωση θυμάμαι που τα κομμάτια δεν ήταν ολόλευκα αλλά είχαν μία μαυριλοπρασινίλα πάνω τους ,σε διάφορα σημεία έντονη. Τώρα εσύ λες ότι σου άρεσε τόσο που τον συστήνεις κιόλας. Εγώ να το δεχτώ ότι σε σένα έστειλε καλύτερο βράχο επομένως το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι παίζουμε με πιθανότητες.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τέτοιο βράχο θα μπορούσε να βάλει αν είχε πάει ένα κομμάτι του σε χημείο και ήξερε την ανάλυση του (χωρίς πάλι να είναι σίγουρος αν όλος ο βράχος έχει την ίδια σύνθεση και αν όλα τα συστατικά του είναι ασφαλή)![/quote] Παράθεση:
Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευη Φωτιστικου Για Reef Ενυδρειο (και Οχι Μονο) | accnt | Φωτισμός | 21 | 01-08-12 10:11 |
reef διακοσμηση σε ενυδρειο γλυκου νερου | chris@ | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 14-04-09 14:57 |
αρχαριος σε reef | kein | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 04-01-08 12:54 |
αλλαγη σχεδιων για ενυδρειο reef | deMetrIs | Reef | 65 | 15-06-07 11:10 |
Τι χρειαζομαι για να στησω ενα ενυδρειο ως αρχαριος? | mikenuke | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 03-07-05 01:12 |