#12
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το "αλάτι" όπως το παίρνουμε από την αλυκή είναι ένα μείγμα κόκκων άλατος με διακύμανση από μεγάλους κόκκους σαν "χαλίκια" έως και πολύ μικρούς (πιο μικρούς από το συνηθισμένο επιτραπέζιο που χρησιμοποιούμαι στο σπίτι). Στην φάση αυτήν η μεγαλύτερη αναλογία κόκκων είναι οι "μεγάλοι" και αναλόγως από την αλυκή που προέρχεται έχει και το χρώμα του και την υφή του. Σε αυτήν την φάση ονομάζεται ακόμη ακατέργαστο αλάτι. Στην συνέχεια μπορεί να ακολουθηθούν 2 δρόμοι (ως συνήθως) α) πλένεται, ξηραίνεται (με θέρμανση) και κοσκινίζεται β) ξηραίνεται και κοσκινίζεται. Το αποτέλεσμα που βλέπουμε όλοι εμείς είναι πάντα τα κλάσματα των κόκκων άλατος που παίρνουμε μετά το κοσκίνισμα. Ετσι έχουμε τις παρακάτω διαφορετικές κοκκομετρίες και τις πιο κοινές τους ονομασίες (οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί και υπάρχουν μικροδιαφορές ανάμεσα στις εταιρείες). κόκκοι έως 0,3mm βλέπε άχνη ή πούδρα κόκκοι από 0,3mm έως 0,7mm βλέπε επιτραπέζιο κόκκοι από 0,7mm έως 1,4mm βλέπε γκρανουλε κόκκοι από 1,4mm έως 2,5mm βλέπε Νο1 κόκκοι από 2,5mm έως 3,3mm βλέπε Νο3 κόκκοι από 3,3mm έως 6,0mm βλέπε Νο2 (ως "τυροκομικό αλάτι" θεωρείται συνήθως αυτό που έχει κόκκους από 3,3 έως και 6mm) Από εκεί και πέρα κάθε εταιρεία αναλόγως για το που προορίζεται το προϊόν (κυρίως αυτό γίνεται για το αλάτι κοκκομετρίας "επιτραπέζιο") μπορεί να προσθέσει πρόσθετα ροής σε συνδυασμό με αντισυσσωματικό συντελεστή ή ιώδιο αλλά ΠΑΝΤΑ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να το αναφέρει στην συσκευασίας της
__________________
1 ενυδρείο 120lt με χρυσόψαρα (3 που μεγαλώνουν και πάντα σε παρακολουθούν πεινασμένα) 1 ενυδρείο 90lt με angel fish (τα 2 τους είναι και παιχνιδιάρικα) |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γιατι???!!! | jimfytakis | Ζωοτόκα | 15 | 03-05-07 05:56 |
γιατι? | GP250381 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 25-10-06 03:24 |
Γιατι ? | γαυρος | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 14-06-05 18:55 |
αλατι! | nhreas | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 3 | 22-03-04 16:52 |
ΑΛΑΤΙ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 12-03-03 23:24 |