|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά άλλαξαν λίγο τα σχέδια !!
τελικά αποφάσισα να μην φτιάξω sump… μίας και ποιο πολύ μπελάς θα ήταν … και μάλλον υπερβολή … με αμφίβολα αποτελέσματα και άγχη … Πήγα στο μαγαζί ζωοφιλία στο περιστέρι … και Μίλησα με το παλικάρι αρκετή ώρα … και τελικά καταλήξαμε σε αυτό : Πείρα το skimmer το prime αυτό που κρεμιέται από πίσω από το ενυδρείο … Πείρα επίσης 9 κιλά αραγωνήτη ζωντανό και 5 κιλά ανενεργό … Το ενυδρείο το είχα βάλει σε λειτουργία είδη από εχθές με 4 κυκλοφορητές … Σήμερα … Μέτρησα 40 λίτρα νερού και πρόσθεσα 1350 γρ αλάτι της tropical marine (1kgl/30lt) όπως μου είπε . Μετά 4 ώρες πρόσθεσα και τον αραγωνήτη αφού πρώτα βεβαιώθηκα ότι δεν είχε μείνει ίχνος από αλάτι στο πάτο !! Είμαι στο στάδιο όπου έχω είδη θέσει σε λειτουργία το skimmer … Έχω μείνει με 2 αντλίες ( η μία από ένα φίλτρο με κάδο 450 ml περίπου ) αρκετές για να κάνουν το νερό να έχει μία εμφανή καλή κυκλοφορία. Περίπου 1800lt/h. Δεν έχω βάλει χημικά υλικά ακόμα στο φίλτρο μιας και θα ήθελα να ρωτήσω για την δοσολογία και εσάς και δεν έχω τις απαραίτητες καλτσούλες για να τα βάλω μέσα … Από αντιφώσφορο και ενεργό άνθρακα πείρα της seachem και της aquatic farmaceutical αντίστοιχα ! Μου είπε ότι αύριο θα μπορούσα να βάλω και τον ζωντανό βράχο ο οποίος όπως μου είπε είναι είδη κουραρισμένος και έτοιμος προς χρήση … Μου είπε ότι δεν θα χρειαστώ βιολογικό φίλτρο μιας και 9 κιλά ζωντανού αραγωνήτη και άλλα 6-7 κιλά ζωντανού κουραρισμένου βράχου θα κάνουν την δουλειά μια χαρά. Σας στέλνω μερικές φωτό να δείτε το ενυδρείο που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί … Και εδώ τώρα πέφτουν οι ερωτήσεις … 1. Καμία γενική παρατήρηση ??? 2.τα 9 κιλά αραγωνήτης και 6-7 κιλά ζωντανός βράχος είναι ικανά να σηκώσουν την βιολογία μου ??? 3. στο χημικό φίλτρο τι ποσότητες να βάλω από άνθρακα και αντιφώσφορο ?? από πίσω λέει 250 ml / 300-400 lt για τον αντιφώσφορο και καθόλου ένδειξη στον άνθρακα. 100 ml αντιφόσφορο και 200 άνθρακα είναι καλά ?? 4. το skimmer μετά από 2 ώρες λειτουργίας έχει είδη σχεδόν μαζέψει μισό καπάκι περιττώματα … είναι φυσιολογικό ιδίως για νέο ενυδρείο ??? 5. με το σκεπτικό ότι βάζω άυριο και τον βράχο, μετά από πόσο καιρό θα μπορούσα να βάλω και τo πρώτο clown? Thanks |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Την γνωμη σας παρακαλω . | heiko27 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 28-10-06 21:41 |
Καθαρισμός. Την γνώμη σας .... ? | Μάγγος Θωμάς | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 10-02-06 21:49 |
Παρακαλω την βοηθεια σας | nautilus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 03-04-05 12:03 |
Θέλω την γνώμη σας | Gorgi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 16-11-04 21:38 |
Την γνώμη σας. | KAVOURNEN | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 15-09-04 23:20 |