Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 17-08-11, 16:18   #1
Βοήθεια!!!!
stellabetta
Junior Member
Περιοχή: Αθήνα

Εμφάνιση έκδοσης για εκτύπωση Αποστολή αυτής της σελίδας μέσω email
stellabetta Ο χρήστης stellabetta δεν είναι συνδεδεμένος 17-08-11, 16:18
Αξιολόγηση: (0 votes - average)

Καλησπέρα,
είμαι εντελώς αρχάρια κ έχω ένα betta και ένα γλύφτη μικρό σε ένα 25λιτρο ενυδρείο, στρωμένο, με φυτά και με φίλτρο. από μετρήσεις μου είχα πάντα υψηλό ph και το έριχνα με ένα φάρμακο που μου είχε δώσει το μαγαζί από όπου πήρα τα ψαράκια (ph down API). Τα τεστ ΝΗ4 και ΝΗ3 μου βγάζουν 0, που αν έχω καταλάβει σωστά είναι καλό. το πρόβλημα είναι:
δεν είχα προσέξει τη θερμοκρασία του ενυδρείου μου κ είχε φτάσει τυς 30 βαθμούς.έβαλα μπουκαλάκι με πάγο κ τώρα το έχω κρατήσει στους 26. επιπλέον, το ενυδρείο είναι γεμάτο σαλιγκάρια (δεν ξέρω αν είναι καλό) κ το νερό αν κ αλλάζω τα 2/3 του πλέον είναι συνεχώς ελαφρά κίτρινο. τις τελευταίες 3 μέρες έκανα μέτρηση ph και ήταν για πρώτη φορά χαμηλό (6.5), οπότε έριξα νερό βρύσης και άλατα.
το θέμα είναι ότι το betta μου δυο μέρες τώρα κάθεται όρθιο είτε στην επιφάνεια είτε στον πάτο του εβυδρείου, έχει ασπρίσει γύρω από τα βράγχια και έχει ξεθωριάσει το χρώμα του κ σήμερα είναι όλη τη μέρα ξαπλωμένο. σήμερα και χτες δεν έφαγε καθόλου. το έβαλα σε μπωλ με νερό όπου λιγότερο από το ένα τρίτο είναι του ενυδρείου κ έχω διαβάσει στα διάφορα σάιτ για αρρώστειες κ έχω πανικοβληθεί. τα μαγαζιά χθες κ προχθες ήταν κλειστά κ σήμερα δεν πρόλαβα να πάω. μέχρι να πάω μπορείτε να βοηθήσετε. δε θέλω να μου πεθάνει κ δεν έχω καταλάβει τι έχω κάνει λάθος. επίσης μπορεί να έχει αρρωστήσει κ ο γλύφτης μου? ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ!
Εμφανίσεις: 3215
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές