Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 19-09-09, 23:21   #1
Ενυδρείο από την αρχή!

Το avatar του χρήστη crocodilino
crocodilino
Junior Member
Περιοχή: Πειραιάς, Αττική

Εμφάνιση έκδοσης για εκτύπωση Αποστολή αυτής της σελίδας μέσω email
crocodilino Ο χρήστης crocodilino δεν είναι συνδεδεμένος 19-09-09, 23:21
Αξιολόγηση: (0 votes - average)

Γεια σας κι από μένα!
Πριν ένα 2 χρόνια το υπέροχο αγόρι μου μου έκανε δώρο ένα ενυδρείο 22,5 (αν θυμάμαι καλά) λίτρων. Μέσα, με τις ευλογίες του pet shop πάντα έβαλε 10 guppies (8 αρσενικά 2 θηλυκά) ενώ αργότερα προσθέσαμε πάντα με τις ευχές του pet shop έναν πορτοκαλή σαλίγκαρο και ένα ζευγάρι γατόψαρα...
Όχι, δεν είχαμε καμία εμπειρία με ψάρια και ενυδρεία! Κανείς δεν μας ενημέρωσε για το αλμυρό περιβάλλον που χρειάζονται (έτσι μας είπαν αργότερα από άλλο κατάστημα!) ούτε ότι τα ψάρια ήταν πολλά για το μέγεθος του ενυδρείου! Και φυσικά δεν ξέραμε οτι ένα ενυδρείο θέλει "στρώσιμο" εκτός από αυτό τις άμμου! Επίσης εγά είμαι φοιτήτρια και όταν ήρθαν Χριστούγεννα μισοάδειασα τα ψάρια και τα πήγα στο σπίτι μιας φίλης και μετά από λίγες μέρες τα ψάρια ξαναμετακόμισαν για δεύτερη και μετά για τρίτη φορά. Κάποτε άρχισαν να βγάζουν πορτοκαλί μπαλώματα και είχαμε 2 ατυχείς γέννες! Από το κατάστημα μας είπαν ότι τα ψάρια θέλουν θεραπεία... την κάναμε... και μετά τα ψαράκια άρχισαν να μας αφήνουν χρόνους ένα ένα... Πλέον θέλω να το ξαναφτιάξω από την αρχή... Και θέλω τη βοήθειά σας για να μην υποβάλλω άλλα ζωάκια σε μαρτυρικό θάνατο! έχω ακούσει ότι τα ενυδρεία γλυκού νερού είναι πιο ανθεκτικά στα χέρια αρχάριων. Διαβάζοντας τις οδηγίες για το στήσιμο μου φάνηκαν όλα βουνό! Δεν ξέρω τίποτε από ψάρια!!!!!!! Πως θα ξέρω τι νερό θέλουν?
Και πως θα μετράω την αμμωνία και τα υπόλοιπα? Και Χριστούγεννα-Πάσχα που λείπω από 2 εβδομάδες κάθε φορά και το καλοκαίρι 1,5 μήνα???? Μήπως να μην το φτιάξω τελικά?
Εμφανίσεις: 3418
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές