|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
|
Μετά το ενυδρείο (60Lt) πάμε για ψαράκια ...
![]() Αξιολόγηση:
![]() Το ενυδρείο στο οποίο κατέληξα είναι 60x30x35 (το 60 ήταν το όριο δυστυχώς) οπότε μιλάμε για περίπου 60Lt (κλασικά ...). Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει :
φίλτρο BOYU SP-1000A 300L/h θερμοστάτη BOYU HT-8100 100W λάμπα Wisdom Led XC-T5A4W 6400K (περίπου 360Lumen χωρίς ανακλαστήρες) Σαν αρχάριος δεν θέλω να μπλέξω με τις παραμέτρους του νερού οπότε ψάχνω για ψαράκια που να αντέχουν το νερό βρύσης στην σωστή θερμοκρασία. Έχω βρει τα παρακάτω : 1) http://www.seriouslyfish.com/species...ugil-furcatus/ 2) http://www.seriouslyfish.com/species...igrofasciatus/ 3) http://www.seriouslyfish.com/species...erythromicron/ 4) http://www.seriouslyfish.com/species/puntius-titteya/ με ανησυχούν οι διατροφικές συνήθειες μερικών από αυτά (ζωντανή τροφή κλπ) όπως κ οι αρκετά συγκεκριμένες απαιτήσεις στη διαμόρφωση του χώρου τους (πολλά φυτά κ κρυψώνες). εκτός από τις αλλαγές νερού θα πρέπει να καθαρίζω κ τον βυθό φαντάζομαι οπότε θεωρώ τα πετραδάκια ευκολότερα στη συντήρηση από την άμμο (διορθώστε με αν κάνω λάθος). ισχύει το περισσότερα φυτά λιγότερες απαιτήσεις καθαριότητας του βυθού ? όλες οι προτάσεις, διορθώσεις , υποδείξεις ευπρόσδεκτες ... ![]() πολλά τα ερωτήματα κ ελπίζω να μη σας κουράζω αλλά η εμπειρία σας θα με σώσει από λάθη Ευχαριστώ |
|
Εμφανίσεις: 22073
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω τα ιδια ψαρια απο το στησιμο του ενυδρειου. Τρια χρονια σχεδον. Με ανεμιστηρακια το καλοκαιρι τα ψαρια αντεχουν για 2 μηνες θερμοκρασιες υψηλοτερες.
|
|||
|
|||
![]()
βρήκα κ αυτά που έψαχνα στο κατάστημα που μου είπες
![]() για τα περισσότερα ψάρια θα χρειαστώ ανεμιστήρες καλό θα ήταν όμως να έχουν κ τα ψαράκια λίγες ανοχές. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα πιο ζεστα καλοκαιρια στη ζωη μου ,τα περασα στη Λαρισα..
Ανεμιστηρακια θελεις οπωσδηποτε.. |
|
|||
|
|||
![]()
δεν παλεύεται ο κάμπος το καλοκαίρι ...
τα erythromicron τι ακριβώς θα τα ταΐζω που μπερδεύτηκα ??? πρέπει να αρχίσω κ καλλιέργεια από artemia ????? |
|
||||
|
||||
![]()
Grindal πιο ευκολο.
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εκτος απο grindal ,υπαρχουν κι ετοιμες κατεψυγμενες τροφες...
Και καποια flakes συμπληρωματικα.. |
|
||||
|
||||
![]()
θα σου φερω εγω οταν κατεβω Καρδιτσα.
|
|||
|
|||
![]()
να μου πεις πότε για να κάνω χώρο στο ψυγείο ... θα χαρεί πολύ η γυναίκα μου
![]() ![]() ευχαριστώ πολύ παιδιά. ας ελπίσουμε να προχωρήσει το στρώσιμο σύμφωνα με το πρόγραμμα ώστε να μπουν κ οι ένοικοι μπας κ καταφέρω να το απολαύσω |
|
||||
|
||||
![]()
δεν μπαινουν στο ψυγειο τα grindal , ειναι ζωντανα...
θελουν κι αυτα την φροντιδα τους ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() κ τι ακριβώς φροντίδα θέλουν ? μήπως να προτιμήσω την απλότητα των Cherry Barb τελικά ??? ![]() άσε που τα erythromicron μου τα βγάζει endangered κ το petshop λέει ότι είναι wild ... μόλις έκανα μετρήσεις πάλι. Ph λίγο κάτω από το 8, Gh:13, Kh:10 (σταθερά) ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλα ειναι εγω Δραμα εχω ph 8,3 , gh 16 , kh 14 , φουλ για tanganyika
![]() ![]() Δεν θελουν τπτ ιδιαιτερο , τα εχεις σε ενα ταπερακι με humus ή τυρφη και τα ταιζεις γατοτροφη ή σκυλοτροφη (4 με 5 κροκετες) , ενω τα ψεκαζεις καπου καπου , να μην στεγνωσει το χωμα τους. Ενδιαμεσα απο την κροκετα και το καπακι του ταπερ(θα κανεις μια τρυπουλα στο καπακι και θα βαλεις βαμβακι για να αεριζεται ο χωρος) , θα βαλεις ενα κομματι τζαμακι (εγω εκοβα ενα κομματι απο θηκη cd) , ετσι ενω θα βγαινουν για να φαι , θα κολλανε στο τζαμι και θα τα μαζευεις ευκολα. Δες κι εδω.. |
|
|||
|
|||
![]()
η Api επιμένει ότι η αμμωνία μειώνεται αλλά η Aquili δεν λέει να δείξει ΝΟ2, ΝΟ3. τι γίνεται τώρα ??? το ενυδρείο είναι άδειο από υλικά κ έχει αμμωνία κ ταμπλέτα με βακτήριο από την Παρασκευή
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα κρατάω σε εξωτερικό ενυδρείο που το καλοκαίρι χτυπάει εξωτερική θερμοκρασία και 36 βαθμούς, αλλά έχω 2 120αρια ανεμιστηράκια αλλά και τακτικά αναπλήρωση
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
με τις μετρήσεις που έχω τώρα μπορείς να μου πεις τι να κάνω ? η αμμωνία έπεσε από το +4 στο 1,5 αλλά σύμφωνα με την Aquili ούτε ίχνος από NO2, NO3 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν γίνεται να μειωθεί η αμμωνία και να μην ανεβουν τα ΝΟ2 ή ΝΟ3
μπορεις να κανεις μετρήσεις αλλού ;
|
|||
|
|||
![]()
κ εγώ γι'αυτό αναρωτιέμαι. είτε κάτι πάει στραβά με τα τεστ. είτε κάνω λάθος στην "ανάγνωση" του τεστ της αμμωνίας.
που αλλού να κάνω μετρήσεις ? |
|
||||
|
||||
![]()
Να σου κάνει μετρήσεις κάποιος άλλος
|
|||
|
|||
![]()
60lt ενυδρείο κ αμμωνία από φαρμακείο 30%. έπρεπε να βάλω 1ml για να πιάσω τα 5ppm κ εγώ έβαλα 25 σταγόνες. το Σάββατο πρωί η πρώτη μέτρηση έδειξε πάνω από 4ppm. οι φωτογραφίες είναι από μετρήσεις που έκανα μόλις τώρα. εμένα μου φαίνεται για αμμωνία 1-2 κ νιτρώδη 0 κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω
|
|
|||
|
|||
![]()
εδώ κ τρεις μέρες έχω σταθερή κατανάλωση 1,5-2,5 ppm αμμωνίας κάθε 24ωρο.
νιτρώδη κ νιτρικά μου φαίνεται ότι είναι εκτός κλίμακας. θέλω πρώτα να τελειώσω τα φυτέματα κ μετά να τοποθετήσω ψαράκια. πως πρέπει να προχωρήσω ? χρειάζομαι αλλαγή ή απλά να κρατάω σταθερή την αμμωνία στα 2-3 ppm ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε μια αλλαγή και πρόσθεσε αμμωνία. Η μείωση νιτρικών αλλά και το φρέσκο νερό θα βοηθήσουν τη βιολογία
|
|||
|
|||
![]()
χθες βράδυ "τάισα" με λίγες σταγόνες αμμωνίας (περίπου 2ppm) κ σήμερα έκανα αλλαγή περίπου 70%. στις μετρήσεις, 7 ώρες μετά την αλλαγή, βρήκα ελάχιστη αμμωνία (ίσως κ καθόλου), κ νιτρώδη, νιτρικά στο τέρμα ή κ εκτός κλίμακας.
είναι φυσιολογικό ? θα χρειαστεί να ξανακάνω αλλαγή ? η βιολογία πόση ώρα αντέχει χωρίς αμμωνία ? |
|
||||
|
||||
![]()
Οσο περνάει η ώρα χωρίς αμμωνία μειώνεται σιγά σιγά και η βιολογία, αλλά όχι και πολύ γρήγορα.
Κάνε πάλι μια τόσο μεγάλη αλλαγή, και κανα τέταρτο μετά κάνε μετρήσεις να δουμε τι θα δείξουν. Τάιζε τη βιολογία με σταγόνες αμμωνία
|
|||
|
|||
![]()
σήμερα έριξα 15-16 σταγόνες (σχεδόν 1ml) αμμωνία για να πιάσω το ασφαλές 3ppm μέχρι το πρωί που θα ξανακάνω αλλαγή.
να κάνω μετρήσεις μετά την αλλαγή χωρίς να προσθέσω αμμωνία ? έχω μετρήσει Ph, Gh, Kh στο νερό της βρύσης αλλά όχι αμμωνία κλπ. χρειάζεται ? |
|
|||
|
|||
![]()
αλλαγή 65% σήμερα κ οι μετρήσεις κανα μισάωρο αργότερα έδειξαν αμμωνία : 0,25-0,5ppm κ νιτρώδη, νιτρικά όπως στις φώτο. νομίζω πως είναι NO2:0,1-0,2ppm κ NO3:+75ppm. τα χρώματα στις κλίμακες της Aquili δεν ταιριάζουν κ τόσο με τα αποτελέσματα.
το επόμενο βήμα ? πάλι μεγάλη αλλαγή ? έχω αρχίσει να λυπάμαι τα φυτά με το βάλε-βγάλε νερό ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτα δε τα πειραζουν οι συχνες αλλαγες. Το αντιθετο θα ελεγα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- τελικά θα πρέπει να κάνω κ άλλη μεγάλη αλλαγή ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 26-03-16 στις 20:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
σχεδόν 80% αλλαγή σήμερα κ 1 ώρα μετά είχα, αμμωνία : 0, νιτρώδη : <0,1 κ νιτρικά : 75. πριν την αλλαγή η αμμωνία ήταν στο 0.5.
θα χρειαστώ κ άλλη μεγάλη αλλαγή ? θέλει φαντασία πάντως για να αναγνωρίσεις τις τιμές οι φώτο είναι από την ίδια μέτρηση ΝΟ2 |
|
||||
|
||||
![]()
Για μέτρησε Νιτρικά και στο νερό της βρύσης σου
|
|||
|
|||
![]()
μόλις το έκανα κ έδειξε νιτρικά 0 .
νομίζω πως πρέπει να καθαρίσω το φίλτρο ... ![]() δεν το έχω ανοίξει από τη μέρα που ξεκίνησα το στρώσιμο. πως ξεπλένω την ελαφρόπετρα ? σε κουβά με νερό ενυδρείου τις ρίχνω όλες εκεί μέσα ή δεν χρειάζεται να τις βγάλω από την θέση τους ? μήπως είναι κ μια καλή ευκαιρία να κόψω λίγο σφουγγάρι κ να προσθέσω κ άλλη ελαφρόπετρα ? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο 60lt | billaras | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 99 | 26-01-15 23:28 |
60lt ενυδρείο, αλλαγή | DaltonGR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-02-13 13:44 |
Αρχάριος.. Ενυδρείο 60lt | sv2gfx | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 30-10-09 14:02 |