|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ενυδρεια τα εχουμε γιατι μας ευχαριστουν.Αν ειναι να πεθανουμε απ το αγχος για τα ψαρια αφηστε το καλυτερα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλο το αγχος για την θερμοκρασια και το φαγητο(υπαρχουν και αυτοματες ταιστρες) και αλλο για την αλατότητα που μπορει να δεις οταν γυρισεις ενα χαος μεσα στο ενυδρειο,εγω απο θαλασσινα δεν εχω πειρα αλλα εχω καποιες γνωσεις γιατι εχω διαβασει για αυτα και απ'την πειρα μου για τα ενυδρεια του γλυκου νερου.Εμενα καθε μερα απ'τη ζεστη,απ'τα ανεμιστηρακια και απ'τη λαμπα εχω εξατμιση 3 λιτρα στο 54λτ τωρα το καλοκαιρι!!!!Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα αυτα στα λεω για εσενα και για τα ψαρακια που θα φιλοξενησεις!!
|
|||
|
|||
![]()
Θα δώ θα ενημερωθώ και θα πράξω κατάλληλα!Δν με βιάζει κανεις έτσι κ αλλίωσ!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και υπάρχουν έτοιμες ! Υπάρχουν και παιδιά που φτιάχνουν και πουλάνε , μπορείς να βρεις στην water waves , στο eBay στα μαγαζιά με ενυδρειακα κλπ
|
|||
|
|||
![]()
Θερμόμετρο δν έχω στο δωμάτιο,αλλά του ενυδρείου μου δείχνει 25,χωρις να ανάβει ο θερμοστάτης καθόλου και χωρίς να έχω κλιματιστικό ανοιχτο.Όταν πιάνουν οι ζέστες έχω κλιματιστικό ανοιχτό στους 25 συνεχεια περίπου,οπότε είμαι εντάξει!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Α και κατι αλλο- κανονικα σε αυτα τα λιτρα δεν κανουμε θαλλασινο (ας οψετε η κριση!) θελουμε πολύ σταθερες παραμετρους και ειναι πολυ δυσκολο να τις διατηρησουμε σε λιγα λιτρα. Φιλικα
|
|||
|
|||
![]()
Εντάξει κατάλαβα!!Δημιούργησα ρίξεις!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε νετρινο εγω εχω το δικο μου 4 μηνες κ ακομα δεν ξερω τιποτα να ναι καλα οι συνχομπιστες,αλλα απο οτι εχω δει μεχρι τωρα,αν εχεισ ορεξη ν ασχοληθεις για ενα ζευγαρι κλοουν και κοραλλια ανετα μπορεις σε 60 λιτρα,εχω δει τετοιο ενυδρειο με τα ματια μου κ ηταν πανεμορφο!οσο αφορα τις παραμετρους οκ συμφωνω πως οσο μικροτερο τοσο δυσκολοτερο (σε αποψη νουμερα)αλλα αν εχεις ορεξη και 15 λιτρα νερο τη βδομαδα αν αλλαζεις εισαι μια χαρα!οσο για την εξατμιση μπορεις να συμπληρωνεις εσυ οσο χρειαζεται μαζι με το ταισμα!θες 6-7 κιλα ζωντανο βραχο και 10 κιλα αραγωνητη οχι απαραιτητα ζωντανο!φως μπορεις να παρεις ενα glo με 2 τ5 και να καταργησεις το καπακι η ακομα και φωτηστικο led σαν αυτο http://aquario.gr/fotismos/ledfotist...l#.UbdaC5wRr2o ενα εσωτερικο φιλτρακι και εισαι ετοιμος!για να σε βοηθησω περισσοτερο με τιμες ο ζωντανος βραχος σε μαγαζι εχει περιπου 10ευρω το κιλο ενω απο αγγελια 6 ο αραγωνητης ενα 10ρικο περιπου,ξεχασαμε τον κυκλοφορητη γυρω στα 17 ευρω ο κινεζουλης!αν μπορω να σε βοηθησω σε καποια αλλη απορια ευχαριστως!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
¶σχετος με τα αλάτια...ένα γενικό σχόλιο
Αν είναι τα ενυδρεία να μας αγχωνουν και να μας στρεσάρουν, τότε μάλλον είμαστε σε λάθος χόμπι Σίγουρα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, αλλά με καλό προγραμματισμό και σωστή οργάνωση και διακοπές μπορείς να πας και τα ψάρια να ταίσεις ενώ λείπεις και συνθήκες σταθερές να κρατήσεις. Αυτά από μένα...και σορρυ για τη "σφήνα"! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επειδή παρεξηγήθηκες αλλά και διαστρέβλωσες αυτά που είπα Αρχικά ένας νέος είναι ΠΙΘΑΝΟ όπως έγραψα και πριν να δώσει περισσότερη βάση σε κάποιον moderator απ ότι σε ένα απλό μέλος. Στην συνέχεια για εξήγησε στον φίλο αν οι ανεμώνες δεν είναι απαιτητικοί οργανισμοί στο φώς αλλά και στην σταθερότητα των παραμέτρων (όπως αναφέρεις για τα σκληρά), τι σχέση έχουν οι τραγάνες με τον τροπικό βράχο, γτ δεν μπορεί να βρει από αγγελίες με 5-6 ευρώ το κιλό και θα πρέπει να πάει να ξηλώσει από τον βυθό που είναι παράνομο ή να πάει ξημερώματα να ψάχνει ψαράδες, πως δεν θα χρειαστεί όσμωση αν κάνει αλαγές από θάλασσα, αν οι Τ5 εκπέμπουν θερμότητα ή όχι, πώς θα φύγει από το σπίτι 2-3 μέρες τον Αύγουστο χωρίς να έχει πρόβλημα, τι ποσοστό είναι τα 50 ευρώ της αναπλήρωσης στο συνολικό κόστος και από πόσα προβλήματα μπορεί να τον γλιτώσει και σε όσους διαβάζουν Ποιος αναφέρθηκε σε φωτιστικό vertex, γιατί δεν κάνουμε θαλασσινό σε αυτά τα λίτρα και πόσο απαρχαιωμένος είναι ο κανόνας watt/λίτρο. Φίλε Netrino να το κάνεις το θαλασσινό σου και απλά να προσέξεις 2-3 πραγματάκια για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και τα ζωντανά σου να χαίρουν άκρας υγείας και προπάντων να το ευχαριστιέσαι και να μην σε ευχαριστιέται! Τέλος να πω ότι μόνο να βοηθήσω ήθελα αλλά τελικά καλύτερα να κάθομαι στο καβούκι μου. Keep reefing m8's ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλά κανεις και λες την γνώμη σου
![]() Επίσης μπορεί να κανει και καπάκι με ανεμιστήρακια για την θερμοκρασία αλλα δεν το πρότεινα γιατι σίγουρα θα χρειαστεί και αναπλήρωση. Επίσης δεν μας είπε αν θα κανει συμπ, γιατι χωρίς αυτό θα δυσκολευτεί να βάλει αναπλήρωση στο κυρίως tank Φιλικα και χωρίς παρεξήγηση τρελοκαστορα μου ![]() Περιμένω και το δικό σου το "νταμάρι" να γίνει ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φωτοσυνθετικο σημαίνει. Κάποιοι κολανε εξτρα πλάτη και κάνουν συμπ πλάτης
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το sump θα σου λύσει τα χέρια σε πολλα πράγματα. Δεν ειναι λίγες οι περιπτώσεις σε mini reef όπου έχουν sump μικρότερα ως κ τριπλάσια του main tank. Καταρχήν ανεβαζεις τα λίτρα του ενυδρειου σου. 2ον δημιουργεις σταθερότερες τιμές στο σύστημα σου (άρα κ λιγότερο ευαλωτο). 3ον έχεις την δυνατότητα να κρυψεις όλο τον εξοπλισμό σου εκεί. 4ον μπορείς να ενσωματωσεις την αναπλήρωση εκεί. 5ον να δημιούργησεις ένα refugium με άλγες κ κοπιποδα το οποίο θα τροφοδοτει το ενυδρειο σου συνέχεια τροφή κ σταθερότητα τιμών.
Τέλος θα σου πω ότι δεν συμφωνώ να βάλεις μεσογειακό βράχο κ νερό τόσο για λόγους οικολογίας κ νομιμότητας όσο κ για τον λόγο ότι το σύστημα που θα δημιούργησεις ειναι διαφορετικό απο το μεσογειακό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα παρα οικονομία χρημάτων. Εξάλλου το κόστος λίγων κιλών ΖΒ κ αραγωνιτη ειναι μηδαμινό. Αναλόγως τα κοραλια που θα βάλεις θα χρειαστείς κ τον ανάλογο φωτισμό. Σίγουρα ρεφρακτομετρο, οσμωση, τεστακια, κυκλοφοριτες, σκιμερ κ αλάτι. Αυτά απο μένα προς το παρόν κ καλη συνέχεια |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλη τυχη και απο εμενα φιλε μου ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μία σκέψη... | medico | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 26-03-09 12:39 |
Μια σκέψη | alechandro | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 22-03-09 23:15 |
Σκέψη | Σπύρος Μ | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 29-05-08 14:45 |
Έχω μια σκέψη | ΝΕΝΔΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 11-11-06 07:37 |
Θαλασσινό σφουγγάρι σε θαλασσινό ενυδρείο | Cristos | Φίλτρανση | 3 | 17-10-04 12:26 |