|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα στους θαλασσινούς …
Θα είμαι λιτός και περιεκτικός … Όπως και στους περισσότερους χομπίστες το όνειρο μου είναι να φτιάξω κάποια στιγμή ένα θαλασσινό ενυδρείο … Όχι κάτι το φοβερό … Έχω ένα 55αρι και θα ήθελα να ξέρω τι χρειάζεται … Επίσης έχω 2 εσωτερικά φίλτρα με κοντά στα 600 λίτρα την ώρα απόδοση … Ο φωτισμός είναι κοντά στα 70 watt συνολικά με 3 λάμπες … Και ένα Moon light… Ηλεκτρονικός θερμοστάτης ψύξης θέρμανσης !! Σύντομα οι Φώτο για να γίνει κατανοητότερο Θέλω απλά πράγματα … Λίγο βράχο … 2 clownακια … ίσως και κάνα ακόμα ψαράκι … και κάνα οστρακοειδές … αστερία κτλ κτλ .. Και εδώ μπαίνουν οι ερωτήσεις :
ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας !! |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε lsourtzo , καλες πτησεις
![]() ![]() Λοιπον εχεις 55 λιτρα ενυδρειο και θες να βαλεις δυο κλοουνακια + κανα σαλιγκοκαβουρακι + αχινο + κανενα ψαρακι ακομα (αυτο πολυ αργοτερα αφου μπουν οι κλοουν) ...
![]() Αν θες ριξε μια ματια εδω : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14564 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15393 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλή αρχή με τα αλάτια!!!
Πάντως δεν θα είναι λίγο στενάχωρα σε 55λ 2 κλόουν που ο ένας χρειάζεται 80- άντε πες 70- λίτρα(απ'όσο έχω διαβάσει και ερευνήσει, βέβαια);; |
|
|||
|
|||
![]()
Σε τελικά μεγέθη ίσως έχει πρόβλημα. Αλλά μέχρι τότε θα έχει κάνει σίγουρα μεγαλύτερο....
![]() Κατά τα άλλα μπορείς και χωρίς skimmer, όμως τα οφέλη θα είναι μεγάλα, αν τελικά βάλεις, σε σχέση με το κόστος. Μιλάμε για κάποιο απλό, με ξυλόπετρα. Ο φωτισμός σου για αρχή είναι μια χαρά. Αλλά όχι και για ανεμώνη, η οποία θέλει αρκετό και βέβαια και την ανάλογη εμπειρία.
|
|||||||
|
|||||||
![]()
καταρχάς παίδες thanks για την άμεση ανταπόκριση ...
αν και βέβαια δεν περίμενα τίποτα λιγότερο ... αφού είναι γνωστό ότι το θαλασσινό τμήμα του GAB είναι απλά το καλύτερο ... Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
άμα πάρω τελικά σκίμερ θα φτάνουν ?? Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
γιατί ??? τι παραπάνω θέλει ??? |
|
|||
|
|||
![]()
Aγαπητε φιλε isourtzo,
πριν ξεκινησεις οτιδηποτε θα πρεπει πρωτα να κατασταλαξεις τι θες,θαλασσινο fish only,η reef. αν θα βαλεις μονο clown πχ.θα μεινεις με αυτα τα φωτα,η και πολυ λιγοτερο,αν ομως θες και ανεμωνη πρεπει να βαλεις πολυ περισσοτερο φωτισμο,και κατα επεκταση θα καις πολυ περισσοτερο ρευμα... ![]() το ιδιο ισχυει για την κυκλοφορια,για το αν θα βαλεις ζωντανο βραχο κτλ.... οσο λιγοτερα λιτρα τοσο πιο οργανωση θελει γιατι οι συνθηκες ειναι πολυ πιο ευμεταβλητες..... ![]() αρα ριξε λιγο διαβασματακι περισσοτερο,δες τι ακριβως θελεις και το συζηταμε εκτενεστερα..... ![]() παντως να εισαι σιγουρος οτι η συντηρηση ειτε fish only διαλεξεις,ειτε reef,θα ειναι περισσοτερη απο του γλυκου που διαθετεις..... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Την γνωμη σας παρακαλω . | heiko27 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 28-10-06 21:41 |
Καθαρισμός. Την γνώμη σας .... ? | Μάγγος Θωμάς | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 10-02-06 21:49 |
Παρακαλω την βοηθεια σας | nautilus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 03-04-05 12:03 |
Θέλω την γνώμη σας | Gorgi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 16-11-04 21:38 |
Την γνώμη σας. | KAVOURNEN | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 15-09-04 23:20 |