|
![]() |
#1 |
Βοήθεια για στήσιμο ενυδρείου
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα παιδιά και πάλι,
Σήμερα μόλις παρέλαβα το νέο μου ενυδρείο με (τα πάντα) όλα τα απαραίτητα υλικά. Θα ήθελα να μου πείτε λίγο τη διαδικασία, γιατί είναι τόσα πολλά που πρέπει να κάνω και θα ήθελα να το κάνω με τη σωστή σειρά για να αποφύγω τα (πολλά) λάθη. Λοιπόν καταρχήν έχω τοποθετήσει το ενυδρείο στη θέση που θέλω και το έχω καθαρίσει μέσα - έξω με λίγο νερό και ένα πανί. 01. Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσω το αμμοχάλικο; Πρέπει να το πλύνω πολύ καλά; 02. Επίσης να βάλω έπειτα το φίλτρο (εξωτερικό) με τις σωλήνες κανονικά συν το θερμοστάτη; Προς το παρών αυτά τα λίγα για να μην μπερδευτώ... ![]() |
|
Εμφανίσεις: 16094
|
|
||||
|
||||
![]()
Ξέπλυνέ το πολύ πολύ καλά λίγο λίγο σε καθαρό κουβά μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Βάλ' το στο ενυδρείο και γέμισέ το με νερό. Βάλε το φίλτρο έχοντας μέσα μόνο filter wool, ώστε να τραβήξει όλη τη θολούρα και ακόμα καλύτερα και άνθρακα για τις πρώτες μέρες. Και τα δύο τα πετάς. Αν μετά από μια μέρα δεν έχει ξεθολώσει βγάζεις προσεκτικά (εννοώντας να μην το πιέσεις και ξαναβγάλει όλη τη σκόνη) το filter wool και βάζεις καινούργιο. Μπορεί να γίνει κρύσταλο και πολύ γρήγορα, απλά να είσαι προετοιμασμένος. Μετά βάζεις κανονικά τα υλικά στο φίλτρο και αρχίζεις το στρώσιμο. Αν πρόκειται να βάλεις μπόλι το βάζεις και καπάκι προσθέτεις τα πρώτα σου ψαράκια.
Ο θερμοστάτης λόγω εποχής μπορεί να μη χρειαστεί καν και ακόμα και να βγαίνει το νερό από τη βρύση δροσερό δεν αξίζει να χαλάσεις ενέργεια για να το ζεστάνεις άμεσα, θα ζεσταθεί μόνο του. Τι ψάρια θα βάλεις σε πόσα λίτρα; Πέτρες-ξύλα έχεις;
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου.... καλε μου φιλε silve992 δεν χρειαζεται να σου δωθουν απαντησεις...... εχει γινει μελος μια ενυδρειακης τεραστιας «εγκυκλοπαιδειας» το μονο που χρειαζεται να κανεις ειναι να την διαβασεις και οι απαντησεις θα σου δωθουν
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδιά, έχω αρχίσει να ξεπλένω τα χαλίκια. Έχω πλύνει λίγα χαλίκια με αρκετή ποσότητα νερού και συνεχίζει να βγάζει χώμα μετά από 15-20 ξεβγάλματα...
Τι γίνεται; Θα φύγει ποτέ ή θα βγαίνει συνέχεια; Μήπως είναι χρώμα αυτό; Το χαλίκι μου είναι το volcanit. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
εξαρταται ποσο βγαζει. να φυγει 100% δεν φευγει, απλα μολις μπει μεσα στο ενυδρειο με τη βοηθεια και του φιλτρου θα καθαρισει πιο πολυ απο οτι το βλεπεις στον κουβα. βεβαια δεν μπορω να ξερω και ποσο βγαζει ακομα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν παρ' όλα αυτά ανακάτεψες πολύ το βυθό και έγινε κόλαση πέτα το πρώτο νερό και ξαναγέμισέ το σιγά σιγά.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοήθεια για στήσιμο ενυδρείου | astrapcian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 23-01-12 16:40 |
Βοήθεια στο στήσιμο ενυδρείου | loki21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 07-09-10 17:25 |
Βοήθεια για στήσιμο καινούριου ενυδρείου | Always_Learning | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 30-04-10 16:02 |
Στήσιμο ενυδρείου - Βοήθεια! | Andrews | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 23-01-10 14:10 |
Στήσιμο ενυδρείου γύρω στα 450 lt.βοήθεια | xaftel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 57 | 08-05-08 16:03 |