Παιδια καλησπερα. Ηρθα μολις σπιτι και το ενα απο τα 7 danio ειχε πηδηξει εξω και το βρηκαμε στο πατωμα. Εχω στεναχωρηθει παρα μα παρα πολυ. Εχω βαλει κανονικα πλεξιγκλας απο πανω για να μην πηδανε και περιμετρικα που εμενε ενα εκατοστο ανοιγμα το εκλεινα με ζελοφαν. Εχθες ανοιξα το ζελοφαν για να τα ταισω και ξεχασα μετα να βαλω παλι καινουριο ζελοφαν μιας και σκιστηκε και να που αποβηκε μοιραιο. Λαθος μου. Απο εχθες τα ψαρακια ειναι κατω και δεν πολυ βγαινουν. Κρυβονται πισω απο τα φυτα. Και τωρα τους εριξα 1-2 φυλλαρακια αλλα ουτε καν ανεβηκαν να φανε. Το πρωι εφαγαν κανονικα. Τι επαθαν? Αμμωνια-νο2 ειναι 0 και νο3 ειναι 10. Αλλαγη νερου εκανα το Σαββατο το βραδυ. Εχθες ηταν παλι κρυμμενα το απογευμα αλλα μετα βγηκαν κανονικα επανω και κολυμπαγαν κλπ. Τι να εχει γινει? Φωτισμο εχω 8 ωρες απο τις 4-12 το βραδυ. Να τα ενοχλει το φως? Δεν εδιχναν κατι τετοιο ολες αυτες τις μερες που τα εχω.
edit: Και το ειδα το ονειρο χθες βραδυ οτι ενας φιλος μου ηρθε και πεταξε κατι ψαρια μεσα και τρωγανε τα δικα μου....δεν κανω πλακα.
Μηπως καποιο γενναει εκει κατω και ολα ειναι εκει γυρω? Τι να πω, δεν ξερω. Tους εσβησα το φως και ανοιξα 2 λαμπες του σαλονιου. Νομιζω καλυτερα πανε. Αλλα τοσο καιρο δεν ειχαν κατι....
Eτσι ειναι το πλεξιγκλας για να καταλαβετε και το κενο περιμετρικα το κλεινω με ζελοφαν οπως λεω πιο πανω, μεχρι να φτιαξω τζαμι που να ειναι ακριβως χωρις να αφηνει κενα.