|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα στους μποστανάδες
Δεν είμαι πλασιέ ![]() Αν και το είχα στα χέρια μου πάρα πολύ καιρό μόλις πρίν λίγες μέρες το έβαλα σε λειτουργία. Δε ξέρω πόσοι από εσάς το έχετε αυτό ή κάτι παρόμοιο, αλλά εγώ παρατηρώ πως το ποσοστό διάχυσης μέσα στο νερό πλησιάζει το 100%. Δηλαδή φουσκάλες μπαίνουν αλλά δε βγαίνουν. Όλες διαλύονται μέσα στο νερό πρίν φτάσουν στην έξοδο. Έχει τα μειονεκτήματα του βέβαια. 1ο) μεγάλος όγκος (αν και αυτό που έχω εγώ μπορεί να μικρύνει) αλλά λόγο του χρώματος του είναι διακρυτηκό πίσω από πράσινα φυτά. 2ο) η τιμή του είναι μεγαλύτερη από ένα κλασικό διαχύτη και 3ο) όντας η έξοδος του χαμηλά δεν μπορείς να επιτύχεις ικανοποιητική ανατάραξη σε όλη την επιφάνεια του ενυδρείου. Κατά τα άλλα δε βλέπω κάτι άλλο αρνητικό. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το co2 στην εισαγωγή του φίλτρου είναι ιδανικό. Όποιος άλλος έχει γνώμη ας την πει να μας βοηθήσει. ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω παραγγειλει εναν τετοιον.ελπιζω να κανει δουλεια.θα σας πω εντυπωσεις μολις τον παραλαβω και τον δοκιμασω http://www.ebay.com/itm/Super-CO2-di...item4ab87cbc11
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δε φαίνεται τόσο άσχημο γιατί είναι πράσινο και πίσω από ένα φυτό κρύβεται αρκετά. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μετρησεις εχεις πριν βαλεις αυτο τo διαχυτη και αφου τον εβαλες και αν ναι ποιες ειναι; ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 06-12-12 στις 23:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και το πεχα κατι θα μας πει,αρκει να ειναι με σωστο τεστ και να εχεις τον διαχυτη τουλαχιστον 2 μερες μεσα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το θεωρω μπακαλιστικο.Κανοντας τεστ ειναι ενας τροπος να δουμε ποσο καλα γινεται η διαχυση(περα απο την αναπτυξη των φυτων).Βεβαια θα πρεπει να μην εχει αλλαξει κατι αλλο στο ενυδρειο(πχ κατι ασβεστολιθικο κτλ) και η ποσοτητα του co2 να ειναι ιδια(πχ 1 φυσαλιδα/sec με την παλια διαχυση και 1 φυσαλιδα/sec με το καινουριο diffuser).
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που λέω είναι πως απλά μπορείς να διαπιστώσεις οτι γίνετε καλύτερη διάχυση και όχι το ποσοστό αυτής.
Αν κατέβει το ph λέμε τώρα κατά 0,2 (πράγμα δύσκολο να το δεις από τα τεστ) πόσο έχει αυξηθεί σε ποσοστό η απορρόφηση του co2 στο νερό? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ΝΑ εχετε υποψιν οτι τα υπολογιστικα αυτα εργαλεια βασιζονται σε μαθ. τυπους που ανταποκρινονται σε συγκεκριμενες συνθηκες. Μην θεωρειτε δεδομενα τους απολυτους αριθμους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eγω προσωπικα οταν ειπα για τεστ δεν εννοουσα για το πινακακι.Αν με τον προηγουμενο τροπο διαχυσης και με μια φυσαλιδα το δευτερολεπτο ειχες ph 7 και τωρα με τον νεο τροπο διαχυσης και παλι με μια φυσαλιδα το δευτερολεπτο εχεις ph 6,5,αυτο δειχνει οτι κανεις πλεον καλυτερη διαχυση(και το αντιθετο αν εχεις ph 7,2).....Απλα πραγματα.
![]() ------------------------- Παράθεση:
Σε ενδιαφερει ποσο εχει αυξηθει σε ποσοστο η απορροφηση του co2 ή αν εχεις πραγματικα καλυτερη διαχυση του διοξειδιου;Αν ειχες ph meter θα εβλεπες την διαφορα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 08-12-12 στις 12:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το ξερω οτι λεει το ιδιο πραγμα,απλα,το πινακακι δεν το πολυ εμπιστευομαι.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το παράθεσα από την άποψη για το πόσο CO2 υπάρχει στο νερό αλλά για την ενίσχυση της άποψης του ότι όταν το PH πέφτει με σταθερή την παροχή του CO2, σημαίνει καλύτερη διάχυση.
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
NH3/NH4= 5 NO2=0 NO3=0 Το πιο πιθανόν στην δικιά σου περίπτωση να ισχύει η εικόνα με την πραγματικότητα. Το ότι δεν βλέπεις φυσαλίδες, μάλλον έχεις άριστη διάχυση, απλά οι μετρήσεις θα στο επιβεβαίωναν αυτό. ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
co2 diffuser | mimikos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 07-04-11 14:14 |
Diffuser CO2 | nikosn | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 11-12-10 12:03 |
Diffuser CO2 sun sun | kostaskich | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 14-11-10 21:46 |
DIY diffuser | prospathw | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 28-01-10 15:36 |
CO2 diffuser | George-A | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 06-10-03 00:17 |