|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα και χρόνια πολλά...
Πρίν απο 1,5 μήνα περίπου τοποθέτησα στο ενυδρείο μου μερικά φυτά όπως Valisneria americana,echinodorus gabrielli cryptocorine undulata red κλπ Μέσα υπήρχε ήδη μια anubia λίγη pistia και αρκετό κερατόφυλλο. Ο φωτισμός μου είναι 1x 18 Watt Daylight και 1x18 Watt Gro lux δηλάδη περίπου 0.25 Watt /λίτρο σε ενυδρείο 90L. Για λίπανση χρησιμοποιώ ταμπλέτες Hobby Sanoplant αλλά θα συνεχίσω με Seachem Flourish. Δεν υπάρχει παροχή CO2 καθώς μου είπαν οτι για τα φυτά που έχω δεν είναι απαραίτητο. Οι μετρήσεις του νερού είναι NH3/NH4 0 mg/l NO2 0 mg/l και ΝΟ3 10 mg/l Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ οτι μερικά φύλλα στα φυτά έχουν κιτρινίσει και γενικότερα δεν είναι ζωηρά όπως όταν τα έβαλα (παραθέτω φωτογραφίες παρακάτω) . Επίσης σε ένα σημείο του ενυδρείου έχει εμφανιστεί πράσινη τριχοειδής άλγη. Τι μπορώ να κάνω για να διορθώσω την κατάσταση??? Υπάρχει περίπτωση να συνέλθουν??? Τα φύλλα απο τις valisneries έχουν φτάσει στο ύψος της στάθμης του νερού και γυρίζουν στο πλάι...να τα κλαδέψω???
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρόβλημα με φυτά | dfoust | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 08-09-09 16:09 |
Πρόβλημα με φυτά! | candus | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 01-10-07 07:08 |
Πρόβλημα με φυτά | vouros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 15-03-07 14:35 |
Πρόβλημα με φυτό!!!!!!!!!! | xsilliga | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 14-05-06 15:08 |
Πρόβλημα με φυτά | John T | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 27 | 05-05-05 00:22 |