|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σας, δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο topic!!
Μας εφεραν δωρο 3 commet και ενα common μεσα σε μια γυαλα...ετσι αποφασισα να βγαλω το παλιο εξοπλισμο που ειχα στην αποθηκη και πεταξα την γυαλα!! Εχω ενα ενυδρειο λοιπον 80 λιτρα καθαρα με φωτιστικο καπακι με μια λαμπα τ8 20 watt και φιλτρο εχω ενα εξωτερικο κινεζικο sun sun 1400 L/h. Τα εχω βαλει και δουλευουν ολα αλλα δεν εχω βαλει βυθο γτ πολλες οι ακαθαρσιες και οπως παει η κυκλοφορια του φιλτρου οι ακαθαρσιες δεν πανε προς στην εισαγωγη που ρουφαει, ετσι λοιπον τις ρουφαω με αλφαδολαστοιχο. Οι ερωτησεις μου!!! Πρεπει να φτιαξω την κυκλοφορια με καποιο κυκλοφοριτη? Δεν φτανει το φιλτρο? Ειναι πολλα τα ψαρακια? Βοηθεια!! |
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτρο καλο ειναι (ειναι δυνατον να μη φτανουν 1400 λ/ω, σε 80λιτρα ενυδρειο?) , και τα ψαρια δεν ειναι πολλα (σε ομαδες τα κραταμε). Αντιθετα το ενυδρειο ειναι μικρο για αυτα τα ψαρια.
Θες καμια 400ρια λιτρα ενυδρειο, 1.5 μετρο μηκος. Φυσικα, απα τη γυαλα καλυτερα θα ειναι και στο 80λιτρο, αλλα ... αλλα ... μεχρι ποτε, πως και σε τι κατασταση? Βρες αμεσα μπολι και μεχρι τοτε κανε καθε μερα 50% αλλαγη νερου (με νερο ιδιας θερμοκρασιας) και αντιχλωριο seachem prime σε 5πλη δοση, να πιανει και την αμμωνια. Μετα και μεχρι να βρεις λυση για σωστο ενυδρειο, αλλαγη νερου 50% μερα παρα μερα. ΥΓ Να πεις ευγενικα σε αυτους που σου εφεραν τα ψαρια, οτι τα ζωα δεν γινονται δωρο. Σε φορτωσαν ευθυνες χωρις να σε ρωτησουν. Και οτι την επομενη φορα θα τους τα δωσεις πισω πακετο, να βγαλουν αυτοι το φιδι απο την τρυπα. Με ολη την καλη διαθεση. ------------------------- Δες κι αυτο για να γλυκανει ο πονος σου ![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=89647 ------------------------- Βλεπω στο προφιλ σου, εχεις ενυδρειο 340 λιτρα με χρυσοψαρα? Γιατι δεν τα βαζεις εκει? Ποσα ψαρια εχει ακομα εκει? Θα κανεις μεγαλυτερες και πιο συχνες αλλαγες.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 19-01-16 στις 19:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά που γράφεις στο προφίλ σου τα έχεις?
"340 L Goldfish, 85 L Reef, 25 L Sexy shrimps, 380 L Reef in progress" Δεν χωράνε στο πρώτο? Το φίλτρο αν δουλεύει σωστά θα έπρεπε να κάνει το 80άρι πλυντήριο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χαχαχαχα πολυ γελιο το βιντεακι!!! Ευχαριστω για την απαντηση. Το ενυδρειο φαινεται στρωμενο απο τις μετρησεις. Το ετρεξα με βακτηρια πριν τα βαλω. Αμμωνια 0 Νιτρωδες 0 Νιτρικα αλατα 20 Απο την αποθηκη εβγαλα και την οσμωση που ειχα οποτε το νερο δεν χρειαζεται αντιχλωριο. Το προβλημα μου ειναι οτι οι ακαθαρσιες στο πατο του ενυδρειου δεν εχουν κατευθυνση προς την εισαγωγη και εχω βαλει τωρα εναν κυκλοφορητη να τα σπρωχνει προς τα εκει για να τα ρουφαει. Σκεφτομαι να κολλησω ενα ενυδρειο και να φτιαξω μια σιδερενια βαση. ------------------------- Παράθεση:
Ολα αυτα ειναι in progress το γραφω κιολας!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Poseidon : 19-01-16 στις 19:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με 1400 λ/ω σε 80 λιτρα ενυδρειο, δεν δικαιολογειται τετοιο προβλημα.
Κατι παιζει. Με τετοια ροη, ακομα και οι αφρικανες θα την ακουγαν. Οχι τα χρυσοψαρα. Σκουπα βυθου, τοτε. Οχι κι αλλη κυκλοφορια. ------------------------- Για γυρνα τις μισες τρυπες του spraybar προς τα κατω
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 19-01-16 στις 19:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ θα ανοιξω και το φιλτρο να δω αν εχει βουλωσει το βαμβακι. Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
το ιν πρόγκρες θεώρησα ότι αφορά το τελευταίο.
Φοβερός προγραμματισμός ![]() αααα....τώρα θυμήθηκα.... είσαι εσύ που σ' αρέσουν πολύ τα άρθρα του GAB ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 19-01-16 στις 20:00 |
|
||||
|
||||
![]()
Να ρωτήσω κάτι ;
Τα ψάρια είναι απο πετσοπ ή άγρια απο το καναλι ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποιος ειναι ο γκαπ? ------------------------- Απο πετ λογικα μας τα εφεραν. Οταν λες αγρια τι εννοεις? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Poseidon : 19-01-16 στις 21:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Στανταρ πρέπει να κάνει κάτι ο φίλος μας αν έχει σκοπό να κρατήσει και τα 4 χρυσόψαρα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 19-01-16 στις 23:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι σχεση εχει η ταναγρα ρε παιδια με μπερδεψατε. |
|
||||
|
||||
![]()
Τίποτα ρώτησα σε πιο κανάλι στην Αθήνα έχει Χρυσόψαρα ...... Τανάγρα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Ναι υπηρχαν τα ενυδρεια αλλα λογο ασθενειας δεν δουλευουν. Διακρινω μια ειρωνια? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Poseidon : 20-01-16 στις 00:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν τα ψάρια είναι άγρια πιασμένα από το κανάλι , τότε θα είναι σίγουρα και μεγάλα, αν ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνεις καθημερινά 50%-60% αλλαγή νερού.
Απ την άλλη , όταν δεν υπάρχει βυθός μπορεί να παρατηρηθεί αυτό , να παραμένουν ακαθαρσίες. Στο βυθό, αφού ωριμάσει, αναπτύσσονται μικροοργανισμοί που αποδομούν τις ακαθαρσίες και μετά αναλαμβάνει και το φίλτρο. Μια και που έχεις χρυσόψαρα διάβασε εδώ και θα βρεις αρκετές πληροφορίες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 που νομίζω πως το ξέρεις το άρθρο και πως ήδη το έχεις διαβάσει καλά εδώ και καιρό
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μετρησα αμμωνια σημερα κ εχει 0.25. Μπορει να ειναι και απο το ταισμα γτ τα ταιζουν τα παιδακια μ |
|
||||
|
||||
![]()
Με ποια τεστ μετρας ;
Γιατι αν έχεις αμμωνία τότε έχεις άστρωτο φίλτρο και θα χρειαστείς επειγόντως μπόλι
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Api υγρα τεστ ειναι προχθες δεν ειχα αμμωνια και νιτρωδες εχω 0 Μηπως επειδη ταισαν πολυ τα μικρα μ ανεβηκε. Αν δεν ηταν στρωμενο θα εδειχνε 0 νιτρωδες? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν είναι καλά στρωμένο μπορεί. Μπορεί να έχεις αμμωνία και να μην έχεις νιτρώδη, μπορεί να έχεις νιτρώδη και να μην έχεις αμμωνία ή μπορεί να έχεις και τα 2.
Τα ενυδρεία θέλουν το χρόνο τους να ωριμάσουν και να σταθεροποιηθεί η βιολογία τους. Αφού είχες 0 αμμωνία και λόγω ταΐσματος ανέβηκε, μας δείχνει πως ακόμα η βιολογία δεν είναι τόσο δυνατή, για αυτό προσοχή στο τάισμα και παρακολούθηση. Αν δεις πως έχεις αμμωνία ή νιτρώδη κάνεις αλλαγή νερού και προσθέτεις Prime διπλή δόση στο συνολικό όγκο του ενυδρείου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ακολουθω της οδηγιες απο τα βακτηρια special blend. |
|
||||
|
||||
![]()
Το Prime αποτοξικοποιεί την αμμωνία και τα νιτρωδη. Τα "βακτήρια" του εμπορίου δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα, μέχρι να πολλαπλασιαστουν τόσο που να κάνουν δουλειά ή θα σου έχουν ψοφήσει τα ψάρια ή η βιολογία θα έχει αναπτυχθεί από μόνη της, θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις ξανά, αν το έχεις βαλτο να τελειώνει, βοηθάει αλλά πολύ αργα, τώρα θέλουμε άμεσα αποτελεσματα, θέλουμε ανάπτυξη βιολογίας χθες.
|
||||
|
||||
![]()
βαλε μπολι και αφησε τα βακτηρια.
μην αφηνεις τα παιδια να ταιζουν , τουλαχιστον τωρα που δεν εχεις ωριμη βιολογια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Poseidon : 20-01-16 στις 10:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και το ταισμα με προσοχη τον πρωτο καιρο και με συχνες μετρησεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι , ή πιο απλά 1 ml ανα 40 λίτρα
Αν το φίλτρο σου ειναι αυτό http://shop.wiltec.info/product_info...rmaterial.html ![]() έχει αυτά τα υλικά μέσα ; ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ενα dophin εχω κινεζικο με siporax και ενυδριακο βαμβακι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι εδώ λες sun sun
Σφουγγάρια έχεις ; Πόσο σιποραξ έχει μέσα ; Εχεις και άνθρακα ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κινεζικα και τα δυο ειναι μπερδευτηκα. 3 καδους εχει 2 με σιποραξ και ενα με βαμβακι. Ανιρακα οχι. |
|
||||
|
||||
![]()
Τοτε έχεις εντάξει βιολογικό υλικό.
Εαν μπορείς , εκει που ειναι το βαμβάκι βάλε σφουγγάρι και μια μικρή στρώση με βαμβάκι, γιατι το βαμβακι θα σου μπουκώνει πολύ γρήγορα. Το νερό να περνάει πρωτα απο το σφουγγάρι και μετα απο το βαμβάκι. Ολα όσα λέμε όμως είναι προσωρινες λύσεις, 4 χρυσοψαρα σε 80 λίτρα μόνο θα σε τρέχουν. Εχεις ασχοληθει ξανά με ενυδρεία ; Και ειδικα με χρυσόψαρα ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τωρα εχω ενα θαλασσινο αλλα θα μπω παλι στο κλιμα. Σφουγγαρι χοντρο? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
120 λιτρα με 8 χρυσοψαρα | avgeris | Χρυσόψαρα | 4 | 11-11-15 14:29 |
ΠΟΣΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΣΕ 360 ΛΙΤΡΑ? | odin79 | Χρυσόψαρα | 7 | 03-11-11 19:06 |
Εγκαταλελειμμένα χρυσοψαρα στη λιμνη ... βοηθεια | sunny | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 18 | 10-05-11 14:22 |
Πρωταρης με Χρυσοψαρα θελει βοηθεια | greg | Χρυσόψαρα | 20 | 24-05-10 02:27 |
160 λιτρα:χρυσοψαρα | Ηλίας | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 14 | 25-05-09 14:48 |