|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω πιασει αλγη με γκρι-μαυρο χρωμα ειναι σαν μικρα πλοκαμια γατζομενα πανω στα φυλλα των φυτων.οι οττοκικλοι δεν την τρωνε ουτε τα γκαπι. Προσπαθισα να καθαρισω απο αυτην μια ανουμπια αλλα δεν ξεκολαει απο τα φυλλα... μονο αν γδαρω τα φυλλα...
εχω και λιγη πρασσινη αλγη στο ενυδρειο. προσεχω την ποσοτητα του λιπασματος για τα φυτα, εχω φως 0.5βατ/λιτρο και DIY CO2 Τι ειναι αυτο που προκαλλη την αναπτυξη αυτου του ειδους αλγης??? |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν υποψίες για τις άλγες (πληθυντικός ; ) που περιγράφεις αλλά για να πετύχει η διάγνωση πρέπει να κάνεις μετρήσεις και να μας πεις: pH, KH, KNO3, πόσα λίτρα τι λιπάσματα και ότι άλλο νομίζεις χρήσιμο.
Takashi Amano Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Juan : 17-11-05 στις 21:59 |
|
||||
|
||||
![]()
Πιθανότατα Μάνο πρόκυτε για BBA=black beard algae
Διάβασε εδώ. http://www.malawicichlidhomepage.com...de_greek1.html και εδώ http://www.greekaquarist.com/vb/show...F5%E6%E5%ED%DD Για αρχή αύξησε το co2. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν νομιζω να κανω καθαρισμο με οξυζενε.. μπορει να το δοκιμασω...
και η αλγη που εχω σαν αυτη του site ειναι ΡΗ=7,5 ΚΗ=15 ΝΟ3 δεν πουλανε εδω... το λιπασμα ειναι το tropiflora της waterlife 1,5ml 2 φορες την εβδομαδα σε 80 λιτρα φυτεμενο με ανουμπιες, βαλισνερια, μυριοφυλλο, εχινοδοροι, νυμφεα λοτους, κρυπτοκορινες οχι πολυ πυκνοφυτεμενο και με αλλαγες νερου 1/3 1 φορα την εβδομαδα Ευχαριστω για της απαντησεις Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη scalare : 18-11-05 στις 22:25 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
βγάλε το φυτό και δοκίμασε το έξω. |
|
|||
|
|||
![]()
Βασικα αυτο λυνει το προβλημα..;
Μετα απο την επεμβαση/καθαρισμο με το οξυζενε δεν θα ξαναβγει η αλγη; Γιατι την εχουν πανω τους μονο η ανουμπιες και η κρυπτοκορινες; πεζει ρολο το ποσο γρηγορα αναπτυσετε ενα φυτο; γιατι αυτα τα φυτα ειναι αργης αναπτυξης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη scalare : 18-11-05 στις 22:24 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλγη για πουλημα!!!! | Pritanis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 18-02-05 11:42 |
Phosphates (PO4)- Αλγη | Emmanuela | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 24-03-03 22:37 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
Algae eaters | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 24-12-02 21:59 |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |