|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!
Εδώ και μερικές μέρες προσπαθώ να ρίξω τα φωσφορικά από το ενυδρείο. Δουλεύω άνθρακα και αντιφώσφορο σε εξωτερικό φίλτρο. Αν και τα νιτρικά μου είναι σε καλά επίπεδα, τα φωσφορικά δεν πέφτουν με τίποτα. Έχουν κολλήσει στο 0.5. Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα; Στάλθηκε από το HTC One μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't." |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=sxetikos;987425]Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!
Εδώ και μερικές μέρες προσπαθώ να ρίξω τα φωσφορικά από το ενυδρείο. Δουλεύω άνθρακα και αντιφώσφορο σε εξωτερικό φίλτρο. Αν και τα νιτρικά μου είναι σε καλά επίπεδα, τα φωσφορικά δεν πέφτουν με τίποτα. Έχουν κολλήσει στο 0.5. Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα; μπορεί να τα έχει κρατήσει ο βράχος σου και να τα απελευθερώνει τώρα! |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου χρόνια πολλά. σε τουλι τον έχεις τον αντιφωσφορο η χύμα μέσα στο εξωτερικό φίλτρο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι σε γυναικείο καλσόν. Βασικά είναι σε ένα tetra EX600, και έχω, από κάτω προς τα πάνω, τον αντιφώσφορο και μετά τον άνθρακα σε ξεχωριστά καλάθια χωρίς σφουγγάρια.
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't." |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα φίλε μου δες ο σντιφωσφορος να μην είναι μπουκομενος μέσα στο καλσόν, να μπορεί να κολυμπάει.. Επίσης δες να πιάνει όλη την επιφάνεια του καλαθιου.. Το νερό περνάει πάντα απ την πιο εύκολη διαδρομή, αν έχει κενά γύρο απ τον αντιφωσφορο, το νερό θα περνάει από εκεί και δεν θα κάνει καλή δουλειά..
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι αρκετά χαλαρός και φρόντισα να καλύπτει όλη την επιφάνεια. Έχω βάλει 200 γραμμάρια με σκοπό να ελέγξω την πράσινη άλγη που εμφανίζεται. Κάθε δύο μέρες καθαρίζω τζάμια και εξοπλισμό και έχει καταντήσει βαρετό...... Στο sump που έχω περίπου 5 κιλά βράχο δεν έχει εμφανιστεί το παραμικρό.
Στάλθηκε από το HTC One μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Χωρίς να ξέρω και πολλά πράγματα ακόμα αυτό που σου είπα ήταν αυτό που είχα παρατηρήσει στο δικό μου..
Στο σαμπ θεωρητικά δεν έχεις άλγη επειδή δεν έχεις φως για να αναπτυχθεί.. Όσο τώρα για τα φωσφορικά απ ότι έχω διαβάσει με καλό σκιμμινγκ και σωστές αλλαγές νερού και υπομονή θα φύγει.. Αλλαγές με τι νερό κάνεις? Έχεις όσμωση? Όλα αυτά που σου γράφω είναι πράγματα που έχω διαβάσει.. Ξαναλέω δεν έχω εμπειρία.. Περισσότερα πράγματα θα σου πουν οι υπόλοιποι.. |
|
||||
|
||||
![]()
Πάνω κάτω και εγώ τα ίδια ξέρω. Οι αλλαγές νερού γίνονται με α/ο.
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από ένα μήνα λειτουργίας του άνθρακα και του αντιφωσφόρου, τα νιτρικά είναι στο μηδέν και τα φωσφορικά μεταξύ 0.023 και 0.1. Αυτό που με απασχολεί είναι η πράσινη άλγη που δεν λέει να φύγει με τίποτα. Μείωσα το φωτισμό στο μισό, αλλά δεν έχω δει και μεγάλη βελτίωση. Τα τζάμια μέσα σε τρεις μέρες έχουν σκεπαστεί με άλγη. Βέβαια έχει αρχίσει να κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή της και η κοράλλινη. Τι άλλο θα μπορούσα να προσέξω/κάνω;
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μηχανημα για συνεχόμενη μέτρηση νιτρικών και φωσφορικών? | kifinas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 23 | 26-07-09 18:20 |
Αναλογία νιτρικών - φωσφορικών | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 22 | 06-03-09 14:23 |
Redfield Ratio: Αναλογία Νιτρικών/Φωσφορικών | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 02-12-08 00:59 |