|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και μπήκε ο χειμώνας για τα καλά είπα να φυλάξω το flap με τα ανεμιστήρια ώστε να μην είναι στην υγρασία όλο το χρόνο και να μειώσω και την απώλεια θερμότητας. Πήρα 2 φύλλα πολυπροπυλενίου (στα αγγλικά λέγεται corrugated plastic και θα το βρείτε και ως correx ή coroplast) σε μάυρο χρώμα από εδώ:
http://www.organizerstores.gr/ostore...categoryId=355 Οι διαστάσεις είναι 120 x 80 cm δηλαδή βγαίνουν ακριβώς 5 flaps για το 240 (~119,5 x 16 cm). Χρησιμοποιώντας το ένα φλαπ (το μπροστά, χωρίς τους ανεμιστήρες να εμποδίζουν) έκοψα ένα ίδιο με φαλτσέτα (προσοχή πάντα όταν χειριζόμαστε τέτοια εργαλεία). Λίγο προσοχή θέλει στις άκρες που κουμπώνουν στο καπάκι ώστε να κοπούν σωστά και να μην τσακίσει το υλικό. Έκοψα και στο κέντρο μια υποδοχή για ένα σωλήνα φίλτρου που επιστρέφει στο ενυδρείο και το έβαλα στη θέση του πισω flap. Νομίζω δε φαίνεται καν η διαφορά (ίσως εξέχει 0,5-1 mm), οπτικά είναι αρκετά καλό. Το υλικό είναι πολύ ελαφρύ, εύκολο στο κόψιμο και αρκετά φτηνό (6,19 για 5 flaps). To μόνο που μένει να δω είναι πως συμπεριφέρεται στην υγρασία και τη ζέστη απ' τις λάμπες, ίσως να σκευρώνει με το χρόνο. Θα επανέλθω σε μερικούς μήνες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Γιάννη
![]() Τι πάχος έχει αυτό ; αρκετά φθηνό θα έλεγα
|
||||
|
||||
![]()
Tάκη είναι 3 mm. To χαρακτηριστικό του είναι οτι είναι πανάλαφρο λόγω της κυψελοειδούς δομής του (δες φωτο). Νομίζω το χρησιμοποιούν πολύ στον αερομοντελισμό για το λόγο αυτό.
Επίσης πρέπει να είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιούν στο aquascaping για να σταθεροποιεί το βυθό, πχ εδώ στο 4:04 https://www.youtube.com/watch?v=Uv0x42x-r7Y&t=4m4s |
|
||||
|
||||
![]()
Mπραβο,πολυ καλο.Καμμια ιδεα για 1.50 μηκος?
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραίο...!!!
μου έδωσες ιδέες !!! Thanks. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιος Γιαννη!
πολυ ομορφη και οικονομικη ιδεα για diy καπακια και κατασκευες γενικοτερα! |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη ενδιαφέρων υλικό
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Aυτό το βρήκα μόνο σε 120cm, οπότε ή φτιάχνεις 2 μικρότερα 75 και 75 που ανοίγουν ανεξάρτητα το ένα απ' το άλλο (απλά να τα κόψεις παράλληλα με τη φορά των "αυλακιών" που έχει για να μη τσακίσει), ή ψάχνεις κανένα μεγαλύτερο μέγεθος (ίσως στο εργοστάσιο που τα φτιάχνει; ). Κάνε και ένα τηλέφωνο στο organiser μηπως μπορούν να σου βρουν μεγαλύτερο αυτοί..
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν σηκώνει το βάρος από τα ανεμιστηράκια, γιατί σκέφτομαι να αντικαταστήσω τα 80άρια με 92άρια. Μάλλον θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή να δω τι θα γίνει.. Γενικά καλό είναι να περιμένουμε 1-2 μήνες να δούμε τι γίνεται με τη θερμότητα/υγρασία ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Δε ειχα υπόψη μου αυτό το υλικό. Εγώ είχα φτιάξει για το παλιό μου ενυδρείο φλαπ από πολυκαρμπονικο υλικό. Στο ένα φλαπ έβαλα 4 ανεμιστήρια και στο άλλο από κάτω είχα τοποθετήσει μια έξτρα λάμπα με ανακλαστήρα. Δε σκευρωσε κανένα από τα δύο ούτε είχα κανα θέμα. Αυτό το υλικό το βρίσκουμε εύκολα; Είναι καλό που έχει αυτή τη δομή εσωτερικά. Αυτά λειτουργούν και σαν "νεύρα" και θεωρώ ότι εκτός από ελαφρύ, θα το κάνουν και ανθεκτικό.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY Fan Flap Σύστημα ψύξης | Qbrain | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 01-03-13 14:07 |