|
|
||||
|
||||
![]()
η δεη στη περιοχη μου ανακοινωσε για μεθαυριο λογω εργασιων 5αωρη διακοπη ρευματος....!!!!!!!!με επιασε ρε παιδια πανικος....τι θα κανω..??? εχω 3 δισκους,και αλλα ψαρακια στο 200λιτρο μου,και δεν φοβαμαι τοσο για τη θερμοκρασια...οσο για τα 2 μου εξωτερικα βιολογικα φιλτρα....τι να κανω..? για βοηθηστε.........
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Κάνεις την αλλαγή νερού και καθάρισες.
Από την στιγμή που τα υλικά των φίλτρων διατηρούνται μέσα στο νερό του συστήματος οι απώλειες των αποικιών των βακτηριδίων θα υπάρξουν αλλά δεν θα καταστροφικές. Για να σε παρηγορήσω σου λέω ότι οι δίσκοι μου πέρασαν προ διμήνου μια διακοπή 7ωρη χωρίς προβλήματα. Εννοείται ότι αμέσας μετά έκανα αλλαγή νερού. |
|
||||
|
||||
![]()
Και δες αν καποιος φιλος σου εχει να σου δανεισει UPS για να δουλεψεις το φιλτρο σου με αυτο.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενα 1000αρι με 450w τροφοδοτικο και ενα μονιτορ κατραταει εως και 15λεπτα.
με 5w που εχει το φιλτρο, δεν θα κανει κανα 2ωρο, μπορει και παραπανω? οσο και να κανει κερδος θα ειναι. μονο το φιλτρο 8α βαλεις στο τροφοδοτικο, ουτε φωτα , ουτε θερμανση.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό έχει ξανασυζητηθεί klaz και συγχαρητήρια για την πρωτοτυπία να παραθέτεις ακριβώς από κάτω το προηγούμενο post σου!!!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Εμένα το μόνο που θα με ανησυχούσε (ιδίως αν έμενα βόρεια προάστια ή Βόρεια Ελλάδα) θα ήταν η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας.
Τώρα, ανάλογα και με τις μονώσεις του σπιτιού βέβαια, δεν ξέρω αν μέσα σε πέντε ώρες δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. Πάντως εγώ για το reefμου, που είναι πιο απόλυτο σε συνθήκες, σκέφτομαι να πάρω μια μικρή γεννήτρια.
|
||||
|
||||
![]()
Μόλις διάβασα ανακοίνωση για προγραμματισμένη 6ωρη διακοπή, την Πέμπτη το πρωϊ (μεθαύριο). Εχω 10 ενυδρεία, μερικά 6λιτρα δοχεία με Μονομάχους και ρετάλια/κλαδέματα φυτών σε κάμποσα πλαστικά. Γενικά... χαμός!. UPS δεν υπάρχει, επίσης ούτε τρόμπα χειρός, αλλά ούτε και γεννήτρια.
Το πρόγραμμά μου (οργάνωση άμυνας!), λέει: - Τελευταίο τάισμα σήμερα το βράδυ (Τρίτη). Δεν θα ξαναπέσει φαϊ σε ενυδρείο μέχρι την Παρασκευή το πρωϊ. - Αλλαγή νερού σε όλα αύριο το βράδυ (παραμονή της διακοπής - προφανώς θα ξενυχτίσω με τους κουβάδες!). - Τοποθέτηση των βιολογικών υλικών μέσα στα ενυδρεία χύμα (σε διχτάκια - ευτυχώς έχω) μόλις κοπεί το ρεύμα. - Αφαίρεση από τις πρίζες όλα τα φις για αποφυγή καψίματος σε τυχόν λάθος επαναφορά του ρεύματος (?... αλήθεια, χρειάζεται?). - Ξανα-πρίζωμα όλα, λίγο μετά που θάρθει. - Μετρήσεις του σκοτωμού μόλις έρθει το ρεύμα... και τα TOXIVEC & NITRIVEC, έτοιμα για χρήση... - Αλλαγή νερού, ανάλογα με τις μετρήσεις. Ερώτηση: Χρειάζεται ή μπορώ να κάνω κάτι άλλο, που δεν έχω σκεφτεί? (εκτός από... εfχέλαιο..!) Υ.Σ.: Παντού έχω εσωτερικά φίλτρα. Ολα έχουν φυτά και υπάρχει αρκετό κερατόφυλλο καβάτζα... Παντού είναι νορμάλ οι ιχθυοφορτίσεις, αλλά υπάρχουν και πολλά μωρά!
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..! -Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 04-07-06 στις 18:23 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ουτε το βιολογικο να πειραξεις.. Η ζημια που θα του κανεις μετακινωντας το ειναι μεγαλυτερη απο τις 6 ωρες διακοπης. Δεν καιγονται τα φιλτρα ευκολα.. δεν ειναι ηλεκτρονικα. Ενα 30% αλλαγης προληπτικα αφου ερθει το ρευμα, και οχι ταισμα για 1-2 μερες ΜΕΤΑ και θα εισαι μια χαρα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 04-07-06 στις 19:51 |
|
||||
|
||||
![]()
Το κακό είναι ότι έχω κακιά εμπειρία από παλιότερα, με λιγότερες ώρες.
![]() Γι αυτό με βλέπεις λίίίίίίγο υπερβολικό...! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε μια ανάλογη διακοπή ευτυχώς ο πατέρας είχα μια μικρή γεννήτρια με βενζίνη. Καθάρισα πολύ special...
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
S.O.S. Διακοπη Ρευματος 7.00 Ωρων... | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 01-09-05 11:10 |
Διακοπη λειτουργίας φίλτρου | thediscusman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 11-05-04 17:14 |
διαροη ρευματος!! | nhreas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 11-03-04 11:37 |
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ | dalex | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-06-03 00:21 |
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!! | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 20-12-02 13:46 |