|
![]() |
#1 |
Ενυδρείο έτοιμο ή "φτιαχτό" για αρχάριο ?
![]() Αξιολόγηση:
![]() Έφτασε η ώρα κ για την δική μου πρώτη ερώτηση κ ξεκινάω από τα πολύ βασικά. Έχω βρει έτοιμο ενυδρείο 60x30x35 με φίλτρο, λάμπες κ θερμοστάτη στα 75¤. Η χαμηλή τιμή ενδεχομένως να σημαίνει κ χαμηλή ποιότητα. Το έπιπλο που έχω μπορεί να φιλοξενήσει ενυδρείο 60x40x40. Αξίζουν τα 30 σχεδόν λίτρα παραπάνω ώστε να ασχοληθώ με την κατασκευή του ή μήπως η τελική τιμή με κατασκευή. λάμπες κλπ είναι δυσανάλογη ? Δε με ενθουσιάζει ιδιαίτερα η ιδέα του ανοικτού ενυδρείου θα μου άρεσαν όμως μερικά λίτρα παραπάνω. Την κατανόηση σας για το απλό της ερώτησης αλλά με την καθοδήγηση σας θέλω να κάνω όλα τα βήματα σωστά ξεκινώντας από το πρώτο
![]() Ευχαριστώ Γιώργος |
|
Εμφανίσεις: 6731
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα το εκανα εγω..
Αν ειχα χωρο , ειδικα σε μηκος , ναι θα εφτιαχνα ενα πχ 20 cm παραπανω.. Αλλα τωρα για 5-10cm πλατος και υψος ,νομιζω δεν αξιζει.. Θα μπλεξεις και με καπακι - λαμπες που ειναι το δυσκολοτερο μερος. |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ, και αν δεν το έχεις ξανακάνει θα δυσκολευτείς και θα σου έρθει και πολυ πιο ακριβό από ένα μεταχειρισμένο
|
||||
|
||||
![]()
Αν το αντεχει η τσεπη σου εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις για ενα ενυδρειο τυπου και σε στυλ με τα Juwel Rio 125. Υπαρχουν και οι εναλλακτικες λυσεις οπως τα Rehau 125, τα Anubias A1000, τα Aquatlantis Elegance 80 κτλ. Ειναι στους 80 ποντους σε μηκος. Οσο μεγαλυτερο ειναι ενα ενυδρειο για τον αρχαριο, τοσο πιο ευκολα τα πραγματα ειναι. Για πολλους λογους. Θα εχεις και περισσοτερες επιλογες σε ψαροσυνθεσεις. Επισης, ειναι πιο ευκολο σε αυτα τα ενυδρεια με τα καπακια που εχουν να κανεις πατεντες με την ψυξη και με αυτοματες αναπληρωσεις νερου αν χρειαστει. Βασικα θελει λιγο ψαξιμο το ολο αυτο γιατι ο καθενας εχει τα δικα του στο μυαλο του. Μπορει και βεβαια να πετυχεις καποια καλη ευκαιρια στα μεταχειρισμενα που πουλιουνται. Παντα φιλικα, Γιαννης.
|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. το έτοιμο ενυδρείο που βρήκα είναι καινούριο. δεν έχω κοιτάξει καθόλου για μεταχειρισμένα. δυστυχώς δεν μπορώ να ξεπεράσω τα 60cm
|
|
||||
|
||||
![]()
Χτυπα τοτε αυτο που βρηκες η κοιτα και στα μεταχειρισμενα..
Εχε στο νου σου πάντως οτι το φιλτρο που δινουν μπορει να μην αρκει(το πιο πιθανο) |
|
|||
|
|||
![]()
μπορω να σου δωσω τηλ απο καποιον που κατασκευαζει ενυδρεια και ειναι πολυ καλοσ αν θεσ πμ...
|
|
|||
|
|||
![]()
το πήρα ήδη το ενυδρείο φίλε κ τώρα προσπαθώ να το γεμίσω. ευχαριστώ πάντως
|
|
|||
|
|||
![]()
Στην επομενη κουβεντα, επειδη συντομα θα αρχισουμε κουβεντα, οτι τα 60 ειναι λιγα
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Αλληλοπάθεια" ή "Μπορούμε να απαλλαγούμε από τις άλγες?" | Κλεόβουλος | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 2 | 04-06-15 18:34 |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |