|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και τα 2 ενυδρεία που διαθέτω (25 & 120 λτρ.) μου φαίνονται μικρά και μιας και το μικρόβιο του diy το εχω γενικά, αποφάσισα να προχωρήσω στην κατασκευή ενός νέου 300 λίτρων για να βάλω μέσα, τα αγαπημένα μου σκαλαρια! Τα σχέδια έγιναν στο αψε σβήσε, παραγγελθηκαν τζάμια - ξύλα και στο διάστημα των γιορτών, μεταξύ ξεκούρασης, μασας και οινοποσιας προχώρησα στην κατασκευή του ενυδρείου και της βάσης - καπάκι του. Το μόνο που απομένει τώρα είναι ο φωτισμός, ο οποίος θα είναι και αυτός diy με λεντ. Εν αναμονή λοιπόν των υλικών για το φωτισμό. Το ενυδρείο κολληθηκε με τζάμια 10 χιλ., μπήκαν και οι κόντρες και δοκιμάστηκε. Όλα καλά, καμία διαρροή! Κατασκευή της βάσης και του καπακιου, βάψιμο, έτοιμα και αυτά. Το μόνο που απομένει τώρα είναι ο φωτισμός και μετά πάμε για γέμισμα και στρώσιμο. Θα βάλω και τον κοντρολερ (arduino) που έχω ήδη στο 120αρι οπότε όλα θα είναι αυτοματοποιημενα. Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες από το ενυδρείο (για το καπάκι και τη βάση θα ανεβάσω αργότερα γιατί τώρα είναι στη φάση του στεγνωματος).
|
|
||||
|
||||
![]()
Τούμπανο φιλε μου
καλοριζκο και καλογεμιστο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ φίλε να είσαι καλά!
|
|
||||
|
||||
![]()
καλοριζικο φιλε,κουκλι είναι μπραβο.....
θα φτιαξεις και αλουμινιοπλαισιο περιμετρικα στην βαση? |
|
|||
|
|||
![]()
Καλορίζικο δώσε μας τις διαστάσεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
καλορίζικο
αντε καντο ζούγκλα τώρα ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Οι διαστάσεις του είναι 100 μ Χ 50 π Χ 60 υ. Όχι δεν θα βάλω αλουμινογωνίες. Θα κολλήσω αυτοκόλλητη ταινία για να μην φαίνονται οι κόντρες στη βάση και στο πάνω μέρος του. Το μόνο που έκανα είναι να βάψω την πλάτη μαύρη. Το μόνο μου δίλημμα, είναι αν θα το κάνω φουλ φυτεμένο, όπως το 120αρι, η να το κάνω βιοτοπικό. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή νέου ενυδρείου | st@vros | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 89 | 17-10-14 12:29 |
Γνώμες για κατασκευή νέου diy ενυδρείου | komori | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 03-12-12 11:04 |
Κατασκευή νέου ενυδρείου | nOeL24 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 17-09-10 18:36 |
Κατασκευή νέου ενυδρειου & τρόποι φίλτρανσης | imichal | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 07-07-09 09:40 |
Κατασκευή νέου περίπου 50L | spirosta | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 08-03-06 07:26 |