|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα καταρχην...ειμαι νεος χομπυστας...εχω ηδη ενα ενυδρειο των 100 λιτρων...το οποιο μου το εστησαν και ειναι ζωντανο και πολυ ομορφο...επειδη λατρεψα αυτην την διαφορετικη ζωντανια που προσφερει στο χορο μου καθως εντυπωσιαστικα με την ζωντανια των ψαριων...ειπα να μπω πιο δυνατα στο χομπυ...πηρα ενα ενυδρειο των 575 λιτρων και ακομα ειναι "νεκρο"...τι μου προτεινετε να φτιαξω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες!
Για αρχη, πρεπει να μας πεις πως περιπου το εχεις στο μυαλο σου, γιατι οι επιλογες καταλαβαινεις οτι ειναι παρα πολλες. Επισης, τις παραμετρους νερου της περιοχης σου αν τις γνωριζεις, για να αποκλειστουν καποια ειδη που δε συμβαδιζουν με το νερο της βρυσης σου, σε περιπτωση που δεν θα το επεξεργαστεις. Τελος, αν εχεις ηδη φιλτρο για το ενυδρειο ή τι σκεφτεσαι για φιλτρανση. Υ.Γ. Το ποστ σου μεταφερθηκε σε νεο θεμα, ωστε να μη μπερδευονται οι συζητησεις.
|
|||
|
|||
![]()
Το 100αρη το ενυδρειο δεν μου εχει δημιουργησει κανενα προβλημα στο νερο της περιοχης(μενω εντος ιωαννινων 54 χλμ)αρα εδω δεν παιζει χλωριο κλπ...θα ηθελα να ρωτησω κατι (ισως ακουστει "χαζο") αλλα ειμαι λατρης του ψαρεματος των γλυκων νερων...μπορω να φτιαξω κατι ωστε να εχω στο ενυδρειο μου ντοπια ψαρια?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν το είδος δεν μεγαλώνει πολύ και επαρκεί για το ενυδρείο σου μπορείς
αλλά έχε υπόψιν ότι πρέπει να φτιάξεις νερό ίδιο μαύτο τς λίμνης για να είναι ευτυχισμένα τα ψαράκια. τι ψάρια σκέφτεσαι και πόσο μεγάλα γίνονται σε τελικό μέγεθος? |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο ειναι το φιλτρο εξωτερικο
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα ψαρια της λιμνης εχουν διαφορα μεγεθη αναλογα με το ειδος...πχ τα λεγομενα κυπρινια η αλλιως carp,ειναι παρομοια με τα koi βασικα ανηκουν στην ιδια κατηγορια...
Τωρα τα μεγεθη τους παιζουν... Εγω θα ηθελα τα ψαρια της παρακατω φωτο αλλα σε πολυ μικροτερο μεγεθος...αυτο το ψαρια ειναι ενα ειδος κυπρινου...συγκεκριμενα ονομαζεται mirror carp...και ανηκει στο ειδος των koi |
|
||||
|
||||
![]()
Αν το ψάρι είναι σαν αυτό τότε το ξεχνάς για το ενυδρείο σου
αν είναι μικρότερης ηλικίας είναι ρίσκο γιατί θα υποφέρει και όταν μεγαλώσει θα πρέπει να το δώσεις. όπως τα κοι που δεν τα βάζουμε πότε σε ενυδρεία αλλά σε λίμνες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι μέγεθος φτάνουν αυτά τα ψάρια ;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
To forum του Π.Σ.Φ.Ε. | imichal | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 5 | 02-02-08 20:54 |
νεο forum | Θανάσης | Greek Aquarist's Boards | 4 | 05-11-06 03:08 |
forum? | aristsats | ¶λλα ζώα | 5 | 11-07-06 19:33 |