|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα εδώ και ένα μήνα έχω αγοράσει ένα ενυδρείο 125 λίτρα καθαρά.
Αφού έστησα το ενυδρείο, έβαλα αρκετά εύκολα φυτά. Ίσως το παραέκανα με το υπόστρωμα αφού έχει ύψος ~8 εκ. ¶ρχισα να προσθέτω φαρμακευτική αμμωνία στις προβλεπόμενες δόσεις. Ωστόσο με μία χαζόμάρα δική μου με το τεστ(salifert) πρόσθεσα πολύ περισσότερο από ότι προβλέπεται. Γρήγορα άρχισα να κατεβάζω την προσθήκη αμμωνία μέχρι και την πλήρη διακοπή αφού είχα μεγάλη απώλεια φυτών. Είχα και έχω τόσα νεκρά φύλλα που όσο και να τα μαζέψω πιστεύω ότι είναι υπεραρκετή πηγή αμμωνίας. Επιπλέον περίπου την 20η ημέρα προστέθηκαν 20 σαλιγκάρια ramshorn τα οποία έχουν γίνει γομαράκια σε σχέση με όταν τα παρέλαβα. Σιγά σιγά περίπου την 15η ημέρα άρχισα να έχω θετικά ΝΟ2 και λίγο αργότερα και ΝΟ3. Η αμμωνία σταθερή πλέον στο 0. Εδώ και 15 ημέρες τα ΝΟ2 είναι κολλημένα στα 5(μέγιστη κλίμακα με API) και τα ΝΟ3 100 (επίσης μέγιστη με τεστ της salifert) Πριν μία βδομάδα έκανα μία αλλαγή 30% για να μειωθούν οι μετρήσεις αλλά σύντομα ξανανέβηκαν . Τι γίνεται κόλλησε ο κύκλος του αζώτου? Διάβασα ότι εάν υπάρχει πληθώρα τροφής - πηγής NH4 , NO2 είναι δύσκολα να μηδενιστούν τα νο2. Να κάνω αλλαγή νερού ξανα? ΝΟ3 και ΝΟ2 σε μέγιστες τιμές εδώ και 10 ημέρες, με αμμωνία στο 0. ΥΓ. τα φυτά πάνε περίφημα πλέον Ph. 6.9 Kh 7 NH4 0 NO2 5 NO3 100 θερμοκρασία 26.8 Φωτισμός τ5 2 x 24 Watt , 1.5 m led strip14.4watt. Φιλτρο Eheim Eco pro 300 Αντίστροφη όσμωση DIY CO2. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε μια τεράστια αλλαγή (80%-90%) και βάλε πάλι αμμωνία (όχι πάνω από 3-4ppm), αν σε 24 ώρες έχουν μηδενίσει Αμμωνία και Νιτρώδη είσαι οκ, είναι ένα είδος επανέκινησης αυτό, αν δεν έχουν μηδενίσει περιμένεις και το παρακολουθείς
|
||||
|
||||
![]()
έκανα αλλαγή περίπου 85-90% νερού με αναλογία όσμωση και βρύση τόσο όσο κάνω πάντα.
μετρήσεις σημερινές μετά από 24 ώρες λειτουργίας: ph : 6.8 KH : 6 NH4 : 0 NO2 : 0 NO3 : 25 έγινε προσθήκη 1 ml αμμωνίας 23.5%. ¶ντε να δούμε αύριο μετρήσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη μια χαρα τις βλεπω τις μετρησεις...
νομιζω πρεπει να αρχισεις να σκεφτεσαι τι ψαρακια θα βαλεις.. σταδιακα και μικρους αριθμους... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και καλύτερα να μετράς αμμωνία με τεστ μετά απο κανα μισάωρω αφου βάλεις την αμμωνία Αφου μηδένισε σε 24 ώρες θεωρώ πως είσαι μια χαρα. Τώρα μέχρι να βάλεις ψάρια θα πρέπει να συντηρείς τη βιολογία, με τροφή ή αμμωνία, καλύτερα με τροφή σε τουλι ------------------------- Παράθεση:
![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 18-07-15 στις 20:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δεν έβαλα αμμωνία μετά την αλλαγή, είχε πάει αργά ήδη και άλλωστε έχω σαλιγκάρια μέσα καμια 20αρια γομαρια και αρκετά σάπια φύλα.
σήμερα σχεδόν 24ωρο μετά την αλλαγή πήρα τις παραπάνω μετρήσεις και πρόσθεσα 1μλ αμμωνίας ώστε να μετρήσω αύριο και να δω εάν θα μηδενίσει. μέσα σε 30 λεπτά αφού βάλω αμμωνία μπορεί να μηδενίσει? λίγο γρήγορο δεν είναι? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν θα μετρας για να δεις αν μηδένισε αλλά για να δεις πόση αμμωνία έχεις, και καλό είναι να μη ξεπεράσει τα 4 ppm γιατί μπορεί να σκοτώσει τη βιολογία. Αφου βάλεις την αμμωνία (3-4 ppm) και μηδενίσει μετά από 24 ώρες, τότε είσαι εντάξει, και αν μετά από 85%-90% αλλαγή νερού έχεις νιτρικά 25 σκέψου πόσο είχες πριν την αλλαγή , άπειρο, τα τόσα πολλά νιτρικά έχω παρατηρήσει πως επιβραδύνουν κατά κάποιο τρόπο την ανάπτυξη βιολογίας
|
||||
|
||||
![]()
Μου αρέσουν πολύ τα ραμιρεζι μη σου πω προτιμώ να βάλω 4 και να αφήσω τα αλλά ψάρια εντελώς
|
|
||||
|
||||
![]()
δοκιμασε τα τοτε
![]() εγω θα εβαζα 2 κοριτσακια για να μην εχω προβλημα με τα υπολλοιπα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο με μπόλι - Τι κάνω λάθος; | greeknick | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 23-09-12 15:49 |
τι κάνω λάθος???? | iren | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 03-11-09 17:56 |
Κάνω κάτι λάθος; | Betta splendens | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 06-11-06 16:58 |
Στρώσιμο με αμμωνία. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά!!! | arxariosss | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 08-09-06 18:46 |
Τι λέτε να το κάνω το λάθος? Ωπα !! το έκανα | niouch | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 21 | 17-07-05 22:15 |