|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα,
θέλω να ρωτήσω τι είναι το κάθε ένα από αυτα τα καλωδιάκια του μετασχηματιστή για να ξέρω που να συνδέσω το + και που το -. Με το που το απογύμνωσα ήταν ένα λευκό καλώδιο και γύρω του εξωτερικά τυλιγμένο το χάλκινο συρματάκι, όπως θα δείτε στην φωτογραφία. |
|
|||
|
|||
![]()
Το τυλιγμενο εξωτερικα συνηθως ειναι το - και το λευκο το + επειδη ομως δε μπορεις να εισαι σιγουρος το τι κανει ο καθε κατασκευαστης το καλυτερο ειναι με ενα πολυμετρο να δεις την πολικοτητα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και αν δεν έχεις πολύμετρο , συνήθως τα 12βολτα ανεμιστηράκια δεν δουλεύουν με αντίθετη πολικότητα αλλά ουτε και παθαίνουν κατι, το δοκιμαζεις με ανεμιστηράκι (ετσι το δοκιμαζω και εγω), και οταν δουλέψει, αυτο που θα ενώσεις με το κόκκινο καλώδιο στο ανεμιστηρακι είναι το θετικό (+) και το μαύρο το αρνητικό (-)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
τι τροφοδοτικο ειναι ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εμ αυτό είναι το θέμα δεν έχω ούτε διαθέσιμο ανεμιστηράκι για να το δοκιμάσω άρα κάτι άλλο πρέπει να σκεφτώ για να το διαπιστώσω.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλα δεν δουλευει το ανεμιστηρακι. Το γυριζει αναποδα και λειτουργει.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Πιτσιρικάς δοκίμαζα έτσι τις μπαταρίες τις πλακέ , τις 6βολτες & και τις 9βολτες ![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 21-11-14 στις 12:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
σε οσα εχω δοκιμασει απλα καικαν! δεν ξερω στα υπολοιπα τι γινεται!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετασχηματιστης απο 230 σε 110 | ANEMOS | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 11-07-13 21:26 |
Απορια με led και μετασχηματιστη | nikolaosbouk | Φωτισμός | 32 | 25-04-13 12:32 |
Μετασχηματιστής led | platy | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 24-12-12 01:16 |
12βολτοι μετασχηματιστες | jimfytakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 18 | 28-06-07 19:41 |